دیابت از تهدیدکننده های اصلی زندگی سالمندی است/ با دیابت چگونه مبارزه کنیم؟

سرویس ایلام - دوران سالمندی شاید از مهمترین دوران های زندگی انسان بخاطر بهره گیری از تجربیات گرانسنگ زندگی باشد اما همین دوران سالمندی بخاطر حفظ سلامتی و تندرستی نیازمند مراقبتهای ویژه در زمینه های درمانی ونوع تغذیه است.

یک کارشناس ایلامی تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرگزاری کردپرس برخی راهکارهای مراقبتی،درمانی و تغذیه ای را که عمدتاً برای دوران سالمندی کاربردهای بیشتری دارد تشریح و مورد گوشزد قرار داد.

آرزو ابراهیمی با بیان اینکه امروزه یکی از ناخوشی ها و بیماری هایی که در جامعه ایران شیوع نسبتاً زیادی دارد دیابت است گفت: دیابت یکی از اصلی ترین تهدیدکننده های زندگی ما و خصوصاً در دوران میانسالی و سالمندان است.

دیابت مشکلی که تا قبل از بروزهیچگونه نشانه ای ندارد

وی افزود: شیوع بالای میزان دیابت در حالی است که این بیماری اگرچه که دوران های درمانی خسته کننده ای می تواند داشته باشد اما به راحتی قابل پیشگیری است که به همین خاطر باید تمرکز خود را به جای درمان، به پیشگیری از آن متوجه نماییم.

ابراهیمی با بیان اینکه سبب اصلی بروز مشکل دیابت نوع تغذیه ما آدمها است گفت: با آگاهی در این زمینه و در پیش گرفتن یک رژیم درمانی ایده ئال و کم خطر می توانیم از بروز این بیماری در بدنمان جلوگیری کنیم.

این کارشناس تغذیه به برخی از علائم بیماری دیابت اشاره کرد و گفت: با اینکه برخی افراد مشکلاتی همچون تشنگی زیاد یا گرسنگی زودرس را از علائم دیابت می دانند اما باید گفت: دیابت در بیشتر افراد تا قبل از بروز،هیچگونه نشانه و علائم خاصی ندارد و در واقع یک بیماری پنهان است.

نرم عادی و استاندارد قند بدن چقدر است؟

وی انجام آزمایش های سالیانه و یا در طول زمانهای مشخص را برای آگاهی یافتن از دیابت بسیار ضروری دانسته و گفت: در این زمینه لازم است حتما حداقل سالی یکبار بدن خود را در این زمینه چکاب کنیم.

ابراهیمی تصریح کرد: نرم طبیعی و استاندارد میزان قند در بدن بین 75 تا 99بوده و از 100 تا 120 افراد مبتلا ، در معرض قند و دیابت به حساب می آیند و میزان قند حوالی 120 هم چنانچه زودتر تشخیص داده شود به راحتی قابل برگشت به میزان نرم اولیه و طبیعی است .

وی گفت: اهمیت چکاب های سالیانه این است که اگر میزان قند در مراحل اولیه باشد قابل برگشت به حد نرمال است بنابراین چکاب حداقل سالی یکبار بسیار مورد تأکید است.

قند را از برنامه غذایی و از کنار چای حذف کنیم

این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی یکی دیگر از راههای مبارزه با دیابت را حذف کردن مواد قندی از برنامه های غذایی عنوان کرد و گفت: قندی که همه ما در کنار چای مصرف می کنیم هیچ خاصیتی برای بدن ندارد و لازم است آنرا از رژیم غذایی خود حذف کنیم.

ابراهیمی با عنوان اینکه قند در واقع سم سفید برای بدن است افزود: از آنجایی که همه ما به خوردن چای عادت داریم برای شیرین کردن چای می توانیم از شیرینی های غیرقندی و طبیعی از جمله،خرما، کشمش و یا توت خشک شده استفاده کنیم که جایگزین های مناسبی برای بدن هستند.

وی در عین حال گفت: البته کسانی که دیابت دارند از میوه های خشک شده بخاطر اینکه قند بیشتری دارند باید کمتر استفاده کنند. در این زمینه حتی آب هویج هم قند زیادی داشته و برای افراد دارای دیابت مضر است.

میزان ویتامین دی بدن نباید کمتر از 30 باشد

به گفته این کارشناس تغذیه استفاده از انواع ویتامین ها برای مبارزه با دیابت مفید بوده که از جمله آنها ویتامین دی است که به جذب کلسیم کمک بسیاری کرده و در پیشگیری از دیابت، سکته و انواع سرطانها مفید است.

ابراهیمی ادامه داد: ویتامین دی و قرص زینک مورد نیاز ضروری بدن و سلامتی ما بوده که کمبود آنها در بدن زمینه ساز بسیاری از سرطانها است.در این زمینه همیشه باید مواظب باشیم که میزان ویتامین دی بدن مان هیچ وقت نباید کمتر از 30 باشد.

گفتگو: حشمت اله کرمی نژاد

کد خبر 88463

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha