به گزارش کردپرس، پس از وقایع 16 اکتبر 2017 که طی آن نیروهای کرد کنترل کرکوک و دیگر مناطق مورد مناقشه میان اربیل و بغداد را که از سال 2014 و پس از حمله داعش در اختیار داشتند، به نیروهای عراقی واگذار کردند؛ صادرات نفت کرکوک متوقف شد و طی هفته های گذشته مقامات عراق و اقلیم کردستان از حصول توافق میان اربیل و بغداد برای صادرات نفت کرکوک از طریق خط لوله انتقال نفت اقلیم به ترکیە خبر دادند.
اما بیوار خنسی مسئول امنیت انرژی و منابع طبیعی در شورای امنیت اقلیم کردستان تاکید می کند که اقلیم برای اجازه دادن به صادرات نفت کرکوک از طریق خط لوله مذکور، شروطی را تعیین می کند.
وی در گفتگو با سایت رسمی حزب دمکرات کردستان، اعلام کرد که تأمین امنیت کرکوک و مناطق مورد مناقشه و بازگرداندن این مناطق به شرایط پیش از 16 اکتبر 2017 که کنترل مناطق در دست کردها بود؛ یکی از شروط اصلی اقلیم است، زیرا در حال حاضر این مناطق از امنیت مناسبی برخوردار نیستند و داعش بار دیگر تحرکات خود را در کرکوک و دیگر مناطق مورد مناقشه آغاز کرده و امنیت مناطق را به صورت جدی تهدید می کند و سرپرست استانداری کرکوک نیز با اقدامات خودسرانه بر آشفتگی وضعیت افزوده است.
بیوار خنسی همچنین گفت که یکی دیگر شروط اقلیم کردستان این است که به صورت مستقیم، فعالانه و مؤثر در اداره، مدیریت و تصمیم گیری های این مناطق شرکت داشته باشد.
وی خاطر نشان ساخت که در صورت نبود امنیت و ثبات کافی هیچ یک از شرکت های نفتی حاضر به فعالیت در میدان های نفتی کرکوک نیست و در صورت حصول توافق میان اربیل و بغداد در چارچوب قانون اساسی عراق و اجرای شروط اقلیم کردستان، می توان میزان تولید نفت کرکوک را در حجم چشمگیری افزایش داده و این نفت را از طریق خط لوله انتقال نفت اقلیم کردستان به ترکیه صادر کرد.
مسئول امنیت انرژی و منابع طبیعی در شورای امنیت اقلیم کردستان خاطرنشان ساخت که توقف صادرات نفت کرکوک پس از وقایع 16 اکتبر میلیاردها دلار زیان را برای دولت عراق به دنبال داشته و دولت نیز به دلیل بدهی و کسری بودجه خود نیاز مبرمی به افزایش درآمدهای خود دارد و برای دسترسی به درآمدهای نفتی کرکوک باید امنیت این مناطق را تأمین و شروط اقلیم کردستان را نیز برآورده کند.
نظر شما