زیرساخت های ورزشی نیاز ورزشکاران بانه را تامین نمی کند

سرویس کردستان- نبود زیرساخت و فضای مناسب ورزشی از مهمترین مشکلاتی است که ورزشکاران بانه ای با چالش های جدی آن مواجه بوده و این مهم مانع بروز ظرفیت های ورزشی این شهرستان مرزی شده است.

به گزارش خبرنگار کرد پرس استانداردسازی سرانه فضای ورزشی یکی از شاخص های مهم توسعه است که در برنامه پنجم و ششم توسعه بر گسترش و توجه جدی به این بخش تاکید شده اما اکنون ورزشکاران بانه ای با کمبود فضاهای ورزشی و نبود زیرساخت های مناسب در این حوزه مواجه هستند.
متوسط سرانه فضای ورزشی یکی از شاخص های توسعه ورزش در کشورهای مختلف است، سرانه فضای ورزشی استاندارد در کشورهای توسعه یافته 2.5 مترمربع است اما سرانه فضای ورزشی در بانه کمتر از یک چهارم کشور و حدود 22 سانتیمتر است و علاوه بر این بسیاری از سالن ها و فضاهای ورزشی قدیمی، فرسوده و در حال تخریب هستند.
رئیس هیات والیبال می گوید: اداره ورزش و جوانان همچنین آموزش و پرورش سالن هایی را برای تمرین در اختیار ما قرار داده اند علاوه بر این ما در سالن های دیگر هم تمرین می کنیم.
ناصح خطیبی با اشاره به پیشرفت بانوان در رشته والیبال افزود: با وجود در اختیار داشتن این سالن ها ما کمبود فضا برای تمرین داریم چراکه والیبال بانوان یکی از رشته های فعال در بین رشته های ورزشی توپی در بانه است و بانوان در سالن ها 2 شیفت تمرین دارند.
وی با اشاره به اینکه رشته های هندبال و بسکتبال نیمه فعال است اظهار داشت: این رشته ها سالنی در اختیار ندارند و ضروری است سالن های ورزشی در اختیار هیات ها قرار گیرد و رده های سنی مختلف از سالن برخوردار شوند.
وی به ضرورت تشکیل مجمع خیرین ورزشی اشاره کرد و گفت: تشکیل مجمع خیرین برای حمایت از ورزشکاران ضروری است چراکه تعدادی از هیات های ورزشی کمتر از امکانات بهره مند می شوند و برخی از هیات ها بیشترین کمک را از شهرداری و شورا دریافت می کنند.
خطیبی ادامه داد: هیات های والیبال، فوتبال، بسکتبال و هندبال کمترین کمک را از شورا و شهرداری دریافت کردند و این درحالی است که ورزشکاران زیادی در این رشته های ورزشی فعالیت می کنند.
وی گفت: برای برگزاری مسابقات لیگ دوم بسیاری از هزینه ها را شخصا پرداخت کردم و کمکی از جایی دریافت نکردیم و تاکنون سهم ماده 88 (اجاره اماکن ورزشی) به حساب هیات والیبال واریز نشده است.
وی ادامه داد: باید کمک به هیات ها متمرکز باشد، صندوقی به همه هیات ها اختصاص داده شود و کمک های مردمی، شورا و شهرداری به صورت مساوی به همه هیات ها پرداخت شود.
خطیبی با اشاره به استعداد و توانایی ورزشکاران در رشته های توپی اظهار داشت: والدین بسیاری از ورزشکاران توانایی پرداخت هزینه های سفر ورزشکاران به مسابقات را ندارند که هزینه سفر آنها را از جاهای دیگر تامین می کنیم.
یکی دیگر از فعالان حوزه ورزشی در بانه گفت: یکی از مشکلات ورزش در نبود زیرساخت های مناسب و سالن های تخریبی است که این مسئله مانعی در راه توسعه ورزش بانه است.
محمد امینی با بین اینکه تلاش مدیران باید در راستای تقویت و توسعه زیرساخت ها باشد افزود: ورزش بانه در مقایسه با دیگر شهرهای استان که جمعیتی برابر با بانه دارند پیشرفت نکرده که این مشکل ناشی از کمبود امکانات ورزشی و فضاهای ورزشی در بانه است.
وی اظهار داشت: باید بخش زیادی از درآمد های ورزشی در شهرستان هزینه شود که تاکنون در این زمینه اقدام نشده و ما باید هزینه های ورزشی برخی از ورزشکاران در مسابقات را پرداخت کنیم.
وی مهمترین دغدغه هیات های ورزشی را پرداخت اجاره بهای سالن ورزشی دانست و افزود: قبل از اینکه هیات های ورزشی به فکر نخبه پروری و سلامت جامعه باشند باید به فکر اجاره بهای سالن ورزشی باشند و در واقع شهرهای مرزی به لحاظ ورزشی مظلوم واقع شدند.
امینی گفت: باید سالن های ورزشی به هیات های ورزشی اختصاص داده شود که هیات های ورزشی دغدغه پرداخت اجاره بهای سالن را نداشته باشند و استعدادهای ورزشکاران مستعد را شکوفا کنند.
یکی از مربیان ورزش اسکیت هم با اشاره به اینکه ورزش اسکیت در بانه رئیس هیات و چارت سازمانی ندارد گفت: اجازه تمرین در سالن ها را به ما نمی دهند بنابراین با شروع فصل سرما نمی توانیم ورزش کنیم.
حسین مولایی با بیان اینکه اسکیت یکی از رشته های مدال آور است و علاقمندان زیادی دارد افزود: با وجود اینکه تنها در چند ماه از سال می توانیم تمرین کنیم سال گذشته 2 نفر از ورزش کاران این رشته چهار مقام استانی کسب کردند.
وی با اشاره با اینکه ورزشکاران اسکیت سواری بانه در فضای باز تمرین می کنند اظهار داشت: رشته اسکیت سواری قربانی سلیقه اشخاص شده و اجازه نمی دهند هیات اسکیت در بانه تشکیل شود و جوانان با در اختیار داشتن سالن در این رشته ورزشی بدرخشند.
وی گفت: برای شرکت در مسابقات باید مسئول هیات داشته باشیم و تاکنون برای شرکت در مسابقات با مسئولیت خودم شرکت کردیم.
مولایی افزود: امسال 100 اسکیت سوار در قالب چهار باشگاه تقسیم بندی شده و در فضاهای باز تمرین کردند و پنج نفر از ورزشکاران هم در مسابقات استانی شرکت کردند.
به گفته مولایی، در تمام شهرهای استان ورزشکاران اسکیت سوار در سالن های ورزشی تمرین می کنند و مسابقات را در سالن ها برگزار می کنند اما در بانه سالن ورزشی در اختیار ندارند.
وی خاطر نشان کرد: رشته اسکیت هیات ندارند و عزل و نصب های اختیاری و سلیقه ای هم در هیات ها انجام می شود که باعث نوعی نابسامانی و ناکارآمدی در هیات ها شده است.
وی مهمترین مشکلات ورزش در بانه را نبود زیرساخت های مناسب عنوان کرد و گفت: افرادی که در زمینه ورزش تخصص دارند در زمینه ورزش فعالیت نمی کنند و کسانی که هم اکنون در زمینه ورزشی فعالیت می کنند تخصص لازم را ندارند و سالن های ورزشی هم استاندارد نیست.
رئیس اداره ورزش و جوانان بانه در گفت وگو با خبرنگار کرد پرس گفت: در سال گذشته برای بهسازی و تعمیرات مکان های ورزشی هشت میلیارد ریال درخواست شد که 46 درصد این اعتبارات به شهرستان اختصاص یافت که به تعمیر و تجهیز سالن ورزشی تختی اختصاص یافت.
جلال مرادی افزود: سالن ورزشی تختی یکی سالن های مناسب شهر بانه به خرابه ای تبدیل شده بود و کف دیوار این سالن فرسوده و سیستم سرمایشی و گرمایشی آن از کار افتاده بود که این اعتبارات به تجهیز و تعمیر سالن تختی اختصاص یافت.
وی با بیان اینکه از محل اعتبارات امسال پنج میلیارد ریال مصوب شده اظهار داشت: اعتبارات موجود برای تعمیر و تجهیز این سالن کافی نیست که امیداواریم با اختصاص اعتبارات امسال کف پوش و سیستم روشنایی انجام شود.
رئیس اداره ورزش و جوانان بانه گفت: برای تجهیز چمن مجموعه تختی در کمیته برنامه ریزی استان و شهرستان اعتباراتی مصوب شده که با اختصاص این اعتبارات چمن مصنوعی تختی بازسازی می شود.
مردادی با بیان اینکه 31 هیات ورزشی در بانه وجود دارد افزود: هم اکنون 26 هیات ورزشی فعال است و مابقی هیات ها متقاضی ندارند و برای انتخاب رئیس هیات با مشکل مواجه هستند.
وی هیات های ورزشی را بازوی توانمند سازمان ورزش و جوانان دانست و اظهار داشت: رشته های ورزشی اسکیت سواری، دوچرخه سواری، تیر اندازی با کمان و بدمینتون در بانه هیات ندارند و رئیس ژیمناستیک هم در حال تغییر است.
رئیس اداره ورزش و جوانان بانه گفت: باید برای هیات های ورزشی کسانی انتخاب کنیم که توان مادی و رایزنی داشته باشند که بتوانند حمایت های مالی جذب کنند و هیات های ورزشی همچنین باید درآمدزایی هم داشته باشند تا بتوانند در حد توان مالی خود افراد را به مسابقات معرفی کنند.
مرادی اظهار داشت: درآمد اداره ورزش و جوانان از محل اعتبارات برگشتی ماده 88 تامین می شود امسال بیش از سه میلیارد ریال درآمدزایی برای حساب خزانه دولت کردیم که 40 درصد این درامد در پنج مرحله به شهرستان برگشت داده می شود.
وی افزود: اعتبارات ماده 88 در بین هیات های تقسیم می شود که فعالیت بیشتری دارند و سالن در اختیار ندارد که درامد زایی کنند.
رئیس اداره ورزش و جوانان بانه با بیان اینکه باشگاه های خصوصی تحت نظارت اداره ورزش و جوانان فعالیت می کنند گفت: 34 باشگاه خصوصی در بانه فعال است که هشت باشگاه ویژه بانوان است و مابقی به صورت 2 شیفت بانوان و مردان فعالیت می کنند و تعرفه های این باشگاه ها توسط اداره ورزش و جوانان تعریف می شود.
وی کمبود اعتبارات هیات های ورزشی، پروژه نیمه تمام سالن 1200 نفری توحید، کمبود فضا و امکانات ورزشی را از جمله مهمترین مشکلات جامعه ورزشی بانه عنوان کرد و افزود: با توجه به اختلاف پیمانکاران پروژه سالن 1200 نفری توحید همچنان ناتمام مانده که باید اصلاحاتی در این پروژه انجام شود.
9500 نفر ورزشکار در بانه تحت پوشش بیمه خدمات ورزشی قرار دارند و بیش از 30 هزار نفر در رشته های مختلف ورزشی فعالیت می کنند.

کد خبر 88364

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha