جولان مشکلات در بزرگ ترین روستای شهرستان سقز

سرویس کردستان- کهریزه در 2 کیلومتری سقز عنوان بزرگ ترین روستای این شهرستان را یدک می کشد، اما از لحاظ امکانات و خدمات تفاوت چندانی با روستاهای دورافتاده ندارد.

به گزارش کردپرس؛ این روستا حدود 500 خانوار جمعیت دارد و در سال های اخیر توانسته است به مقصدی برای سکونت صدها خانوار سایر روستاها و حتی افراد ساکن سقز تبدیل شود.

کهریزه علیرغم توپوگرافی ناهموار، رشد قابل ملاحظه ای پیدا کرده و در 15 سال اخیر جمعیت آن 3 برابر شده است و بدلیل تغییرات جمعیتی، بافت کالبدی، فرهنگی، سبک زندگی و... دیگر مشخصه یک روستا را ندارد و از سوی دیگر نیز ارتقای آن به شهر جدید یا شهرک منفصل مطرح نیست.

لزوم بهسازی معابر و جاده روستا

احداث خیابان و معابر و همچنین تکمیل طرح هادی روستا از جمله نیازمندی های این روستاست.

یکی از ساکنان کهریزه می گوید: اسفالت جاده ورودی روستا بعلت تردد ماشین های سنگین خراب شده که لازمست بازسازی شود.

کاک حسن می افزاید: ادامه طرح هادی و احداث خیابان در نقاط مختلف کهریزه، تسطیح معابر و کوچه ها و نامگذاری آنها امری ضروریست، ضمن اینکه استانداردسازی سرعت گیرها و رنگ آمیزی آنها توسط دهیاری باید مورد توجه قرار بگیرد.

انتقاد از عدم احداث زیرگذر

یکی دیگر از ساکنان با گله مندی شدید از مسئولان شهرستان و وزارت راه گفت: با احداث کمربندی سقز- بوکان، دسترسی ساکنان کهریزه به جاده سقز- سنندج دچار مشکل شده و برای بازگشت از مسیر سقز، باید چند کیلومتر بیشتر را پیموده و در نزدیکی قیلسون دور بزنیم.

کاک محمد خاطرنشان ساخت: برای سایر روستاها با 50 خانوار زیرگذر و روگذر احداث کرده اند اما برای بزرگ ترین روستای سقز نه؛ نبود زیرگذر برای مردم رستا مشکل ساز شده و باید مسئولان فکری برای آن بکنند.

مشکلات سواری ها

رضا یکی دیگر از ساکنان این روستا می گوید: برخی سواری های مسافربری خط سقز- کهریزه از فعالیت مستمر در این بخش خودداری کرده و مردم برای رفت و امد دچار مشکل می شوند، لذا ساماندهی این خودروها یا اختصاص خط واحد ضروری می باشد.

کمبود امکانات درمانی، آموزشی و ورزشی

یکی از ساکنان روستای کهریزه به کمبود امکانات درمانی اشاره و می گوید: در هفته تنها 3 ساعت پزشک در خانه بهداشت روستا حضور می یابد و به ویزیت بیماران می پردازد و در بقیه روزها پزشک در خانه بهداشت حضور ندارد و امکانات درمانی خانه بهداشت بسیار کم است.

کاک رامین همچنین گفت: این روستا مدرسه ابتدایی و راهنمایی دارد، اما با وجود جمعیت بالا، کهریزه دبیرستان (متوسطه دوم) ندارد که رفت و آمد دانش اموزان با هزینه بیشتر و مشکلاتی همراه می باشد.

در ادامه این گزارش به میان بچه ها و نوجوانان روستای کهریزه رفتیم، محور گله مندی و مطالبات آنان مشخص بود: کمبود امکانات ورزشی و تفریحی، زمین فوتبال نامناسب و لزوم ساخت سالن چندمنظوره یا خانه ورزش.

وضعیت نامناسب شهربازی

براساس گفته های حاضرین و مشاهدات میدانی، زمین فوتبال این روستا خاکی و فاقد امکانات است، همچنین شهربازی که توسط دهیاری احداث شده امکانات محدود و نامناسبی دارد و جالب تر انکه قسمتی از آن بدلایل نامعلوم توسط یکی از اهالی روستا حصارکشی شده و کسی اجازه حضور در آن را ندارد، همچنین یک طرف آن نیز مشرف به پرتگاهی است که برای بچه ها می تواند خطرساز و مشکل آفرین باشد و این قسمت نرده گذاری نشده است.

چرا خانه ورزش در کهریزه احداث نشده؟

حاضرین می گویند اخیراً شنیده اند در چندین روستای سقز خانه ورزش راه اندازی شده، چرا نباید امتیاز یکی از این خانه ها به بزرگ ترین روستای شهرستان تعلق بگیرد؟ در حالیکه روستایی با بیش از 2 هزار نفر جمعیت نیاز به امکانات ورزشی و تفریجحی دارد.

این بچه ها خواستار پیگیری دهیار و شورای روستا و اقدام لازم توسط مسئولان برای احداث خانه ورزش هستند.

سرعت پایین اینترنت و نبود فعالیت های فرهنگی

یکی از دختران دانشجو هم از سرعت پایین اینترنت همراه اول و ایرانسل گله مند است و خواستار رسیدگی مسئولان مخابرات است.

وی به توسعه کهریزه و احداث مجتمع ها و چندین واحد آپارتمان در کهریزه اشاره و گفت: این در حالیست که کمترین اقدام در حوزه فرهنگ سازی، اجرای برنامه های فرهنگی نظیر تئاتر، شب شعر و... در این روستا صورت نگرفته است و هیچ نهادی فرهنگی در روستا فعالیت خاصی ندارند، غیر از برنامه های آموزشی مدارس.

جولان بیکاری

یکی از حاضرین بنام یوسفی با بیان اینکه شغل اکثر ساکنان این روستا کشاورزی و یا کارهای خدماتی در داخل شهر می باشد، گفت: واگذاری زمین ها در سال های گذشته به فرودگاه و یا افراد دیگر، افزایش جمعیت و نبود فرصت های شغلی جدید، موجب تشدید بیکاری در کهریزه شده است. برگزاری دوره های فنی و حرفه ای در این روستا، صنایع دستی و رونق بخشی به صنایع خانگی توسط ادارات فنی و حرفه ای، کار، میراث فرهنگی با حمایت بانک ها ضروریست.

گزارش مسئولان از فعالیت های انجام شده در کهریزه/ قول مساعد برای راه اندازی خانه ورزش

بخشدار مرکزی سقز درخصوص اقدامات انجام شده برای حل مشکلات روستای کهریزه گفت: با توجه به افزایش جمعیت روستای کهریزه و لزوم خدمات رسانی موثرتر، فعالیت دهیاری کهریزه بعنوان بزرگ ترین آبادی سقز از پاره وقت به تمام وقت ارتقا یافت، بخش از معابر روستا امسال آسفالت شد ، ساماندهی بخشی از فاضلاب نیز انجام گرفته است

سامان عرفانی افزود: یک دستگاه ماشین آلات جهت فعالیت های عمرانی و درآمدزایی سال گذشته تحویل دهیاری گردید و به عنوان یکی از اولویت ها بخش برای خانه ورزش روستا نیز به اداره ورزش معرفی شد. سایر مشکلات و نیازهای روستا پی گیری خواهد شد.

رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان سقز هم با بیان اینکه در روستای کهریزه حومه، با بیان اینکه این اداره اقدام به احداث زمین ورزشی فوتبال نموده، گفت: اخیرا نیز باشگاه ورزشی رزمی توسط یکی از مربیان تاسیس شده که تشک و تاتامی آن را اداره ورزش و جوانان تامین نموده است

فرزاد خاکی افزود: در مورد خانه ورزش روستا، ما از بخشداریها استعلام کردیم و در این راستا روستاهایی را معرفی کرده اند. اگر بخشداری مرکزی کهریزه را معرفی کنند قطعا در فاز دوم اجرا خواهد شد.

بهزاد احمدکرمی دهیار روستا نیز با بیان اینکه این کمبودها صحیح است، اما یاداور شد: در چند سال اخیر با پیگیری اعضای شورا، دهیاری، بخشداری و بنیاد مسکن کارهای مهمی از جمله تسطیح، رکلاژ، جدول گذاری و اسفالت به متراژ 5 هزار متر مربع انجام شده است و اخیراً اصلاح و دفع شبکه فاضلاب با هزینه 70 میلیون تومان صورت گرفته است.

وی افزود: برای تاسیس خانه ورزش از طریق دهیاری مکانی معرفی شده و مساله توسط بخشداری و اداره ورزش و جوانان پیگیری خواهد شد.

کد خبر 88466

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha