اتحادیه اوراسیا گامی برای خروج از تنگنای اقتصادی ایران

سرویس ایران-تشکیل منطقه آزاد تجاری میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای عضو یک راهکار عملی برای تنگنای اقتصادی امروز کشوور است.

به گزارش کُردپرس، منطقه تحت پوشش اتحادیه اوراسیا از نظر جمعیت، وسعت جغرافیایی و حجم مبادلات تجاری بسیار بزرگ است اگرچه در حال حاضر تنها پنج کشور عضو این منطقه هستند اما در آینده کشورهای بسیاری به این اتحادیه می‌پیوندند.

تشکیل منطقه آزاد تجاری میان ایران و اوراسیا، راهگشا برای آینده اقتصاد ایران

علی اکبر کریمی رییس فراکسیون توسعه صادرات غیرنفتی مجلس در این باره می‌گوید: تلاش ایران برای توسعه روابط با همسایگان و کشورهای منطقه از یک سو و توجه به تعاملات سیاسی، اقتصادی، بین‌المللی و فرهنگی میان ایران و کشورهای آسیای میانه و قفقاز نشان می‌دهد تشکیل منطقه آزاد تجاری میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، برای آینده اقتصاد ایران راهگشا است.

در حال حاضر کشورها توافقات تجاری خود را به صورت دوجانبه یا منطقه ای انجام می‌دهند و دوره‌ای که فرد بدون هیچ حساب و کتابی، با سایر کشورها رابطه تجاری داشت، سپری شده است در واقع یکی از الزامات برای توسعه ظرفیت‌های تجاری، انعقاد توافقنامه‌های گمرکی و اقتصادی است. در حال حاضر بزرگترین کشور موجود در این اتحادیه از نظر وسعت و جمعیت روسیه است. اقتصاد روسیه بسیار بزرگ بوده و یکی از قدرتمندترین اقتصادهای جهان است و پیوند تجاری ایران با منطقه اوراسیا درهای بازار روسیه را به روی ایران باز می‌کند

اکبری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ایران ظرفیت‌های بسیار خوبی در بخش تولیدی دارد، خاطرنشان کرد: پیوند تجاری ایران با منطقه اوراسیا درهای بازار روسیه را به روی کشور باز می‌کند و صادرکنندگان می‌توانند از ظرفیت بازارهای این کشور برای صادرات استفاده کنند.

در حال حاضر ایران سهم بسیار کمی از مبادلات تجاری با کشورهای تحت پوشش اتحادیه اوراسیا در اختیار دارد.روسیه با تحریم‌های آمریکا و کشورهای اروپایی روبه رو است و این شرایط فرصتی مناسب برای ایران ایجاد می کند تا از بازار بکر روسیه استفاده کند.

پیوستن به پیمان‌های تجاری منطقه‌ای زمینه ساز عضویت در WTO

ایران سال ها است که به دنبال پیوستن به سازمان تجارت جهانی (wto) است، یکی از راهکارهای مناسب برای محقق شدن این خواسته پیوستن به اتحادیه‌ها و پیمان‌های تجاری منطقه‌ای یا دوجانبه‌ای است.در حال حاضر کشورها توافقات تجاری خود را به صورت دوجانبه یا منطقه ای انجام می‌دهند و دوره‌ای که فرد بدون هیچ حساب و کتابی، با سایر کشورها رابطه تجاری داشت، سپری شده است در واقع یکی از الزامات ما برای توسعه ظرفیت‌های تجاری، انعقاد توافقنامه‌های گمرکی و اقتصادی است؛ در شرایط کنونی ترکیه به خوبی از این ظرفیت استفاده کرده و با تعرفه‌های پایین و ترجیحی صادرات خود را گسترش می‌دهد.

از مزایای این اتحادیه اوراسیا صادرات کالاهای ایرانی به سایر کشورها با عضویت در پیمان اوراسیاخواهد بود.با عضویت در پیمان اوراسیا ایران می‌تواند کالاهای خود را با تعرفه‌های ترجیحی به سایر کشورها صادر کند و توان رقابتی مناسبی برای حضور در بازارها به دست آورد.

کد خبر 123086

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha