داروخانه رباتیک ارومیه و چند نکته!

سرویس آذربایجان غربی- جایگاه نامناسب قانون گرایی و شایسته سالاری در دانشگاه علوم پزشکی، همین کلینیک ویژه و داروخانه رباتیک آن است که با هزینه های سنگین ارزی بنا شده است.

به گزارش کردپرس، یکی از طرح هایی که در سفر اخیر ریاست جمهوری به آذربایجان غربی افتتاح شد، کلینیک ویژه تخصصی تدبیر در ارومیه بود که داروخانه آن ظاهرا نخستین داروخانه تمام اتوماتیک استان است و اکنون با افتخار تمام تصاویر عملکرد رباتهایی که بجای عامل انسانی در داروخانه کار می کنند، در شبکه های اجتماعی پخش می شود.

اما آیا با هزینه های سنگین ارزی و ریالی که برای تاسیس این درمانگاه شده، می توان آن را یک طرح کارشناسی و دارای ملاحظات آینده نگرانه خواند؟

ساختمان این کلینیک به صورت مشارکتی توسط شهرداری ارومیه و بخش خصوصی ساخته شد. اما در سال 94 دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با مبلغ 66 میلیارد تومان آن را از نامبردگان خرید. این مبلغ را اگر با دلار محاسبه کنیم با بهای امروز باید ضرب در سه شود.

گویا با تجهیز و تکمیل و واردات تجهیزات رباتی که ظاهرا توسط مسئولان سابق منطقه آزاد ماکو صورت گرفته، مبالغ هزینه شده برای درمانگاه مذکور از صد میلیارد تومان گذشته است.

این مبلغ برای دانشگاهی که آن زمان از محل بودجه طرح تحول سلامت متمول شده بود، قطعا رقم گزافی است و امروز که حتی یک دهم آن را در خزانه ندارد، معنای اولویت بندی و کارشناسی امور قبل از تخصیص بودجه بهتر روشن می شود.

دانشگاه با همین پول می توانست بجای درمانگاه در شهری مانند مهاباد همان بیمارستان صد تختخوابی را بسازد که رئیس دانشگاه در همان سال ابتیاع کلینیک بارها و بارها در رسانه ها وعده آن را داده بود. وعده ای که کاملا توخالی بود!

بدلیل بحران مالی دانشگاه که بر اثر مدیریت نامناسب و هزینه کرد غلط و بی انضباطی مالی و حیف و میل بودجه در شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها بوجود آمده، طی یک سال گذشته حداقل ده نفر از اعضای هیات علمی و قطب های آموزشی دانشگاه عطای کار را به لقایش بخشیده و آینده علمی این مرکز نسبتا معتبر را با تردید جدی روبرو کرده اند. واقعا چه کسی باید پاسخگو باشد؟

یک نکته تاسف انگیز دیگر از جایگاه نامناسب قانون گرایی و شایسته سالاری در دانشگاه علوم پزشکی، همین کلینیک ویژه و داروخانه رباتیک آن است.

در حالیکه برخلاف نص صریح قانون که انتقال داروخانه های دولتی را به داخل کلینیک های ویژه ممنوع می کند، داروخانه دولتی و مرجع قدس به داخل کلینیک تدبیر ارومیه منتقل شده، دانشگاه درباره کلینیک تخصصی مهاباد بیان صریح قانون را نادیده گرفته و از انتقال داروخانه های خصوصی به داخل درمانگاه جلوگیری می کند.

این یک بام و دو هوا و برخورد گزینشی با قانون برای انتفاع مجموعه دولتی هست یا اشخاص؟

گفتنی است؛ اولین داروخانه رباتیک کشور در ارومیه اواخرآبان سال جاری، با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح شد. زیربنا پروژه فوق تخصصی و دی کلینیک تدبیر و داروخانه رباتیک، ۲۶هزارمترمربع است که کار ساخت آن در سال ۱۳۹۳ شروع شده بود.

کد خبر 90491

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha