اخیراً یگان های مدافع خلق (YPG) و دیگر مقامات شمال سوریه اعلام کردند از کشورهایی که شهروندانشان به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) پیوسته اند، می خواهند اعضای داعش را که اینک به اسارت نیروهای YPG در آمده اند به کشورهای خود باز گردانند. نوری محمود سخنگوی YPG در مصاحبه با پایگاه خبری – تحلیل ریجن دربارۀ این موضوع و مسئولیت های جامعۀ بین المللی سخن گفته است. مشروح این مصاحبه در ادامه آمده است.
اکنون چه تعداد اسیر داعش در اختیار YPG یا ارتش دموکراتیک سوریه هستند؟
تعداد اساری داعش که در اختیار ما هستند، حدود 900 مرد است. علاوه بر این، حدود 500 زن داعشی که همسران مردان مذکور هستند و بیش از یک هزار تن از فرزندان آنها نیز هستند.
اتباع چه تعداد از کشورها در میان این اسرا هستند؟
آن اسرای داعش که در اختیار ما هستند، از 44 کشور مختلف آمده اند.
آیا تا کنون هیچ کشوری اسرای داعشی خود را از YPG تحویل گرفته است؟
تا کنون تنها چهار کشور چنین کرده اند، که عبارتند از روسیه، سودان، اندونزی و ایالات متحده که هر یک از آنها تنها یک زن را به کشور خود باز گردانده اند.
YPG به طور ایده آل ترجیح می دهد با این اسرای داعش چه کند؟
همان طور که می دانید این تروریست های داعش که ما اسیر کرده ایم و اینک نگاه می داریم، از سراسر دنیا هستند. این نکتۀ مهمی است که سازمان آنها، نه تنها در سوریه، بلکه در اروپا، آمریکا، آسیا و در سراسر خاور میانه دست به حملات تروریستی زده است. به همین دلیل، مجازات این تروریست ها باید در چارچوب قوانین بین المللی صورت گیرد. آنها باید در یک دادگاه بین المللی محاکمه شوند.
در حال حاضر انتظار این است که رهبری فدراسیون دموکراتیک شمال سوریه این بار سنگین را به تنهایی به دوش بکشد، که اشتباه است. دولت های زیادی مایل نیستند به ما کمک کنند تا این مردان به خاطر جنایت هایشان به عدالت سپرده شوند. این برخلاف خواست اغلب شهروندان این کشورها است، که ما معتقدیم می خواهند این اسرای داعش به خاطر اقدامات ناروایشان مجازات شوند.
اکنون با منابعی که ما در اختیار داریم، برخی دادگاه های فوق العاده تشکیل شده اند تا به وضعیت این اسرا رسیدگی کنند. اما منابع ما اجازه نمی دهد با همۀ آنها این گونه برخورد کنیم و همزمان برای بقای خود نیز مبارزه کنیم. اما هیچ کس نباید فراموش کند که این اسرای داعش خطر بزرگی برای بشریت و همۀ جهان به شمار می روند. هر کسی که خواهان جهانی امن تر و انسانی تر است باید از ما و تلاش ما حمایت کند تا جهان را از داعش و گروه های نظیر آن پاک کنیم.
شما به کسانی که فکر می کنند این اسرای داعش سزاوار مجازات مرگ هستند و معتقدند YPG باید آنها را به خاطر جنایت هایشان اعدام کند، چه می گویید؟
شکی نیست که این تروریست های داعش بدترین و شنیع ترین جنایت ها را علیه بشریت در جهان مرتکب شده اند: آنها مردم را گردن زده اند، به زنان تجاوز کرده اند، از کودکان به عنوان سرباز بهره برده اند، ایزدی ها را به بردگی گرفته اند و مکان های تاریخی مانند کلیساها، مساجد و حتی قبرستان ها را ویران کرده اند. آنها همچنین خانه های مردم را غارت و تخریب کرده اند و به هر شیوه ای که بتوان تصور کرد جنایت های عجیبی مرتکب شده اند. به همین دلیل، بدون تردید آنها سزاوار بیشترین و شدیدترین مجازات ممکن هستند.
با وجود این، ما در روژاوا و شمال سوریه مجازات مرگ را اعمال نمی کنیم زیرا قانونی نداریم که چنین اقدامی را مجاز بداند. بنابراین مجازات مرگ یکی از گزینه های ما نیست. برای ما مهم است که در راستای نظام قضایی موجود خود عمل کنیم.
اما در جامعۀ بین المللی، برخی کشورها ممکن است تصمیم بگیرند این اسرای داعش سزاوار مجازات مرگ هستند، اما این تصمیم باید به صورت جمعی و از طریق یک روند قانونی موجود اتخاذ شود. جهان نمی تواند انتظار داشته باشد ما به تنهایی داعش را به مجازات برسانیم، چرا که آنها یک تهدید جهانی هستند و می طلبد که یک تصمیم مورد توافق جهانی در مورد سرنوشت آنها گرفته شود.
منبع: پایگاه خبری – تحلیلی ریجن
ترجمه: خبرگزاری کردپرس – سرویس سوریه
بیشتر بخوانید:
روابط ترکیه – اقلیم کردستان یک سال پس از همه پرسی استقلال / پل ایدون
تلاش اردوغان برای حل معمای خاشقچی دغدغۀ آزادی رسانه ها نیست / گوکجان آیدوغان
برانسون، خاشقچی، ایران: فرصت ها و چالش های روابط ترکیه - آمریکا / ادوارد جی. استافورد
کمالیسم راست گرا و ارتش ترکیه / گوکهان باجیک
آیندۀ مناسبات آنکارا – واشنگتن در دوران پس از ازادی برانسون – سرکان دمیرتاش
نظر شما