به گزارش کُرد پرس، محمدصالح احمدی اظهار کرد: ورود ارقام اصلاح شده، تغییر در الگوی کشت، اصلاح سیستم آبیاری و استقرار دستگاه پرکولینگ در مبادی مسیرهای مزارع توت فرنگی از جمله پروژهای جهاد کشاورزی به منظور توسعه کشت توت فرنگی بوده است.
وی افزود: ایجاد تونلهای پلاستیکی یکی از دیگر پروژههای شاخص حوزه توت فرنگی است که با استفاده از آن محصول کمتر دچار آفت و بیماری شده، زودتر میرسد و سود بیشتری برای کشاورز به ارمغان میآورد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: پرداخت تسهیلات ارزان به کشاورزان از سیاستهای جهاد کشاورزی به منظور استفاده از روشهای نوین و توسعه بیشتر کشاورزی و به ویژه توت فرنگی، در کردستان است.
احمدی با اشاره به اینکه آبیاری توت فرنگی با نوار تیپ انجام میشود، یادآرو شد: توسعه تونلهای پلاستیکی و گلخانهها یکی از روشهای مصونیت در برابر آفات بوده و با توجه به رسیدن پیش از موعد سودآوری زیادتری برای کشاورز خواهد داشت.
وی بیان کرد: با تلاش محققان کردستانی امیدواریم در اسفند ماه سالجاری ارقام جدید توت فرنگی مقاوم به آفات، با طعم و ماندگاری بهتر به صورت پایلوت در کردستان کشت شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کردستان گفت: انگیزه اقتصادی و جلوگیری از مهاجرت و مهاجرت معکوس، نتیجه توسعه کشت توت فرنگی در کردستان بوده و اکنون چندین هزار نفر از هماستانیها مزارع بزرگ و کوچک توت فرنگی را در مناطق جنوبی و جنوب غربی کردستان احداث کردهاند.
احمدی با بیان اینکه توت فرنگی یکی از حوزههایی است که اشتغال ١۷ هزار بهرهبردار کردستانیها را فراهم آورده است، اظهار کرد: 13 هزار و ۵۰۰ خانوار کردستانی مشغول به کشت توت فرنگی هستند که فعالیت عمده آنها از اواسط اردیبهشت ماه شروع میشود.
وی با بیان اینکه به جز مصرف تازه خوری و صادرات ناچیز متاسفانه صنایع تبدیلی توت فرنگی در کردستان وجود ندارد و قیمت توت فرنگی در بازار یادآور شد که بستهبندیها افزایش قیمت داشته پس کشاورزی برای رقابت پذیری از سبد استفاده میکنند تا بتوانند محصولات خود را با قیمت کمتر و در نتیجه کیفیت کمتر عرضه کند.
نظر شما