به گزارش کرد پرس بر اساس مصوبه این جلسه که به ریاست استاندار کردستان برگزار شد، قیمت نان لواش با اندازه چانه 165 گرمی 200 تومان، قیمت هر عدد نان سنگک با وزن 450 گرم، 700 تومان و قیمت بربری با وزن چانه 450 گرمی 650 تومان تعیین شد و این مصوبه از روز 25 مهر ماه اجرایی می شود.
نماینده خبازان استان در این جلسه با ارایه آنالیزی خواستار افزایش قیمت هر قرص نان لواش به 240 تومان شد و عنوان کرد، از سال 93 تا کنون قیمت نان با وجود افزایش قیمت عوامل تولید آن بی تغییر مانده و اکنون کارگران خبازی ها با پایین ترین دستمزد ممکن کار می کنند.
استاندار کردستان: قیمت نان باید هر سال بررسی شود
بهمن مرادنیا استاندار کردستان هم در جلسه با بیان اینکه متاسفانه تصمیم غلطی در مورد تغییر نکردن قیمت از سال 93 به بعد گرفته شده و باعث شده اکنون ما با انتظارات انباشته از سوی خبازی ها مواجه باشیم و از سوی دیگر هم نمی شود افزایش قیمت ناگهانی در مورد قیمت نان به جامعه تحمیل کرد.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۳ قیمت نان تغییری نکرده است، افزود: اگر از همان سال ۹۳ هر سال در قیمت ها بازنگری می شد در حال حاضر این نگرانی و حساسیت ها وجود نداشت.
استاندار کردستان ضمن تاکید بر توجه به کیفیت نان و تامین معیشت کارگران خبازی ها، عنوان کرد: نانوایی ها باید دقت کافی را در پخت نان داشته باشند چون هر مشکلی در نان ایجاد شود در سلامت خانواده های ما هم تاثیرگذار خواهد بودقیمت های جدیدی که امروز در این کارگروه مصوب شد برای یک سال پبش رو بوده و سال بعد هم باید در آنها بازنگری شود.
مرادنیا تصریح کرد: باید افزایش قیمت نان به گونه ای باشد که فشار روانی را بر مردم ایجاد نکند. بر روی قیمت، وزن و کیفیت نان های تولیدی استان باید نظارت کافی صورت گیرد که خود اتحادیه نانوایان و خبازی ها هم باید در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.
علوم پزشکی توضیح دهد هزینه های دریافتی خبازها بر اساس چه قانونی است!
استاندار کردستان همچنین با اشاره به ابراز نارضایتی برخی هزینه های دریافتی از خبازان و کارگران خبازها برای تمدید پروانه و کارت سلامت و ... از سوی برخی شرکت های خصوصی تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی باید توضیح دهد این مبالغ بر اساس چه قانونی از آنها دریافت می شود و اگر بر اساس قانون نباشد باید به شدت با این شرکت ها برخورد شود.
حسین فیروزی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم با بیان اینکه سلامت جامعه در دست خبازی ها و نانوایان است که باید میزان نمک مورد استفاده و ph نان را در حد استاندارد رعایت کنند، گفت: آرد با کیفیت در اختیار خبازی ها قرار می گیرد پس باید نان با کیفیت و بهداشتی هم به مردم تحویل داده شود.
وی ادامه داد: تکنولوژی و تجهیزات برخی از خبازی ها هم از رده خارج شده است که باید با کمک بانک های عامل استان نسبت به نوسازی تجهیزات خود اقدام کنند.نان در مناطق کم برخوردار کشور بسیار با اهمیت است به همین دلیل افزایش قیمت آن بار روانی بر مردم دارد که نباید بگذاریم این افزایش قیمت به گونه ای باشد که تاثیر منفی بر روان مردم بگذارد.
نظر شما