به گزارش خبرگزاری کردپرس، علیرضا دوستی در گفتوگو با کردپرس عنوان کرد: در سال جاری از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، عملیات بیولوژیک در حوزه های آبخیز مطالعه شده سطح وسیعی از شهرستان سیروان در حال مرحله اجرا بوده و یا به اتمام رسیده است.
وی درباره این عملیات توضیح داد: اساس این عملیات استفاده از موجودات زنده (گیاهان و جانوران) است. مقصود از گیاهان در اینجا ریزترین آنها مثل گلسنگ تا بزرگ ترین آنها چون درختچه ها و درختان عظیم الجثه است.
دوستی افزود: با این تعریف گیاهان با ریشه، ساقه، برگ و حتی بقایای خود بر تثبیت و افزایش بهرهوری از خاک می افزایند. جانوران نیز به طرق مختلف از جمله کنترل آفات و بیماری ها، افزایش باروری گیاهان و کمک به تولید و پراکنش بذر در عرصه های طبیعی، گسترش کمی و کیفی گیاهان را افزایش داده و در نهایت تثبیت و پایداری خاک ها را به ارمغان خواهند آورد.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سیروان خاطرنشان کرد: عملیات بیوژیک طیف وسیعی از عملیات اجرایی نظیر بذر پاشی، بذر کاری، کپه کاری و حتی نهال کاری و... را شامل می شود که در عرصه های طبیعی به اجرا در می آید.
او گفت: این عملیات چون با موجود زنده سر و کار دارد نیاز به مراقبت خاص خود برای تثبیت دارد که از آن جمله می توان به حفاظت و قرق حین و بعد از اجرای عملیات اشاره کرد .
دوستی اعلام کرد: در این عملیات آبخیزداری، بذر پاشی در سطح 340 هکتار، بذر کاری در سطح 80 هکتار، کپه کاری در سطح 115 هکتار و جنگلکاری در سطح 550 هکتار انجام گرفته است.
نظر شما