ایستگاه راه آهن مهاباد در پنجمین سال افتتاح هنوز در دست پیمانکاران است

سرویس آذربایجان غربی- با وجود دمین سوت قطار و اتصال مهاباد به شبکه سراسری حمل و نقل ریلی، ایستگاه راه آهن این شهرستان 5 سال پس از افتتاح، هنوز تکمیل نشده است.

به گزارش خبرنگار کردپرس، پروژه راه آهن مراغه به ارومیه سال 92 به مهاباد رسید و در دولت دهم با حضور رییس جمهوری وقت، 15 اردیبهشت ماه همان سال در قالب طرح های مهر ماندگار به بهره برداری رسید. اما با وجود اتصال به شبکه راه آهن سراسری، ایستگاه قطار مهاباد، این شهر توقف هایی در روند کاری خود را شاهد بود تا اینکه حسرت شنیدن سوت قطار پایان یافت و برنامه حرکتی قطار مسافری اعلام شد.

سپس در مهر ماه سال جاری نیز ایستگاه مهاباد به شبکه سراسری حمل و نقل بار ریلی پیوست و برای اولین بار در ایستگاه راه آهن مهاباد، محموله ترانزیتی به وزن ۲۰ هزار تن میلگرد تخلیه شد.

ایستگاه راه آهن مهاباد هنوز تکمیل نشده است

ایستگاه راه آهن مهاباد با زیربنای ۱۹۰۰ مترمربع در ۱۵ کیلومتری این شهر واقع شده و بیش از ۴۲ میلیارد ریال برای احداث آن هزینه شده است. بهره برداری از این ایستگاه از سال 92 آغاز شد، اما تا کنون پیمانکار این طرح را به وزارت راه و شهرسازی تحویل نداده است.

نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی در این خصوص به خبرنگار کردپرس می گوید: عدم تحویل طرح ایستگاه راه آهن مهاباد توسط پیمانکار در 5 سال اخیر به وزارت راه و شهرسازی به خاطر مشکلاتی است که در این ایستگاه وجود دارد.

محمود زاده ادامه می دهد: نشست ساختمان ایستگاه، نبود سیستم گرمایشی و سرمایشی و مشکلاتی از این قبیل باعث شده تا دولت بعد از ۵ سال هنوز نتواند این طرح را از پیمانکار تحویل بگیرد.

او تاکید می کند: در جلسه ای که با معاونان حقوقی و امورمجلس، راهداری و حمل نقل جاده ای و راه های روستایی وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل راه آهن کشور، مدیرکل راه و شهرسازی استان در رابطه با تکمیل ایستگاه قطار مهاباد و تسریع در اجرای عملیات بهسازی آن داشتیم، این مشکلات بررسی شد تا راهکارهایی برای رفع آنها اتخاذ شود و اگر پیمانکار در این مورد تخلفی انجام داده با آنها برخورد شود.

نماینده مهاباد تاکید می کند: در هفته آتی مقرر شده تا اکیپی از راه آهن و وزارت راه و شهرسازی از ایستگاه مهاباد دیدن کنند تا برای رفع مشکلات اقدامات لازم را انجام دهند.

نقایص جاده ریلی مهاباد

محمودزاده با اشاره به نبود تشتک گردشی در مسیر ریل قطار مهاباد می گوید: این مسئله در کنار مشکلات اشاره شده در ایستگاه، دردسرساز شده است. به نحوی که در مسیر مهاباد به نقده قطار با دو لوکوموتیو و دو کوپه قطار هدایت می شود زیرا به دلیل نبود تشتک گردشی قطار قادر به برگشت نیست. بنابراین در مسیر برگشت قطار، لوکوموتیو انتهای قطار روشن خواهد شد تا قطار را به مسیر قبلی بازگرداند این مورد کاملا غیر استاندارد است.

نماینده مهاباد با اشاره به اینکه احداث این تشتک گردشی اعتباری حدود 2 میلیارد تومان نیاز دارد، بیان می کند: تاکنون اقدامی برای این مورد در مسیر ریلی مهاباد انجام نگرفته است. البته اگر این تشتک گردشی در پروژه افتتاحی قطار ارومیه که مقرر شده با حضور ریاست جمهوری افتتاح شود، نصب شود مسئله در مهاباد نیز برطرف خواهد شد.

نبود مسافر و عدم استقبال از مسافرت ریلی

از قطار به عنوان یکی از وسایل حمل و نقل سبز یاد می‌شود که در مقایسه با حمل و نقل زمینی هزینه کمتری دارد و هم خطرات احتمالی آن کمتر است از این رو سیاست‌ دولت ها در راستای حمایت از این شیوه حمل و نقل با تدوین برنامه های خاص انجام می گیرد. اما خط حمل و نقل دریلی در آذربایجان غربی و در مهاباد چندان با استقبال مردم روبه رو نشده است.

نماینده مهاباد در این خصوص تاکید می کند: خط حمل و نقل ریلی مهاباد استانداردهای لازم را دارد اما متأسفانه تعداد مسافر و استقبال از قطار برای حمل و نقل کم است. به دلیل این که تاکنون تنها در مهاباد و میاندوآب خط ریلی قطار وجود دارد و این مسئله باعث شده تا مسافران نسبت به انتخاب قطار به عنوان وسیله حمل و نقل کمتر اقدام کنند.

او اضافه می کند: از سویی دیگر مسافران سایر شهرها مجبور هستند بعد از این که از قطار پیاده شدند مسافتی را تا شهر خود با ماشین طی کنند همین مورد باعث شده تا آنها اتوبوس‌ها را به قطار ترجیح دهند.

محمود زاده با اشاره به درآمدزایی ناچیز راه آهن در استان، می گوید: قطار مهاباد و میاندوآب همیشه با کمترین مسافر حرکت می‌کرد ودر این مسئله راه آهن متضرر می شد اما با احداث خط ریل پیرانشهر، نقده و اشنویه می توان امیدوار بود که بر تعداد مسافران حمل و نقل ریلی استان افزوده شود و راه آهن نیز می تواند با افزایش درآمد از این طریق، و با کیفیت بهتری، خدمات ارائه خدمات کند.

به گفته مدیرکل راه آهن آذربایجان غربی نیز راه اندازی خط راه آهن ارومیه - مهاباد به طول ۹۷ کیلومتر، دارای بیش از ۹۵ درصد پیشرفت فزیکی بوده و در آینده نزدیک به بهره برداری می‌رسد. در این مسیر علاوه بر ایستگاه مهاباد، چهار ایستگاه دیگر شامل ایستگاه‌های نقده، رشکان، شیرین بلاغ و ارومیه احداث شده است.

شاید با افتتاح این ایستگاه ها و افتتاح رسمی راه‌آهن ارومیه- مهاباد در سفر ریاست جمهوری به استان در هفته اخیر، مردم در آذربایجان غربی از فرصت سفرهای ریلی بهره‌مند شوند، پروژه هایی که به منظور تامین اعتبار آن ها از صندوق توسعه ملی استفاده شده تا این فرصت، وزارت راه و شهرسازی را در شرایطی قرار می‌دهد که توسعه حمل ونقل ریلی را با شتاب جلو ببرد.

کد خبر 89703

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha