همه حواشی تودیع و معارفه مدیر آموزش و پرورش دهگلان

سرویس کردستان- پس از ماه ها کشمکش بر سر پست مدیریت آموزش و پرورش شهرستان دهگلان، بالاخره این جابجایی صورت گرفت. در مراسمی که با نام تکریم و معارفه برگزار شد، فرماندار دهگلان نسبت به ابراز احساسات به مدیر قبلی این اداره انتقاد تندی داشت که رییس سابق این اداره نیز در واکنش، از اعمال نفوذ برخی افراد در این انتصاب به شدت انتقاد کرد.

به گزارش کرد پرس، مراسم تکریم و معارفه مدیر آموزش و پرورش در سالن آمفی تئاتر مجتمع فرهنگی هنری شهید مطهری این شهرستان برگزار شد، مراسمی که در طول مدت حدود 3 ساعت مملو از حواشی مختلف بود.

گزارشی از عملکرد 4 ساله
به گفته "کاوه محمدی" برابر با آمار سال 96-97 تعداد دانش آموزان این شهرستان 10257 نفر بوده که برای این تعداد، 1235 نفر پرسنل در آموزش و پرورش دهگلان مشغول به خدمت هستند.
نماینده معلمان آموزش و پرورش دهگلان همچنین با تاکید بر لزوم نوسازی و ایمن سازی برخی مدارس این شهرستان گفت: در چهار سال گذشته آموزش و پرورش دهگلان 10 پروژه تازه ساخت به همت خیرین در دست اقدام داشته که از این تعداد 5 مدرسه تحویل و 5 مدرسه دیگر در حال ساخت است.
به اعتقاد وی آموزش و پرورش شهرستان دهگلان نیروهای جوانی در اختیار دارد چرا که 60 درصد از پرسنل این اداره زیر بیست سال سابقه خدمت دارند و این آمار نشان از در اختیار داشتن پرسنل جوان در این اداره است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه استاندارد کشوری تراکم دانش آموزی 20 نفر است این میزان را در روستاهای دهگلان 15.27 نفر، در شهر 24.37 نفر و در مجموع میانگین تراکم دانش آموزی در شهرستان دهگلان را 19.21 نفر عنوان کرد که آمار مناسبی به حساب می آید.
"محمدی" گریزی نیز به آمار کلاس های هوشمند سازی شده زد و اظهار کرد: تاکنون 127 مدرسه برابر با 74 درصد از مدارس این شهرستان هوشمند سازی شده اند که هوشمندسازی 22 مدرسه از این تعداد، طی چهار سال گذشته انجام شده است.

نگاهی توسعه ای و همه جانبه با محوریت آموزش و پرورش
در ادامه معاونت آموزشی اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان پشت تریبون قرار گرفت و با تاکید بر اینکه نگاه مسئولین نظام به آموزش و پرورش نگاهی توسعه ای است خواستار ایجاد توسعه همه جانبه در شهرستان شد.
به اعتقاد وی اگر قرار است توسعه ای اتفاق بیفتد باید توسعه ای همه جانبه باشد که مبدأ آن آموزش و پرورش است.
"نامدار" در ادامه این سخنان خود اظهار کرد: اگر مدیری انتخاب یا جا به جا می شود بر مبنای همین نگاه بوده است چرا که این مسئولیت بسیار خطیر و سنگین است.
وی به ضعف و کمبود شهرستان دهگلان در فضا و امکانات آموزشی اشاره کرد و تصریح کرد: با تمام این کمبودها، دهگلان از نظر نیروی انسانی بسیار غنی است که البته مسئولیت زاست چرا که مدیر باید این استعدادها را مدیریت کند.
معاونت آموزشی اداره کل آموزش و پرورش استان کردستان در ادامه به بیان سطح انتظارات این سازمان از مدیران پرداخت و گفت: این سازمان از مدیر می خواهد که به دو اصل دینی "دانایی" و "پاکی" حتما توجه شود.
وی دومین انتظار از مدیر آموزش و پرورش را دوری گزیدن از حاشیه های سیاسی و مذهبی عنوان کرد و یادآور شد: اینها آفاتی هستند که ضرر آن نهایتا به چشم فرزندان خودمان خواهد رفت.
وی سومین انتظار از یک مدیر آموزش و پرورش را که به اعتقاد وی انتظاری معقول نیز هست، مردم داری دانست و اظهار کرد: مردم بزرگترین سرمایه ما هستند و راضی نگه داشتن مردم جزو اولویت های کاری آموزش و پرورش است.
وی در نهایت آخرین انتظار از مدیر را توجه به اصل مشورت عنوان کرد و افزود: مشورت نباید به صورت گزینشی باشد، گاهی انتقادهای تند بسیار هم سازنده هستند.
وی با نام بردن از مدیر آموزش و پرورش به عنوان "رئیس فرهنگ" خواست که یک مدیر آموزش و پرورش سمبل فرهنگ در آن شهر باشد.

نشانه های توسعه نیافتگی

در ادامه فرماندار دهگلان پشت تریبون رفت و از همان ابتدا با انتقاد از مجری این مراسم، از ابراز احساسات وی نسبت به مدیر قبلی آموزش و پرورش انتقاد کرد و آن را نشانه توسعه نیافتگی شهر دانست.

به اعتقاد "جمال ارشدی" در جوامع توسعه نیافته، فردگرایی وجود دارد در حالی که باید نتیجه عملکرد فرد را دید.
به گفته وی یکی از ویژگی های جوامع توسعه نیافته این است که به سیستم و دولت بسیار وابسته هستند.
بنابر گفته های فرماندار دهگلان، جامعه علمی، جامعه ای خردورز و عقل گراست اما به ساختار جامعه علمی توجه نشده است.
وی به ویژگی یک جامعه توسعه یافته نیز اشاره کرد و داشتن یک آموزش و پرورش قدرتمند را از جمله ویژگی های این جوامع عنوان کرد چرا که در این گونه جوامع آسیب های اجتماعی نیز کمتر است.
وی در ادامه سخنان خود، یکی از نشانه های جوامع سنتی را تعریف و تمجید بیش از حد دانست که باعث ضعف بوده و ضرورت دارد که این ساختارها تغییر داده شود.

تغییراتی با نام مردم
فرماندار دهگلان تغییرات مدیریتی صورت گرفته در شهرستان دهگلان را در راستای توسعه شهرستان عنوان کرد و از آن به عنوان یکی از انتظارات مردم نام برد.
"ارشدی" خطاب به مدیر جدید آموزش و پرورش دهگلان گفت: فضای آموزش و پرورش فضای عقل گراییست نه سیاسی گرایی بنابراین انتظار داریم که فضای سیاسی بر آموزش و پرورش حاکم نباشد.
وی یکی دیگر از انتظارات از مدیر جدید آموزش و پرورش دهگلان را، داشتن نگاهی متوازن و توسعه گرا به شهرستان دانست و خواستار توزیع درامدها و امکانات در همه بخش ها شد.

رد پای نماینده مجلس در انتصابات مدیران شهرستانی
فرماندار دهگلان، شجاعت، تدبیر، خردورزی و امید را به جمله شاخص های یک مدیر عنوان کرد و خواستار ارتقای شاخص ها در دهگلان شد.
سخن پایانی فرماندار دهگلان که بسیار قابل تأمل نیز بود، تشکر از نماینده مجلس شورای اسلامی به خاطر حمایت از مدیر جدید آموزش و پرورش دهگلان بود.

اما در ادامه "صالح نادری" پشت تریبون قرار گرفت و سخنان فرماندار دهگلان را به چالش کشید.
مدیر سابق آموزش و پرورش شهرستان دهگلان که پس از چهار سال خدمت در پست مدیریتی امروز باید، این مسند را به "صباح قاسمی" تحویل می داد، حرف های زیادی برای گفتن داشت.
وی سخنان خود را با نقد نسبت به سخنان فرماندار آغاز کرد و گفت: جامعه ما توسعه نیافته نیست، اگر یکی از شاخص های توسعه یافتگی، آموزش و پرورش است ما طرحی را اجرا کردیم که اکنون کاندید گرفتن جایزه بین المللی است.
"صالح نادری" همچنین جامعه دهگلان را خردورز دانست و افزود: از روز اول کاری، از نخبگان در آموزش و پرورش استفاده کردم و عهد کردم که در آموزش و پرورش سیاسی کاری نکنم.
وی با انتقادی آشکار از عدم حمایت فرماندار از خود خطاب به ارشدی گفت: در این مدت، احساس نکردم که از آموزش و پرورش حمایت کرده باشید که البته امیدوارم این حمایت از "قاسمی" صورت بگیرد.

دست های پشت پرده برای گرفتن پست
وی همچنین با انتقاد از نحوه دادن پست مدیریت به "صباح قاسمی" با اشاره ای سطحی به دست های پشت پرده برای این کار گفت: کاری ندارم که "قاسمی" با چه قیمت و وسیله ای این سمت را به دست آورد، اما من با احترام همه چیز را به وی تحویل دادم.
"نادری" با انتقاد از دخالت برخی نمایندگان قبلی مجلس در برخی امورات شهرستان گفت: دردی که در جامعه داریم این است که شخصی که چند وقت پیش نماینده بوده است دیگر ول کن نیست و در تمام امورات شهرستان دخالت می کند.

حاشیه ها مرا می کشد!
وی نقدی کلی نیز به شهرستان داشت و با اشاره به نقدهای نابه جا و بی اصول یادآور شد: عده ای با نقدهای بیجا مدیران را تا مرحله نابودی برده اند.
نادری در ادامه سخنان خود افزود: کار مرا نمی کشد، آنچه که مرا می کشد حاشیه ها و نقدهای بیجاست.
مدیر اسبق آموزش و پرورش شهرستان دهگلان سخنان خود را اینگونه خاتمه داد: در دهگلان هیچ چیزی جز خدمت، اصل نیست با این وجود سوالی که پیش می آید این است که "صباح قاسمی" که یک اصولگراست چه شده است که اصلاح طلبان به دورش حلقه زده اند؟

من مردم طلبم!
در پایان مدیر جدید آموزش و پرورش شهرستان دهگلان پشت تریبون رفت و گفت: صباح قاسمی، مردم طلب است، دسته بندی نکنیم تا شهرستان آسیب نبیند.
وی در ادامه به ارایه برنامه های خود پرداخت و گفت: برداشتن دید مصرفی از آموزش و پرورش و جایگزینی با دید سرمایه گذاری یکی از برنامه های مدیریتی من در این پست می باشد.
"صباح قاسمی" دومین برنامه خود را توسعه فضاهای آموزشی این شهرستان عنوان کرد و خاطرنشان کرد: از شهرداری و شورا می خواهیم که لکه های آموزشی را به صورت رایگان در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند تا بتوانیم با جذب خیرین، فضای آموزشی بسازیم.
وی از بین بردن تبعیض در میان معلمان و ارتباط مستمر به بازنشستگان برای بهره بردن از تجربیات آنها را از دیگر برنامه های خود عنوان کرد.
وی در ادامه در حالی از امانت بودن پست ها، سنگینی مسئولیت و عاریتی بودن صندلی ریاست سخن می گفت که ماهها به دنبال تکیه بر این مسند بود و ارایه چنین سخنان کلیشه ای جز بازی با کلمات، چیز دیگری را به اذهان متبادر نمی کرد.

انتخابی چالشی و سوال برانگیز
به جرأت می توان گفت که آموزش و پرورش قلب تپنده هر جامعه محسوب می شود و همانگونه که از سخنان سخنوران این مراسم نیز استنباط می شود مبنای توسعه هر جامعه و تربیت موفق نسل های آینده بر عهده آموزش و پرورش آن منطقه است لذا باید در انتخاب مدیران این سازمان نهایت دقت و خست به خرج داده شود چیزی که به نظر می رسد در انتخاب مدیر آموزش و پرورش دهگلان رعایت نشده است و این انتخاب بیش از آنکه بر مبنای توانایی و صلاحیت باشد بر مبنای رابطه و رابطه بازی بوده است موضوعی که خود را به شدت در این مراسم تکریم و معارفه نشان داد.
"صباح قاسمی" که از اعضای شورای دور چهارم بود، کارنامه قابل قبولی از خود به جای نگذاشت اما با این اوصاف توانست به عنوان یک انتخاب پرچالش و سوال برانگیز با حمایت برخی افراد خود را به عنوان مدیر آموزش و پرورش به این شهرستان تحمیل کند.
نقدی که در اینجا به فرماندار و نماینده دهگلان و قروه در مجلس شورای اسلامی جایز است اجازه دادن به ورود افرادی این چنین در حوزه های بسیار کلیدی و حساس است که در صورت هر گونه اشتباه، نسل های بعد باید تاوان آن را پس دهند.

*گزارش: ظریفه احمدی

کد خبر 88692

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha