افراد نامی و سرشناس سقزی در گمنامی به سر می‌برند/ محمد رشیدی

سرویس کردستان- محمد رشیدی، خبرنگار و فعال فرهنگی با ارسال یادداشتی به کردپرس به انتقاد از کم توجهی به افراد نامی و سرشناس سقزی پرداخته است.

کردپرس- این روزها در شهرهای کوردنشین همچون: مهاباد، بوکان، بانه و سنندج فعالیت‌های فرهنگی فاخری از جمله: برگزاری همایش ملی ماموستا هه‌ژار، تبدیل خانه ماموستا حقیقی به موزه، نصب مجسمه مشاهیر و نامداران و... در حال انجام است. کارهایی در خور شان و بسیار شایسته که بی‌شک ناشی از دلسوزی و حس مسوولیت مسوولان هر شهرستانی می‌باشد.

همین روزها بود که در مهاباد همایش ملی ماموستا هه‌ژار با حضور نویسندگان، اندیشمندان و دلسوزان به مدت 2 روز در حال برگزاری بوده و برنامه‌های متنوعی حول آن تدارک دیده شده است.

در شهر بانه مجسمه محمدرئوف توکلی مورخ و نویسنده بانه‌ای، که اثر مجسمه‌ساز سقزی نیز می‌باشد، از سوی شهرداری و شورای این شهر در یکی از میادین شر بانه نصب گردید.

گفتنی است مسعود رحیمی از پیکره‌سازان نامی منطقه بوده که از آثار وی می‌توان به مجسمه سواره‌ی هه‌لپه‌رکیی در سقز اشار نمود.

در بوکان نیز چندی پیش اقدامات تملک و اجرایی برای تبدیل منزل ماموستا حقیقی به موزه در حال انجام است.

در شهر سنندج نیز مجسمه ماموستا عثمان هورامی نصب گردیده است، البته شهر سنندج در عرصه مجسمه‌سازی و نصب تندیس افراد نامی، المان‌های زیبا و... موفق بوده است.

خلق و نصب تندیس، المان‌های شهری و تاریخی در بسیاری از شهرهای همجوار همچون بوکان، مهاباد، مریوان و بانه بسیار موفق‌تر از سقز بوده، چرا که هنوز مجسمه‌ای از شخصیت نامی سقز در هیچ کجای میدان شهر نصب نشده است اگر هم مجسمه‌ای وجود داشته باشد همان مجسمه مولوی شاعر هورامی در پارک مولوی است.

نصب تندیس و مجسمه‌ جدای از ایجاد نمای بصری زیبا برای شهر، شهروندان و مسافران را با شخصیت‌های فرهنگی و نویسندگان نیز آشنا می‌کند، همچنین باعث ایجاد تکاپوو و تحرک در شهر و آشنایی توریست‌ها با شخصیت‌های نامی سقز می‌شود. هنوز افرادی هستند که تاکنون اسم یا زندگی‌نامه نام‌آورانی مانند قاضی کوثر، محمد ناهید، شیخ نافع مظهر، مصطفی‌ تیمورزاده، استاد شیرازی، دکتر خالدی، استاد شیرازی، ژیلا حسینی، سواره ایلخانی‌زاده و ... را نشنیده‌اند یا نمی‌دانند که جای بسی تاسف است.

در این موارد بی‌شک شهرداری و شورای شهر نقش به سزایی خواهند داشته و دارند که تاکنون جدای از ساخت تندیس‌های غیرشخصیتی، تندیس یا مجسمه شخص‌های خاص و بومی‌ سقز را در دست اجرا نداشته و ندارند که می‌طلبد در این عمل به جد پیشقدم شوند.

در کل در شهر باستانی و فرهنگی 7 هزار ساله سقز، بسیاری شخصیت‌های سرشناس در حال گمنامی یا ناشناخته باقی مانده‌اند به تاکید می‌توان گفت در شهرهای همجوار همایش‌هایی برای قدردانی و تقدیر از زحمات هنرمندان، نویسندگان، مورخان، علمایان آئینی و ... برگزار شده‌ است اما در سقز تاکنون کمتر شاهد برگزاری همچنین همایش‌هایی بوده‌ایم که این خود نشان‌دهنده‌ی فعالیت پایین نهادهای مدنی و فرهنگی، عدم توجه و عدم دلسوزی بعضی از مسئولین می‌باشد.

لذا می‌طلبد مسئولین شهرستان باتوجه به مقولاتی که ذکر نمودیم در اجرا و پیگیری آن مصمم شده و با برنامه ریزی هدفمند بخشی از آن را به سرانجام برسانند چرا که شهر باستانی و فرهنگی سقز نیازمند توجه، کار و خدمت بیشتری می‌باشد.

کد خبر 90032

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha