به گزارش کردپرس، طبق بررسی ها و تحقیقاتی که در سال های گذشته انجام شده فقر مالی، بی انگیزگی، محیط نامناسب خانه و مدرسه، خشونت های خانگی، تعصبات قومی و قبیله ای، سیستم آموزشی، سختگیری های بیهوده و کمبود امکانات آموزشی در صدر دلایل ترک تحصیل عنوان شده است.
در نظام آموزش و پرورش آنچه عدم توفیق در تحقق هدف ها و مقاصد را موجب می شود افت و ترک تحصیل بوده است و عمدتا به صورت ترک تحصیل میان دوره و با عدم اشتغال رشته مورد تحصیل مشاهده می شود. عوامل ترک تحصیل دختران بازتاب مسائل و مشکلات پیچیده موجود در جامعه است به همین دلیل حل این مشکل به آسانی ممکن نخواهد بود. باز ماندن از تحصیل دختران ممکن است در عدم توفیق در امتحان و محرومیت از ارتقا یا در نتیجه محدودیت های اجتماعی و اقتصادی باشد.
یکی از دانش آموزان روستایی که نمی خواهد ادامه تحصیل بدهد می گوید: در روستای ما مدرسه در مقطع متوسطه وجود ندارد و خانواده ام مخالف ماندم در خوابگاه هستند و می گویند باید در طول هفته در خانه باشی و در کارها کمک کنید.
وی ادامه می دهد: پدرم وضع مالی مناسبی ندارد تا برای رفت و آمدم سرویس بگیرد بخاطر همین موضوع تصمیم گرفتم دیگر درس نخوانم و با بافتن فرش تا زمان ازدواجم کمک حال پدرم باشم.
دانش آموز دیگری می گوید: بسیاری از افرادی در پیرامون ما هستند که سال ها در دانشگاه بوده اند مدرک دانشگاهی گرفته اند اما بیکار هستند و یا در شغلی غیر مرتبط مشغول کار هستند بخاطر همین است بسیاری از دانش آموزان در مقطع متوسطه نمرات پایین دارند و یا ترک تحصیل می کنند.
باز ماندن از تحصیل زود هنگام دانش آموزان بخصوص دختران دانش آموز می تواند اثرات و تبعات منفی در بعد فردی و اجتماعی داشته باشد. با توجه به اکثریت جمعیت دختران دانش آموز از مجموع دانش آموزان کشور، بررسی ترک تحصیل زود هنگام آنها با در نظر گرفتن سرمایه گذاری های دولت و خانواده ها در این زمینه لازم و ضروری بنظر می رسد هر قدر دختران بتوانند سال های بیشتری را در نظام آموزشی طی کنند به همان نسبت در رویارویی با مشکلات زندگی در بزرگسالی آماده تر می شوند، همچنین استفاده ی بهینه دختران از فرصت های آموزشی می تواند در افزایش تولید و درآمد ملی اثرات مثبت به دنبال داشته باشد.
یک مادر که چهار دختر دارد می گوید: شوهرم چند سال پیش به اعتیاد روی آورد مدتی در کمپ ترک کرد اما بعد از یکسال دوباره به مصرف مواد مخدر روی آورد اینبار به خواست خودش راهی کمپ ترک اعتیاد شد و من ماندم و چهار دختر محصل که برای شروع مدرسه کلی هزینه داشتند.
وی می افزاید: اگر خیرین نبودند در تهیه کتاب و سایل مدرسه آنان با مشکل مواجه می شدم و شاید اگر این کمک ها نبود دخترانم مجبور به ترک تحصیل می شدند در جامعه هنوز هم انسان های خیر و خوبی هستند که دیگران را نیز همراهی می کنند.
مدیر آموزش و پرورش اظهار کرد: در جلسه ششم شورای آموزش و پرورش مصوبه ای مهم داشتیم که در خصوص این مصوبه یعنی جذب تارکان تحصیل بر اساس فرایندی که در سال تحصیلی گذشته طراحی کردیم عمل نمودیم و بخشنامه ای را نیز در این خصوص به مدارس ارسال نموده ایم.
ناصح عبدی ادامه داد : در خصوص تارکان تحصیل عملکرد بسیار خوبی را در ثبت نام دانش آموزان با 102.05 درصد پوشش و کسب رتبه دوم استان داشته ایم باید همچون سال گذشته و با بررسی بروز آمار دانش آموزان ثبت نام شده دانش آموزان تارک تحصیل را شناسایی و از تمام ظرفیت های ممکن برای پوشش این امر استفاده لازم را ببریم.
وی افزود: آموزش و پرورش دیواندره در حال حاضر با 15355 دانش آموز و 1400 معلم مهر 97 را آغاز نموده است که خوشبختانه با تمهیدات اندیشیده شده فعلا کلاس بدون معلم نداریم.
عبدی بیان کرد: اجرای فعالیت احداثی 17 پروژه عمرانی به طور همزمان، کسب رتبه سوم استانی در اجرای پروژه مهر 97، کسب رتبه اول بیش از 10مدرسه شهرستان در بروز رسانی های سامانه همگام، کسب رتبه دوم استانی در فرایند ثبت نام دانش آموزان، حضور یکی از دانش آموزان دیواندره ای به عنوان نماینده مجلس شورای دانش آموزی به نمایندگی از استان کردستان، کسب 60رتبه برتر کنکور زیر 3000که 21نفر از آنها زیر 1000و از این تعداد 6 نفر پزشکی، 24نفر دبیری و آموزگاری و مابقی نیز موفق به تصاحب کرسی رشته های تاپ دانشگاههای معتبر کشورشدند.
وی گفت: نهایتاً حضور اکیپ های حوزه ستادی در کلیه مناطق روستایی برای جذب تارکان تحصیل از جمله فعالیت ها و دستاورد های این مدیریت در چند ماه اخیر بوده است که با تلاش شبانه روزی مجموعه مدیریتی و آموزشی حوزه ستادی و صفی که قابل تقدیر می باشد به دست آمده است.
ترک تحصیل دانشآموزان با وضعیت اقتصادی جامعه و خانواده در ارتباط میباشد. عواملی چون پایین بودن درآمد، مسکن نامناسب، عدم سرپرستی و حضور پدر و مادر در خانواده و کثرت فرزندان بر ترک تحصیل فرزندان تاثیر دارد. مشکلات والدین در راه کوشش و تلاش برای معاش و گرفتاریهای بیشمار آنها در این رابطه معمولا والدین را از اوضاع و احوال فرزندان خود غافل مینماید و در حقیقت رابطه صحیحی را که لازمه یک زندگی سالم است مختل میسازد و اثرات این نوع زندگی در ظرف چند سال موجب تخریب نیروهای بالقوه آنان میگردد.
یکی از عوامل مهم در پیشرفت یا ترک تحصیل دانشآموزان، سواد والدین محسوب میشود. اگر بچهها در محیط خانوده احساس پشتگرمی نمایند و هرگاه از نظر درسی مشکلی برایشان پیش آمد مطمئن باشند که اولیای آنها کمک میکنند، در این صورت با دلگرمی بیشتری درس میخوانند و دچار عقب ماندگی تحصیلی نخواهند شد. چون تحصیلات والدین تاثیر بسزایی در موفقیت تحصیلی فرزندان دارد، تحقیقات متعددی نشان میدهد که پیشرفت تحصیلی دانشآموزانی که والدین آنها افرادی آگاه و با سواد بودهاند موفقیت تحصیلی آنان بیشتر بوده است. محیط خانواده در پیشرفت تحصیلی نقش مهمی دارد.
دانشآموزی که والدین خود را مشغول مطالعه میبیند خودش نیز تشویق به درس خواندن میشود و آنها را به عنوان بهترین الگوی همانندسازی تحصیلی انتخاب میکند. بنابراین کمک و راهنمایی فرزندان توسط والدین امری است ضروری و نمیتوان کار آموزش را تنها به مدرسه محول ساخت و از نقش خانواده در این زمینه غافل شد. دانشآموزان اوقات زیادی را در منزل میگذرانند و تحت تاثیر اعمال و رفتار والدین هستند و از آنها انتظار کمک و راهنمایی در زمینه درس را دارند.
نظر شما