به گزارش کرد پرس بابک قطبی در ششمین جلسه کارگروه پیشگیری و مقابله با قاچاق محصولات سلامت محور که در سالن همایش معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی سنندج برگزار شد با بیان اینکه قاچاق محصولات سلامت محور مانند لوازم آرایشی و بهداشتی سلامت شهروندان را تهدید می کند، افزود: در حوزه مبارزه با قاچاق محصولات سلامتمحور چندین سازمان و ارگان مختلف هر کدام بر اساس رسالت سازمانی خود باید در این حوزه فعالیت کنند تا با این معضل اساسی به نحو احسن برخورد شود.
قطبی محصولات قاچاق را کالاهایی اعلام کرد که به سلامت جامعه ضرر میرساند و افزود: عرضه محصولات قاچاق از جمله اقلام آرایشی و بهداشتی و دارویی تهدید کننده سلامت شهروندان است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بر لزوم مشارکت آموزش و پرورش در امر مبارزه با قاچاق کالا و معرفی برچسپ سلامت و اصالت به دانشآموزان تاکید کرد و گفت: آموزش و پرورش در زمینه توانمندسازی دانشآموزان در خصوص موارد یاد شده قطعا کار متولیان امر را در آینده آسانتر خواهد کرد.
ضرورت پیشگری از قاچاق معکوس
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان کردستان قاچاق معکوس دارو و شیر خشک در دو شهر بانه و مریوان به عنوان تهدیدکنندهها توجه شایانی را از طرف هنگ مرزی و تمام دستگاههای مربوطه از جمله دانشگاه علوم پزشکی و کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را با توجه به شرایط تحریم های کنونی میطلبد، گفت:
وی با بیان اینکه عرضه داروهای گیاهی و مکملهای ورزشی باید با دوز و مقدار شخص مصرف شود، تاکید کرد: برخی از عطاریها به اسم داروی گیاهی محصولاتی را بدون میزان مصرف مشخص عرضه میکنند که جای نگرانی دارد.
قطبی مصرف بیرویه داروی گیاهی را مضر اعلام کرد و یادآور شد: این امر به معضلی نگران کننده تبدیل شده که گشتهای مشترک نظارتی باید به جد در این راستا رسوخ کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار داشت: مراکز فروش مکملهای ورزشی باید کد آیسی داشته باشند که خوشبختانه استان کردستان به عنوان اولین استان این فرایند را تعریف کرده که اگر مرکزی از وظیفه ذاتی خود تخطی کرد این کد باطل خواهد شد.
قطبی عنوان کرد: عطاریها یا مراکز عرضه داروهای گیاهی که تهدیدکننده سلامت مردم باشند کد آی سی محصولات آنها را باطل میکنیم.
ضرورت پایش محصولات ارگانیک
مسوول سلامت غذایی جهاد کشاورزی استان کردستان هم در این جلسه با بیان اینکه پایش محصولات ارگانیک یک ضرورت است، گفت: نیاز است ارگانیک بودن برخی محصولات همچون پیاز و سیب زمینی که برخی از فروشندههای سیار ادعای ارگانیک بودن آن را دارند با آزمایشهای لازم به اثبات برسد.
محمد غفوری با بیان اینکه پیاز و سیب زمینی در سبد غذایی ایرانیان مصرف زیادی دارد، اخیرا در فضای مجازی کلیپی در مورد سیب زمینی پخش شد که این همه سیانمایی کار صحیحی نبود، گفت: نباید با مطالب بیمنبع و بدون اساس در فضای مجازی مردم را به رعب و وحشت انداخت.
وی تشویق کردن کشاورزان به عرضه محصولات ارگانیک را رسالت سازمان جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: ما به استمرار این امر به صورت جد تاکید داریم و مشارکت و هماهنگی مردم را در این زمینه نیازمندیم.
نظر شما