به گزارش کُردپرس ،جالب است ، یکی استیضاح می شود و با زور می رود و یکی استعفاء می دهد و می رود و در جای دیگر بکار گرفته می شود و یکی استعفاء می دهد و شعبده بازی می کنند ، تا از در دیگر واردش کنند؛این مصیبت دولتداری در دولت دوزارهم است!
اما چه می شود به یکباره و در عرض یک سال دولت دوم آقای روحانی در برخی از حوزه ها ناکارآمد از آب در می آید و کشور آسیب های جدی به خود می بیند.آیا تنها فشار تحریم های آمریکا و نوسانات بازار ارز ، پاشنه آشیل اقتصاد ایران را هدف قرار گرفته ، یا ناکارآمدی در این دولت و دولت های قبلی،عناناز کف اقتصاد ایران ربوده است؟
ناکارآمدی در انتخاب و تصمیم
فراموش نمی کنم سال گذشته که برای پوشش رای اعتماد کابینه روحانی در مجلس حضور داشتم، همه به به و چه می کردند که شریعتمداری بهترین گزینه برای پست وازرت صنعت،معدن و تجارت است و کارنامه ایشان پر از نکات مثبت و درست است و این حوزه ها را تکان می دهد،اما چه شد که این کارنامه ناکارآمد از آب درآمد و او استعفاء داد و از آن دراماتیک تر چه شد که برای وزارت کار و رفاه اجتماعی رای اعتماد گرفت؟!اگر آقای شریعتمداری در وزارت پیشین توانایی نداشت پس چرا به او رای اعتماد دادند و اگر توانمند بود چرا از قبل در پست وزارت کار مشغول به فعالیت نشد! این سیاستورزی است یا 《قایم باشک بازی》 است، آخر! این چه تصمیم گیری است که مجلس به آنتن در می دهد؟ نمایندگان چرا پول و وقت و حیثیت مجلس و ملت را به بازی می گیرند؟
یکی از شهروندان که برای دیدار مردمی به مجلس آمده بود زمانیکه متوجه شد من خبرنگارم،گفت:اینجا مهدکودک است یا مجلس!چرا رفتار نمایندگانبه مانند بچه ها است و توجهی به وضعیت جامعه ندارند.حتما پیام من را به آن ها برسان و بگو ،بجای دعواهای بی ثمر، درد مردم را چاره کنید!《ثروتی》 نماینده سابق مجلس در گفتگو با تسنیم با اشاره به دعواهای سیاسی و جناحی نمایندگان مجلس،می گوید:آفت فضای امروز مجلس سیاسیکاری است.مثلا یک وزیری سه بار به جهت ناکارآمدی به استیضاح کشانده میشود اما هر بار به جهت بازیهای سیاسی به استیضاحش رأی منفی داده میشود که در نهایت خودش استعفا میدهد و بعد به نارکارآمدی خود اذعان می کند و آن را مرتبط با فضای حاکم میداند.در واقع مجلس مسئول اصلی این بی کفایتی دولت و وزار است.اگر بخواهیم درست به کارنامه چهار وزیری که طی دو روز گذشته از مجلس رای اعتماد گرفتند نگاهی بیاندازیم،مشاهده می کنیم که اینافراد هر کدام در جایگاه وزیر و معاون وزیر قرار مشغول بکار بوده اند و ضعف وزارتخانه ها به عملکرد این افراد هم وابسته بوده و به گفته《صادقی》 نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی که در جلسه بررسی کارنامه آقای رحمانی وزیر پیشنهادی وزارت صنعت حضور داشت و اظهار کرد: چرا فرار رو به جلو ، به کارنامه قبلی خود پاسخگو باشند.
اما این خیلی دردآور است و انگار که کشور مبتلا به درد قحط الرجالی شده است،وزیری که کارنامه منفی او در یک وزارتخانه دیگر مشهود است چه ضرورت دارد که او را به یک وزارتخانه دیگر بفرستیم کما اینکه با تیم دولت نیز هماهنگ نیست چرا که وقتی رئیس دولت اعلام کرد اسامی ارز بگیران اعلام شود این فرد از مخالفین اعلام اسامی ارز بگیران بود چنین شرایطی این شائبه را به وجود میآورد که آنچه در بستن کابینه بیش از کارآئی و هماهنگی اهمیت دارد بازیهای سیاسی و تقسیم بر اساس سهم جناحی است.
فقیری در عین ثروتمندی
ایران کشور ثروتمندی است.با توجه به اینکه ایران 7 درصد از منابع جهان را در اختیار دارد اما مدیریت نابسامان برخی از مسئولین بلای جان کشور شده. جوانان ما بیکار هستند، فساد، ناامنی و هزاران مشکل و مسئله دیگر گسترش پیدا کرده است. وزرایی در کابینه حضور دارند که 30 الی 40 سال است که در پستهای بالای سیاسی و مدیریتی و وزراتی قرار دارند. این وزرا و مقامات اگر در سالهای گذشته عملکرد خوبی داشتند، وضعیت کشور اکنون اینگونه نبود. ایران میتوانست اکنون مانند کشورهایی همچون کره جنوبی و آلمان باشد، اما نیست. این نشان میدهد که عملکرد مسئولان بد و نادرست بوده است. در این رابطه خادمی نماینده خوزستان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با رویداد ۲۴ با اشاره به اینکه مشکلات کشور فراتر از آن چیزی است که با یک یا دو وزیر تغییر کند، تصریح کرد: متاسفانه آنقدر عملکرد بدی داشتهایم که اکنون نمیدانیم کدام یک از این مشکلات را حل و فصل کنیم. ما باید از فسادی که مانند موریانه بر کشور مسلط شده است پرده برداریم و از توهمی که در آن دچار هستیم خارج شویم، شرایط منطقه و تواناییهایمان را مد نظر بگیریم و بر اساس آن تصمیمات مناسبی را برای پیشبرد اهداف کشورمان در نظر بگیریم.
گفتاردرمانی آقای رییس جمهور!
دکتر حسن روحانی،رییس جمهور کشورمان، دو روز قبل در جلسه رسیدگی به صلاحیت 4 وزیر پیشنهادی در مجلس شورای اسلامی، گفت ایران در برخی شاخصهای اقتصادی جزو ارزانترین کشورهای دنیاست. روحانی گفت در حوزه آموزش، بهداشت و سلامت، انرژی، آب و برق، حملونقل جادهای و همینطور در حوزه مسکن در صورتی که قیمت آن پایین بیاید، ایران جزو ارزانترین کشورهای دنیاست.بله، اگرچه اظهارنظر روحانی درباره ارزان بودن هزینههای مردم ایران در این حوزهها درست است اما این اظهارنظر در حالی است که مقایسه وضعیت این حوزهها با دیگر کشورها بدون در نظر گرفتن شاخص درآمد سرانه، مقایسه دقیقی نیست. چشمپوشی از وضعیت درآمدهای مردم طی سالهای اخیر در مقایسه با دیگر کشورها و صرفا مقایسه وضعیت هزینههای آنها در چند حوزه، نمیتواند وضعیت معیشت و رفاه اقتصادی فعلی را در کشورمان مشخص کند. کارشناسان میگویند: در شرایطی که به واسطه تورم افسارگسیخته فشار مضاعفی بر وضعیت معیشت مردم ایجاد شده، اظهارات حسن روحانی و تاکید او بر ارزانی، چندان سنجیده تلقی نمیشود. در واقع این گونه اظهارات بجای آن که منشاء خیر شود،بیشتر باعث دلخوری مردم نسبت به دولت می شود چرا که جامعه وعده ها را درک نمی کند و تغییری احساس نمی کند.در این باره 《ثروتی》کارشناس اقتصادی می گوید:،وقت آن نیست دولت و شخص رییس جمهور تنها به گفته اقتصاددانان گوش دهند بلکه زماناستفاده کردن از نظریات آنان است تا راه برونرفت از وضعیت فعلی مشخص شود.
تحریم ها "قوزبالای قوز" مشکلات کشور
ناکارآمدی و ساختار ضعیف دولتی در این دوره و دوره های قبل ، پاشنه آشیل نابسامانی وضعیت اقتصادی کشور است. اما عامل تحریم در شرایط فعلی نیز ، منجر شده تا بی مدیریتی تسریع شود و راهکارهای میان مدت و بلند مدت مناسبی نسبت به شرایط اقتصادی پیدا نشود.در 9 ماه گذشته ایران بحرانهای متعددی را در سطح کلان اقتصادی پشت سر گذاشته که از جهاتی طی 4 دهه پس از انقلاب اسلامی، بیسابقه بوده است. آنچه فعالان بازار و تحلیلگران اقتصادی را در تفسیر شرایط فعلی اقتصادی با مشکل مواجه میسازد، ریشهها و علت های غیراقتصادی وضع موجود و پارامترهای روانی حاکم بر اقتصاد کشور است. مطلبی که در ماههای اخیر - دستکم در فضای رسانهای -نمود داشته، سیاستهای عجولانه، اقتضایی و فرمایشی دولت و عدم مشارکتپذیری بخش خصوصی در تصمیمسازیهای اقتصادی بوده است. اصرار دولت بر سیاستهای پولی و بانکی گذشته و بیتوجهی به واقعیتهای بازار، موجب شده اقتصاد کشور، دستمایه نوسانات نرخ ارز و سکه قرار بگیرد و نقدینگی در محدوده 1600 هزار میلیارد تومان قرار گیرد. در این رابطه آزاد عمرانی،عضو هیئت رئیسه اتحادیه ملی محصولات کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران معتقد است برای برون رفت از وضعیت فعلی کشور لازم است به ۶ راهکار توجه اساسی شود.
- لزوم عزم جدی در مبارزه با فساد،
- مدیریت روانی جامعه و بازگرداندن اعتماد عمومی،
- لزوم توجه به اسناد بالادستی،
- اصلاح سیاست های پولی و بانکی،
- اصلاح چرخهی مدیریت نخبگان،
- اصلاح چرخهی مدیریت نخبگان
نظر شما