به گزارش خبرنگار کرد پرس شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعیت دو بیمارستان با 200 تخت، 30 پزشک عمومی و تعداد اندکی متخصص فعالیت دارند. اکنون این بیمارستان ها با کمبود پزشک و امکانات پزشکی اولیه مواجه هستند و مردم هم از برخورد بعضی از پزشکان و کادر بیمارستان ناراضی هستند. به همین دلیل برخی از شهروندان برای بهره مندی از خدمات پزشکی به شهرها و استان های همجوار مراجعه می کنند.
عملیات احداث بیمارستان رازی
عملیات احداث بیمارستان رازی از سال 74 آغاز و با وقفه ای 20 ساله دامه این پروژه از سال 94 از سرگرفته شد. در سال 97 با حضور وزیر بهداشت به بهره برداری رسید بهره برداری از این بیمارستان امیدی در دل مردم بانه ایجاد کرده بود چراکه مردم این شهر باید برای بهره مندی از خدمات پزشکی به شهرهای و استان های همجوار مسافرت کردند وهزینه های زیاد و خطرات سفر را بپذیرند.
با توجه به همجواری شهرستان بانه با اقلیم کردستان مسئولان نیز به توسعه توریسم درمانی و امیدوار بودند و توسعه توریسم درمانی می توانست زمینه را برای ایجاد اشتغال و کمک به اقتصادی منطقه فراهم کند
اکنون که چند ماه از افتتاح این بیمارستان می گذرد نه تنها توریسم درمانی در بانه شکل نگرفت بلکه مشکلات و نارسایی ها به قوت خود باقی است و مردم شهرستان مرزی بانه محروم از خدمات پزشکی و درمانی استاندارد هستند این بیمارستان هم دردی را دوا نمی کند.
بی تفاوتی پزشکان
یکی از مراجعه کنندگان به بیمارستان صلاح الدین ایوبی می گوید: دو هفته پیش مادرم را با درد شکمی به بیمارستان بردیم ابتدا تشخیص پزشک آپاندیس بود اما بعد مشخص شده که عفونت دارد و ما به پزشک اعلام کردیم که مادر ناراحتی قلبی دارد.
وی می افزاید: مادرم 24 ساعت بستری بود در این فاصله زمانی حتی یک پزشک متخصص قلب مادر را ویزیت نکرد و ساعت های آخر می خواستن نوار قلب بگیرند که فوت کرد.
وی با بیان اینکه مرگ مادرم مشکوک بود اظهار داشت: ما می خواستیم از بیمارستان شکایت کنیم اما به ما گفتند تا مشخص شدند اعلام نتیجه پزشکی قانونی باید جسد در سرد خانه بماند اما پدر قبول نکرد و رضایت داد.
انتظار زیاد در اوژانس
ساعت 4 بعد از ظهر است حدود 40 نفر در سالن بخش اوژانس بیمارستان صلاح الدین منتظر نوبت هستند صدای سرفه و ناله بیماران در سالن می پیچد بعضی از بیماران بیش از 2 ساعت پشت در بسته پزشک عمومی منتظر هستند تاکنون 250 نفر ویزیت شدند و تنها یک پزشک عمومی در بیمارستان بیماران را ویزیت می کند همه از ساعت های انتظار خسته هستند اما به امید دوا و شفا منتظر می مانند.
یکی از شهروندان می گوید: ساعت ها باید برای نوبت دکتر منتظر بمانیم و امکانات بیمارستان بسیار محدود است انتظار زیاد برای ویزیت وضعیت بیمار را در این فضا بدتر می کند.
این بیمار می افزاید: روز گذشته هم به بیمارستان مراجعه کردم اما کاری برایم انجام ندادند و مجبور شدم دوباره به بیمارستان بیایم.
در یکی از رواهروی های بخش اوژانس بیمارستان صلاح الدین بین پدر یک بیمار و یکی از پزشکان با حضور یک مامور نیروی انتظامی مشاجره ای در جریان است مشاجره آنها توجه من را جلب کرد و با آنها گوش دادم دکترش قول داده به شرطی که شکایت را پس بگیرند تا دو روز آینده کاری می کند که مریض شما سلامت کامل را به دست آورد.
پدر این مریض می گوید: 15 روز پیش دختر 9 ساله اش را به بیمارستان آورده آپاندیسش را عمل کردند بعد از 2 روز دخترم را از بیمارستان ترخیص کردند اما اکنون حالش از روز اول بدتر است.
وی ادامه می دهد: تاکنون 3 بار مریضم را به بیمارستان آوردم اما توجه چندانی نکردند و دکترش تنها یکبار ویزیت کرده و ادعا می کند با رضایت خودمان بیمار به خانه بردیم اگر ادعای انها درست باشد باید برگه رضایت در پرونده وجود داشته باشد در حالی که چنین نیست.
وی با بیان اینکه ما به دکترها و بیمارستان اعتماد کردیم و مریض ها را به دست آنها سپردیم اما آنها به وظیفه خود عمل نمی کنند اظهار داشت: امروز از پزشک و بیمارستان شکایت کردم و دکترش قول داده به شرطی که ما شکایت را پس بگیریم تا 2 روز آینده مشکل دخترم را حل می کنند و به همین خاطر فعلا شکایت را پس گرفتم.
معضل بیمارستان رازی
وضعیت بیمارستان تازه تاسیس رازی هم به همین صورت است بخش اوژانس این بیمارستان در قسمت پایین قرار دارد و درب ورودی تا بخش اوژانس بیش از 100 متر فاصله دارد به گفته بسیاری از مراجعه کنندگان گاهی نگهبانان ورودی بیمارستان به خودروهای که مریض همراه دارند اجازه ورود به داخل بیمارستان را نمیدهند و باید مریض این فاصله را با پای پیاده طی کنند.
بخش اوژانس بیمارستان رازی هم تنها یک پزشک عمومی دارد و بیماران باید ساعت ها برای ویزیت منتظر بمانند.
بیمارستان رازی تا 100 تخت ظرفیت دارد که تنها 72 تخت ان فعال است با توجه به اینکه بخش های کودکان، داخلی زنان و مردان و زنان و زایمان بیمارستان صلاح الدین را به این بیمارستان انتقال دادند و می توان گفت این بیمارستان تغییر در افزایش فضای بهداشتی و درمانی بانه نداشته و باید برای اکو قلب و آنژیوگرافی برخی خدمات دیگر بیماران با به بیمارستان صلاح الدین ببرند که این بر مشکلات بیماران و همراهان بیمار می افزاید علاوه بر این یک بیمار برای سونوگرافی باید 2 هفته منتظر بماند.
یکی از شهروندان ضمن تقدیر از کادر پزشکی و درمانی بیمارستان رازی می گوید: کادر بیمارستان برخورد بسیار خوبی با ما دارند و اما مهمترین مشکل ما کمبود امکانات در این بیمارستان است.
وی افزاید: برای آنژوگرافی و اکوی قلب باید بیماران به بیمارستان صلاح الدین انتقال دهند این رفت و امدها به بیماران فشار می آورد.
صدای اعتراض مردم بانه نسبت به وجود مشکلات عدم پاسخگوی پزشکان به بیماران وخانواده های آنها درهمه محافل سرزبان است و مردم بانه از نبود پزشک عمومی، دستگاه ام آر ای، سونوگرافی و بسیاری از مسایل دیگر شاکی هستند و گاهی این مشکلات به دعوا وشکایت هم می رسد.
با این شرایطی که برای درمان بیماران در بانه حاکم است به نظر می رسد جدیتی برای حل مشکلات وجود ندارد و مسئولان بیمارستان های هم یا تمایلی به پاسخگوی ندارند و یا اینکه به گفته دکتر آرش رشیدی رئیس شبکه بهداشت و درمان بانه اجازه مصاحبه با هیچ خبرنگاری را ندارند و هر 2 بیمارستان بانه مدیر داخلی دارند و رئیس ندارند که پاسخگوی مشکلات مردم باشند.
نماینده مردم شهرهای بانه و سقز در مجلس شورای اسلامی با انتقاد شدید از وضعیت بیمارستان های بانه می گوید: هزینه های زیادی صرف ساخت این بیمارستان رازی شده و انتظار داریم این بیمارستان مشکلات مردم بانه را به حداقل برساند.
محسن بیگلری می افزاید: متاسفانه بیمارستان بانه با کمبود پزشک مواجه است و دانشگاه علوم پزشکی هم به این امر توجه ندارد و این مشکل در سقز هم وجود دارد که باید حل شود.
باید قبول کنیم با این شرایط نه تنها امیدی به بهبودی بیماران در بانه وجود ندارد بلکه بیماران و خانواده های آنها با مشکلات روحی و روانی و هزینه های بالای سفر مواجه می شوند و عدم اعتماد به پزشکان و ترس از رفتن به بیمارستان بر جامعه غلبه کرده که تاثیر بسیار منفی بر سلامت جسمی و روحی افراد می گذارد.
با توجه به اینکه مشکلات پزشکی و درمانی با جان انسان ارتباط مستقیم دارد مسئولان باید با جدیت برای حل این مشکلات گام بدارند و زمینه را برای بهبود اوضاع فراهم کنند.
گزارش از زینب طلایی
نظر شما