به گزارش خبرنگار کردپرس، استاد "اسماعیل پاکزاد" معروف به (سمکو) متولد 1339 مهاباد است. در سال ۵۵ به عضویت خانه جوانان مهاباد درآمد و نزد استاد حسین قلعه جوغه ایی نقاشی و طراحی را آموزش دید. خلاقیت و توانایی استاد پاکزاد در هنر نقاشی به نحوی بود که ایشان در مدت دو سال توانست در مسابقات خانه جوانان ایران، مدال طلای مسابقات را با کسب صد امتیاز به دست بیاورد.
سال ۱۳۵۹ در مهاباد مدرک دیپلم خود را اخذ کرد و بعد از انقلاب اسلامی نیز وی همچنان به هنر نقاشی ادامه داد و با رنگ و روغن، آبرنگ، سیاه قلم و ... کار می کرد.
این هنرمند پیشکسوت مهابادی بیش از صد تابلو از چهره شاعران، نویسندگان ادیبان، مولفان، مترجمان، مورخان، موسیقی دانان و خوانندگان فولکلور کوردی را ترسیم کرده است که ایشان اولین تابلو را در سال 63 از چهره ماموستا هیمن ترسیم کردند.
ماموستا سمکو پاکزاد حدود ۲۰ نمایشگاه نقاشی انفرادی و دسته جمعی در شهر مهاباد برگزار کردند و حتی نمایشگاهی را در شهر سلیمانیه در کردستان عراق در محل موزه خانه معروف شهر سلیمانیه به نام (ئه منه سووره که) که شامل 52 تابلوی بزرگان و اساتید برجسته کرد بود، برگزار کرد.
این استاد پیشکسوت و محقق معتقد بود که؛ تابلوی شخصیت های کرد قابل فروش نیست ولی حاضر است که اگر روزی نمایشگاهی دایمی وجود داشته باشد، تابلوهایش را به آن نمایشگاه تقدیم کند.
وی در نوجوانی یکی از شاگردان استاد برجسته کورد، ماموستا "هیمن موکریانی" بود که بارها در محضر ایشان و کلاس درس ماموستا هیمن حاضر شده بود.
ماموستا پاکزاد در گفت و گو با کردپرس در خصوص ماموستا هیمن گفته بود؛ «استاد هێمن شخصیت والا و برجسته ایی داشتند در سال های 58 تا 64 به خدمت ایشان می رسیدم و از محضر ادبی ایشان فیض می بردیم من در آن زمان نوجوان بودم ولی ایشان با روحیه بزرگ منشانه به استقبال ما می آمدند و آموزگار بسیار ارزشمندی برای ما محسوب می شدند. این روحیه مناعت طبع، سادگی و صداقت در اشعار استاد نیز بازتاب داشته و در آن دیده می شود».
این هنرمند پیشکسوت مهابادی امروز (27 مهر) در سن 58 سالگی بر اثر عارضه قلبی به دیار باقی شتافت. اما صدای گرم استاد در دیکلمه و شعر خوانی، حافظه غنی فرهنگی و تاریخی کردی و پرترەهای سیاه قلم ایشان در یاد هنردوستان جاودانه می ماند.
نظر شما