به گزارش خبرگزاری کردپرس، در این آیین استاد ظاهر سارایی گفت: شعر آیینی در گذشته یک شعر انقلابی بود و برای شاعر هزینهبردار بود و سرایندهاش باید سرسپرده آن باشد.
این ادیب ایلامی افزود: شعر آیینی در ایران با تشیع پیوند خورده و تشیع در حوزه تمدن ایرانی نقش راهبردی دارد و در کنار ایرانیت، یکی از مؤلفههای ملی ما را تشکیل میدهد.
وی به ضرورت تقویت شعر آیینی اشاره کرد و گفت: از آنجا که تشیع در هویت ملی ایران نقش راهبردی دارد باید حفظ شده و در دل مردم بماند و تقویت شعر آیینی در این جهت اهمیت پیدا میکند.
سراینده کتاب نشد پروانه باغ تو باشم، تأکید کرد: سراینده شعر آیینی باید دغدغه بزرگی داشته باشد و به خاطر انگیزههای نفسانی به این کار مبادرت نورزد.
پیوند شعر کردی ایلام با شعر آیینی
سارایی یادآور شد: غلامرضاخان ارکوازی سرسلسله شعر آیینی کردی در ایلام است و او مناجاتنامه خود را در رنج و زندان و عسرت سروده است.
مؤلف کتاب شاعر قلههای مهآلود با خواندن ابیاتی از این شاعر کلاسیک ایلامی توضیح داد: غلامرضاخان ارکوازی با تمسک به مولا علی(ع) در پی تسکین آلام خودش بود و این آلام و توسل، در اشعار او تجلی پیدا کرده است.
سارایی در مورد شعر کردی هم گفت: شعر کردی ایلام با شعر آیینی پیوند خوبی دارد و کردخواهی ما در ادبیات وجه شیعی دارد.
این ادیب و شاعر ایلامی توضیح داد: مداحان ایلامی از شعرهای آیینی فاخر کردی استفاده میکنند که در نهایت منجر به اعتلای زبان کردی خواهد شد.
شعر آیینی یک سرمایه بزرگ اجتماعی است
دکتر عباص صیدی نیز در افتتاح انجمن شعر آیینی ایلام خاطرنشان کرد: با وجود سرآمدی شعر حماسی و دفاع مقدس، شعر آیینی آنگونه که باید شاخص نشده است.
او شعر آیینی را عامل پیوند دادن مخاطب به خوبان دانست و گفت: در کنار شعر حماسی، این شعر آیینی بوده که به شعر فارسی قوت بخشیده است.
صیدی با تأکید بر مولد بودن شعر آیینی و ماهیت محکم و تاریخی آن، عنوان کرد: شعر آیینی در کنار معرفی الگوها، از زشتیها و نازیباییها نیز برائت میجوید که این مهم یک سرمایه اجتماعی بزرگ است.
وی افزود: شعر آیینی همواره درون انسان را روشن نگاه میدارد و یکی از افتخارات شعر فارسی است که در همه قرون بعد از اسلام تجلی و رشد و نمو داشته است.
صیدی تصریح کرد: نقطه اوج شعر آیینی و بسط واقعی آن در دوران بعد از انقلاب اسلامی ایران و خاصه پس از دوران جنگ تحمیلی بوده است.
علمی بودن و تخصصی بودن انجمن شعر آیینی
مسئول مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری ایلام نیز در این آیین گفت: فلسفه وجودی حوزه هنری، ورود به مسائل دینی به شکلی هنری است که در این میان شعر آیینی جایگاهی ویژه دارد.
فرهاد شاهمرادیان عنوان کرد: علمی بودن و تخصصی بودن انجمن شعر آیینی یکی از خصوصیات بارز آن خواهد بود و امیدواریم که کیفیت آن بر کمیتش بچربد.
او درباره نحوه برگزاری جلسات گفت: جلسات هر 2 هفته یکبار برگزار میشود و علاوه بر نقد و بررسی آثار به حدود و ثغور شعر آیینی، تاریخچه، سرآمدان، حد استناد در شعر آیینی، تخیل و انتظار و دیگر موضوعات مرتبط با این گونه ادبی در انجمن بحث خواهد شد.
شاهمرادیان از چاپ و نشر آثار در این حوزه، برگزاری و شرکت در جشنوارهها، کارگاهها، دسترسی به منابع و مأخذ شعر آیینی و تشکیل کتابخانه تخصصی در آینده نزدیک خبر داد.
نظر شما