توسعه کردستان و مناطق مرزی به لایحه مناطق آزاد گره زده نشود/ یادگار کرمی

سرویس کردستان- یادگار کرمی دانش آموخته رشته اقتصاد با ارسال یادداشتی به کردپرس به نقد مساله گره زدن روند توسعه استان به تصویب لایحه مناطق آزاد پرداخته است.

به گزارش کردپرس؛ حدود 2 سال است که تصویب یا عدم تصویب ایجاد منطقه آزاد تجاری در بانه و مریوان بر روند و گفتمان توسعه استان کردستان سایه انداخته و هنوز هم تکلیف نهایی آن مشخص نیست.

از چند سال پیش که بحث ایجاد منطقه آزاد تجاری در بانه و مریوان مطرح شده هر از چند گاهی نمایندگان استان در مجلس، مقامات استانداری و هیات دولت به اظهارنظر در این رابطه و آثار و مزایای آن می پردازند. یک روز تصویب آن در دبیرخانه، روز دیگر هیات دولت، روز دیگر کمیسیون های اصلی و فرعی مجلس و الی اخر را مطرح می کنند، پیام تبریک و تشکر رد و بدل می کنند، مصاحبه های مطبوعاتی می گذارند؛ نهایتاً هم در مجلس تصویب نشد، مجدداً مناطق ویژه به آن اضافه و بصورت لایحه تجمیعی در صحن علنی مجلس طرح و مصوب شد و این بار در انتظار تصمیم نهایی شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

هرچند اخبار اولیه از عدم موافقت دبیرخانه مجمع با آن بدلیل مخالفت با سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی حکایت دارد، اما مجدداً نمایندگان استان کردستان همچون قضیه نفتی شدن گوی سبقت را از دیگر نمایندگان درگیر این لایحه گرفتند و اعلام کردند مجمع هیچ گونه مخالفتی ندارد و مساله در حال بررسی کارشناسی است.

این اقدامات مسئولان و نمایندگان استان کردستان باعث شده فضای کلی و روند توسعه استان تا حدود زیادی تحت تاثیر تصویب یا عدم تصویب لایحه مناطق آزاد قرار بگیرد.

به نظر می رسد تبلیغات گسترده حول این موضوع و بهره برداری های انتخاباتی و جناحی، ایجاد امیدواری بالا در مردم بدون وجود چشم اندازی مشخص و واقعی روی اصل موضوع اثر منفی می گذارد. در صورت تصویب نهایی ممکن است اثرات مثبتی در جذب سرمایه گذاری و توسعه زیرساخت ها و تجارت مرزی داشته باشد ولی با آن تبلیغات گسترده و بزرگ نمایی ها همخوانی نخواهد داشت، زیرا محدودیت های اعمال شده در لایحه آن را از فلسفه اصلی و واقعی مناطق آزاد دور ساخته است و در این لایحه محوریت سرمایه گذاری برای ایجاد مناطق ویزه اقتصادی برعهده بخش خصوصی گذاشته شده که خود داستان دیگری دارد.

در صورت عدم تصویب لایحه فوق، اعتماد و امیدواری مردم دچار فرسایش می شود، تبلیغات منفی برای خود نمایندگان و مسئولان اجرایی می شود و در رکود فضای کاری تاثیرگذار خواهد بود.

لذا بهتر است این لایحه و سرنوشت آن همچون سایر لوایح در فضای عادی مورد پیگیری قرار بگیرد و اهتمام و تلاش برای توسعه استان و مناطق مرزی نباید به این لایحه گره زده شود.

کد خبر 87839

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha