سایه ابهام و رکود بر ساخت دانشکده علوم و فنون شهرستان سقز

سرویس کردستان- در جهان امروز پیشرفت و توسعه کشورها بر مبنای علم، فناوری و دانش استوار است و دانشگاه به عنوان مرکز اصلی تولید ایده، فکر، پژوهش، علم و فناوری از مهمترین ارکان و ساختارهای رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، صنعتی و سیاسی جوامع به حساب می آید.

به گزارش کردپرس؛ در واقع می توان گفت که یکی از باارزش ترین منابعی که جامعه در اختیار دارد، دانشگاه است. در غالب کشورهای پیشرفته و کشورهای در حال توسعه، حل مسائل و رفع نیازمندی های اهداف توسعه ملی را دانشگاه و دانشگاهیان تحقق بخشیده اند. نوع نگرش کشورها به توسعه علمی و ارزش گذاری آنان به این عامل حیاتی و پایه اصلی توسعه است.

نقش دانشگاه ها در توسعه

دانشگاه ها علاوه نقش محوری در توسـعه علـم و پیشـرفت کشور، وظیفه تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص، کمک به توسعه فرهنگی و اجتماعی، تولید فکر و گفتمان را نیز برعهده دارنـد و این اهمیت موضوع را دوچندان می نماید.

با این حال احداث دانشگاه در مناطق مختلف یکی از مطالبات مردم و نیازهای اساسی برای کمک به تحقق توسعه می باشد، در این میان بررسی ها نشان می دهد استان های محروم و کمتر توسعه یافته در ایران از حیث برخورداری از دانشگاه های مادر و صنعتی، باز هم مثل سایر شاخص های توسعه، کمترین بهره را برده اند.

شکاف در برخورداری از دانشگاه های مادر

اگر وضعیت استان کوردستان را با استان های اطراف مثل آذربایجان شرقی و همدان مقایسه بکنیم عمق کم توجهی و شکاف موجود را خواهیم دید. در استان کوردستان تنها یک دانشگاه مادر و سراسری یعنی دانشگاه کردستان وجود دارد که متاسفانه در سال های اخیر به جای پیشرفت و توسعه، جایگاهش در زمینه تولید علم تنزل یافته است، اما در سایر استان ها حداقل 4 دانشگاه ملی و صنعتی و چندین دانشکده وابسته وجود دارد.

یک دهه و نیم انتظار سقزی ها برای احداث یک دانشکده وابسته

با این حال از سال 1382 به بعد ساخت چندین دانشکده وابسته به دانشگاه کردستان در شهرستان های سقز، بیجار، قروه و مریوان مطرح شد و در سال 1383 با ساخت دانشکده منابع طبیعی و کشاورزی در سقز موافقت اولیه شد، اما هیچ اقدامی اجرایی انجام نگرفت، مجدداً بعد از سال 1385 ساخت دانشکده فنی و مهندسی در سقز مطرح و سال 1386 وزارت علوم با آن موافقت نمود.

پیگیری های مسئولان شهرستانی و وعده های مکرر مسئولان استانی و کشوری در این رابطه ادامه داشت تا نهایتاً در مهرماه 1393 کلنگ احداث دانشکده علوم و فنون در زمین های پشت شهرک دانشگاه بر زمین زده شد.

وعده های بدون پشتوانه مسئولان دانشگاه کوردستان

رئیس وقت دانشگاه کوردستان در این مراسم اظهار کرد: این دانشکده در زمینی به مساحت ۲ هکتار با زیر بنای ۳۵۰۰ متر با اعتبار اولیه 5 میلیارد ریال به زودی در شهرک دانشگاه سقز احداث می‌شود.

فردین اخلاقیان گفت: این پروژه جزو مصوبات دور اول سفر رئیس‌جمهور سابق به استان کوردستان است، موافقت اصولی ساخت این دانشکده از وزارت علوم تحقیقات و فناوری از سال 86 اخذ شده است که امیدواریم با همکاری مسئولان بویژه همکاری نماینده مردم در مجلس مقدمات ساخت آن فراهم شود.

برای ساخت این دانشکده تاکنون پیگیری های زیادی از سوی مسئولان شهرستان صورت گرفته، چندین نفر بعنوان مسئول راه اندازی انتخاب شده اند، اما تاکنون عزم جدی برای تکمیل آن از سوی مسئولان دانشگاه کردستان دیده نمی شود. این در حالیست که دانشکده بیجار چندین سال است فعالیت خود را شروع کرده است.

بررسی های میدانی نشان می دهد غیر از اسکلت بندی ساختمان دانشکده سقز، اقدام خاص دیگری صورت نگرفته و مسئولان سابق و حال دانشگاه کوردستان علیرغم وعده های مکرر، هر بار به بهانه هایی نظیر: کمبود اعتبارات، عدم موافقت نهایی وزارت علوم، طرح امایش سرزمین و کاهش جمعیت دانشجویی و...از تسریع در کار خودداری می کنند.

مشکلی که ساخت و راه اندازی مجتمع عالی سلامت در شهرستان سقز نیز بدان دچار شده است.

ضرورت تسریع در انجام کار

با توجه به امکانات و اعتبارات نسبتاً مناسبی که به دانشگاه های ملی نسبت به سایر دانشگاه ها اختصاص داده می شود، راه اندازی این دانشکده در تربیت نیروهای متخصص در حوزه های فنی و مهندسی، راه اندازی پژوهشکده و مراکز فناوری، جذب اساتید توانمند، گسترش ارتباطات بین فرهنگی، کمک به توسعه شهرستان و...نقش اساسی داشته باشد.

لذا انتظار می رود مسئولان دانشگاه کردستان و وزارت علوم اقدامات جدی برای تسریع در ساخت این دانشکده انجام دهند و برای تحقق این خواست و مطالبه مهم و اساسی مردم منطقه همت گمارند.

کد خبر 90193

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha