شفاف سازی شورا و شهرداری دهگلان پیرامون برخی شبهات

سرویس کردستان- پس از ایجاد سوالات و ابهاماتی در خصوص برخی قراردادهای انجام شده توسط شورا و شهرداری دهگلان، این اعضا برای شفاف سازی و رفع شبهات پیش آمده با یکی از منتقدین این قراردادها، جلسه پرسش و پاسخی برگزار کردند.

به گزارش کردپرس؛ چند روز گذشته بود که شهرداری و شورای دهگلان اقدام به خرید 30 هکتار زمین برای احداث چند مجتمع فرهنگی و خدماتی در شهر دهگلان نمودند که این اقدام و برخی قراردادهای دیگر شهرداری با انتقاداتی رو به رو شد به همین دلیل اعضای شورای شهر دهگلان با حضور شهردار ، یکی از منتقدین و رسانه های این شهرستان اقدام به برگزاری جلسه ای در راستای شفاف سازی به انتقادات مطروحه نمودند.

احداث پاساژی بدون پرداخت عوارض!

"هوشیار طهماسبی" که به عنوان منتقد در این جلسه حضور یافته بود اولین انتقاد خود را متوجه عدم اخذ عوارض از مالکین پاساژ "پردیس" دانست.

وی با اشاره به حساب خالی شهرداری و دست خالی شهردار برای پرداخت حقوق پرسنل، پیگیری این موضوع را خواستار شد و گفت: با وجود ارسال نامه ای از سوی دفتر فنی در سال 88 مبنی بر اینکه امکان صدور پروانه به صورت تجاری محض برای این پاساژ وجود ندارد اما این اجازه به آنها داده شد و این پاساژ احداث شد در حالی که تاکنون پس از گذشت چند سال، هزینه تغییر کاربری، هزینه مرغوبیت ملک و هزینه پارکینگ با 77 واحد تجاری که به زعم این منتقد، عوارض پرداخت نشده این پاساژ بیش از یک میلیارد تومان است توسط 3 مالک این پاساژ پرداخت نشده است.

"هوشیار طهماسبی" در ادامه تشریح این تخلف افزود: این پاساژ قبل از صدور پروانه، احداث شده است که البته این پرونده به ماده صد ارجاع نشده است، همچنین با وجود اینکه مالکین متعهد به احداث پارکینگ برای 77 واحد تجاری شدند اما پس از گذشت این سال ها این تعهد جامه عمل به خود نپوشیده است.

وی همچنین با انتقاد نسبت به شهردار حال حاضر دهگلان گفت: کلا 12 میلیون تومان عوارض در این پرونده موجود است و من این تخلف را به شهردار اعلام کردم اما تاکنون هیچ پیگیری در این خصوص صورت نگرفته است.

شهردار دهگلان با قبول اینکه تاکنون پارکینگ این پاساژ 77 واحدی احداث نشده است قول مساعد مبنی بر بررسی این پرونده داد.

فرار برخی پرسنل شهرداری از پرداخت عوارض

این منتقد شورا و شهرداری، انتقاد دوم خود را به صدور پروانه های ساخت برای برخی از پرسنل شهرداری بدون پرداخت برخی هزینه های ساخت و ساز توسط آنها معطوف کرد.

به گفته وی، طبق قوانین شهرداری، کارکنان این سازمان برای احداث یک طبقه ساختمانی به شرط دارا بودن 60 درصد زیربنا از پرداخت عوارض به شهرداری معافند، اما برخی از پرسنل با تعدی از شرط 60 درصد زیر بنای ساختمانی، و با دارا بودن 70 درصد زیربنا از مزایای این قانون برخوردار شده اند.

این منتقد سوال خود را این گونه مطرح کرد که چرا یکی از این پرسنل با وجود حدود 92 متر مربع اضافه ساخت و دیگری با حدود 150 متر مربع اضافه ساخت و نیز تعدی از شرط 60 درصد زیربنا برای برخورداری از قانون عوارض یک طبقه رایگان، علاوه بر اینکه به ماده صد نرفته اند، هیچ عوارضی نیز از آنها اخذ نشده است؟

"ارسلان طهماسبی"، شهردار دهگلان با بیان اینکه این ساخت و سازها در زمان تصدی گری وی در پست شهرداری اتفاق نیفتاده است، گفت: ما چند مورد از این پرونده ها را بررسی کردیم و پس از ارجاع به ما مشخص شد برخی همکاران، ظاهرا خودشان نامه زده اند و خودشان هم صادر کرده اند!

وی اعتقاد وی تخفیف برای کارکنان شهرداری نسبت به اخذ عوارض یک قانون است اما با این وجود این پرونده ها به یک کارشناسا داده خواهد شد تا در حضور یک نماینده شورا بررسی شود.

سرنوشت نامعلوم پنج قطعه زمین حق السهم شهرداری

انتقاد دیگر در خصوص سرنوشت نامعلوم پنج قطعه زمین حق السهم شهرداری بود که اکنون مشخص نیست سرنوشت این پنج قطعه چه شده است.

به گفته "هوشیار طهماسبی"مالک زمینی بابت تفکیک زمین پشت شرکت اداره گاز شهر دهگلان باید 27.5 درصد برابر با 13 قطعه زمین به شهرداری تحویل می داد و این 13 قطعه نیز به شهرداری تحویل داده شد اما در زمان سرپرستی "ر.ا" به عنوان سرپرست شهرداری این 13 قطعه به 8 قطعه کاهش پیدا کرد. سوال اینجاست که این پنج قطعه زمین که حق السهم شهرداری است، کجاست؟

این منتقد در ادامه سخنان خود اضافه کرد: در زمان شهرداری "خالد کاکایی" این توافق نامه دوباره بررسی شد و رأی بر این شد که این توافق نامه به ضرر شهرداری بوده و قابل قبول نیست بنابراین برای فرار قانونی و حیله شرعی بر روی هر یک از این قطعه ها مبلغی ناچیز به عنوان مرغوبیت و تغییر کابری زمین افزوده شد اما با این وجود حق شهرداری در این بین پایمال شد و همچنان سرنوشت پنج قطعه دیگر نامعلوم است.

"شادمان عباسجوبی"، رئیس شورای اسلامی شهر دهگلان پس از توضیحات این منتقد، دستور به بررسی مجدد این توافق نامه از همان نقطه اول شروع تا الان داد.

نقد اصلی؛ مزایده ای مهندسی شده

اما نقد اصلی "هوشیار طهماسبی" مربوط به واگذاری زمین های شهرداری با ترک تشریفات مربوط به برگزاری مزایده و قیمت پایین به شرکت کنندگان در این مزایده بود.

به اعتقاد وی ترک تشریفات بدون مجوز فرماندار بوده و برگزاری این مزایده بدون اعلام در روزنامه های کثیرالانتشار و سیروان و انتخاب مهندسی شده و از پیش طراحی شده افراد شرکت کننده در این مزایده جزو تخلفات این مزایده بوده است.

این منتقد با بیان اینکه یکی از قطعه های واگذار شده در مزایده به مبلغ 290 میلیون تومان واگذار شده اما پس از گذشت تنها چند روز این زمین توسط خریدار به مبلغ 420 میلیون تومان به فروش رفته است، کارشناسی این زمین را زیر سوال برد و آن را دلیلی بر مهندسی بودن این مزایده عنوان کرد.

شهردار دهگلان ضمن رد این انتقادات، انجام این مزایده را به نفع شهر و مردم اعلام کرد و گفت: در این مزایده تمام بنگاههای شهر حضور داشتند و این مزایده با حضور نماینده فرماندار و شورا و شهرداری در کمال صحت برگزار شد.

وی با اذعان به اینکه این مزایده شاید طبق روال برگزار نشده باشد اما صحت آن را تایید کرد و گفت: برای خرید زمینی به مساحت 30 هکتار جهت احداث مجتمع فرهنگی، ورزشی و خدماتی و تامین یک میلیارد تومان تنها سه روز فرصت داشتیم در غیر این صورت شهرداری و مردم دهگلان متضرر می شدند بنابراین ما مجبور به برگزاری این مناقصه شدیم.

در ادامه این توضیحات، "فرهاد رحیمی" عضو شورای شهر دهگلان به تشریح کامل این موضوع پرداخت و گفت: برای خرید 30 هکتار زمین از قرارگاه خاتم الانبیاء وارد مزایده شدیم در تاریخ 15 شهریور سال جاری پاکت ها باز شده و شهرداری دهگلان برنده این مزایده شد که تنها تا 18 شهریور فرصت برای پرداخت 42 درصد مبلغ این مزایده به مبلغ 890 میلیون تومان فرصت داشتیم بنابراین در سه روز باقیمانده برای تهیه این مبلغ، به صورت اضطراری مجبور به برگزاری این مزایده و واگذاری 8 قواره از زمین های شهرداری در این مزایده برای تامین مبلغ مورد نیاز شدیم.

این عضو شورای شهر با بیان اینکه 30 هکتار زمین خریداری شده توسط شهرداری به مبلغ هر متر 7 هزار تومان بوده است انجام این معامله را سودمند عنوان کرد و گفت: قیمت زمین های خریداری شده برای شهرداری در حال حاضر 3 میلیارد تومان است که به نفع دهگلان عمل کرده ایم.

(البته ذکر این نکته لازم است که شهردار دهگلان از چند ماه قبل، خبر از خرید 30 هکتار زمین توسط شهرداری دهگلان داده بود اما اینکه چرا قبل از تایید نهایی این موضوع را اعلام کرده است جای سوال دارد)

دلایل فروش اوراق قرضه کمتر از قیمت واقعی

اما نقد آخر "هوشیار طهماسبی" مربوط به خرید وسایل شهربازی برای شهر دهگلان در فصل پاییز و آن هم با فروش اوراق قرضه با مبلغی کمتر از حد واقعی بود.

وی با طرح این سوال که چرا با وجود حقوق های معوقه چند ماهه پرسنل قراردادی شهرداری دهگلان، اقدام به خرید این وسایل و فروش اوراق قرضه با کمتر از قیمت واقعی و وارد شدن ضرر و زیان به شهرداری شده است، گفت: این اوراق با اعتبار 166 میلیون تومان که سررسید آن اسفند 97 بوده است به مبلغ 127 میلیون تومان به فروش رسیده است که باعث وارد آمدن ضرر 40 میلیون تومانی به شهرداری دهگلان شده است.

شهردار دهگلان ضمن اشاره به اینکه شهرداری تنها مسئول رسیدگی به بخش عمران نیست، افزود: سررسید این اوراق قرضه مربوط به اسفند سال 98 است همچنین ارائه خدمات شهری یکی دیگر از وظایف شهرداری است و من به عنوان مسئول این واحد تشخیص دادم که خرید در این زمان صورت بگیرد تا اینکه در فصل بهار و با چند برابر قیمت انجام شود.

شهرداری دهگلان تنها با 20 درصد نیرو کار می کند!

در پایان این گفت و گو، شهردار دهگلان با اشاره ای زیرپوستی به غیر متخصص بودن کارکنان شهرداری گفت: این شهرداری تنها با 20 درصد از نیروی خود در حال کار کردن است و با وجود دارا بودن 5 کارشناس حسابداری مجبور به استفاده از یک فوق دیپلم حسابداری برای انجام کارها هستیم.

"ارسلان طهماسبی" ضمن تاکید بر اینکه هدف این مجموعه ارائه خدمات است، یادآور شد: ما نیتمان خدمت به شهر است می دانیم که شهر دهگلان مبلمان و وسایل بازی دارد بنابراین ما به فکر شهریم.

وی در نهایت با بیان اینکه تمام موارد مطروحه در این جلسه بار حقوقی دارد، خاطرنشان کرد: پنج دستگاه نظارتی کار نظارت بر شهرداری را انجام می دهند که این دستگاهها وارد این موضوع شدند، مدارک و مستندات را دیدند و تخلفی مشاهده نکردند.

باید اذعان کرد این برای اولین بار در شهر دهگلان است که جلسه ای برای بیان انتقاد عملکرد از سوی یک منتقد به صورت صریح و درست و نیز پاسخگویی مناسب از جانب اداره مربوطه برگزار می شود، امیدواریم که این رویه در سایر ادارات دهگلان جا افتاده و منتقدان بتوانند به صورت رودررو و بی پرده انتقادات و مطالبه های خود را بیان کرده و البته پاسخ خود را نیز به صورت شایسته دریافت کنند.

گزارش: ظریفه احمدی

کد خبر 89017

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha