سرویس عراق و اقلیم کردستان - وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران ضمن تاکید بر اجرای توافق تجاری با عراق مبنی بر افزایش مبادلات بین 2 کشور به میزان 20 میلیارد دلار تا سال 1400، تاکید کرد: اجرای توافق های مشترک ایران و عراق، پیامد رونق تولید و توسعه صادرات را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش کردپرس به نقل از ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «رضا رحمانی» در نشست مشترک با وزیر تجارت عراق افزود: تاکنون سه دیدار با وزیر تجارت عراق برگزار شده که این دیدارها برای توسعه روابط تهران - بغداد موثر است.

به گفته وی، چندی پیش در سفر به بغداد نیز توانستیم چندین تفاهم نامه همکاری بین وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت ایران و تجارت عراق امضا کنیم و در مدت کوتاهی پس از این سفر، بخشی از توافق ها که یکی از آنها اخذ نکردن هزینه روادید بین 2 کشور بود، اجرایی شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: تفاهم ها در چارچوب تسهیل در حوزه تامین زیرساخت، تجارت، حمل نقل جاده ای، موضوع های کنسولی، بیمه ای، استاندارد، ترانزیت و غیره است که در حوزه ریل، ساخت راه آهن شلمچه به بصره تفاهم شد.

رحمانی یادآور شد: یکی از موارد تفاهم شده بین 2 کشور، افزایش مبادلات تجاری به 20 میلیارد دلار تا سال 1400 بود که محور تحقق هدف مزبور، این 2 وزارتخانه محسوب می شوند.

وی گفت: خواست 2 دولت و ملت و به نفع کشورهاست؛ در این زمینه، موضوع تعرفه تجارت ترجیحی مطرح است تا منجر به تجارت آزاد بین 2 کشور شود و ضرورت دارد کارگروه های مربوطه مذاکره های خود را آغاز کنند.

این مقام مسئول موضوع تاکید رئیسان جمهور 2 کشور بر ساخت شهرک مشترک مرزی را یاداور شد و گفت: پیشتر هشت نقطه برای این مهم مشخص شده و برای ساخت این شهرک ها در حوزه اقلیم کردستان و جنوب عراق تفاهم شد؛ در این زمینه نیز باید کمیته ها فعالیت خود را برای مکان یابی و فراهم سازی شرایط آغاز کنند.

وی ضرورت تشکیل کمیته مشترک بازرگانی را خاطرنشان ساخت و گفت: تایید شرکت بازرسی استاندارد یکی از خواسته های ایران از طرف عراقی است که این اقدام روابط تجاری بین 2 کشور را تسهیل می کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران نیز از ظرفیت خوبی برخوردار است و شرکت های 2 طرف می توانند فعال تر باشند؛ در این ارتباط برخی موانع جزیی وجود دارد که قابل رفع است.

** علاقه مندی عراق به توسعه روابط با ایران

عبدالمجید جاسم، وزیر تجارت عراق در این دیدار، سفر هیات عالی رتبه عراقی به ایران را پیامی آشکار مبنی بر اهمیت و علاقه وافر عراق برای توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت: روابط بین 2 کشور دیرینه است و طولانی ترین مرز را نیز در میان همسایگانمان با ایران داریم.

وی افزود: برنامه مطرح شده از سوی نخست وزیر عراق، مبتنی بر گشایش و آزادی در روابط اقتصادی با همسایگان بویژه ایران است.

وزیر عراقی یادآور شد: توافق هایی را 2 کشور در عراق امضا کردند که مهمترین بند آن تفاهم معافیت از پرداخت هزینه روادید بین مردم 2 کشور است و نتیجه این مصوبه مهم، افزایش رفت وآمد مردم بویژه تجار را مشاهده می کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اکنون فضا برای ورود تجار و سرمایه گذاران ایرانی به عراق آماده است و راه اندازی خط ریلی شلمچه به بصره، مهمترین توافق دیگر 2 طرف محسوب می شود که در گذشته توافقنامه ساخت این راه آهن امضا شد و اکنون به مرحله اجرای توافق وارد شده ایم و این موضوع نیازمند تشکیل کارگروه مشترک است.

وزیر تجارت عراق تصریح کرد: کشور متبوعش برای توسعه روابط با ایران با وجود موانع تحریم های تحمیلی آمریکا، آماده است.

وی اظهار داشت: دلیل اصلی برای اثبات این ادعا، دعوت نخست وزیر عراق از رئیس کل بانک مرکزی ایران برای سفر و دیدار با همتای عراقی به منظور عبور از موانع موجود است.

عبدالمجید جاسم پیرامون طرح ایجاد شهرک های صنعتی مشترک بین دو کشور گفت: عراق با دیگر همسایگان هم در این باره اقداماتی داشته و در ارتباط با ایران برای اجرایی شدن آن به تشکیل کارگروه نیاز دارد و منتظر پیشنهادهای ایران برای بررسی هستیم.

وزیر تجارت عراق، موضوع معافیت تعرفه گمرکی کالاهای ایرانی را یادآور شد و گفت: عراق با دیگر کشورها از جمله اردن چنین توافق هایی داشته و در مورد ایران به گفت وگو و بررسی کارشناسی بیشتری نیاز است.

وی درباره درخواست ایران مبنی بر تایید شرکت های استاندارد نیز اظهار داشت: سازمان استاندارد عراق مطابق برنامه های جهانی فعالیت می کند و چنانچه شرکت های معرفی شده مطابق با استانداردهای این سازمان عمل کنند، این موضوع به رئیس سازمان استاندارد عراق منتقل خواهد شد.

به گزارش ایرنا، «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق به دعوت رسمی حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری و در صدر یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی صبح دیروز (شنبه) به منظور دیدار دو روزه وارد تهران شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha