دیکتاتوری؛ سلاح «فیسبوک» !

سرویس ایران-نزدیک‌ به دو میلیارد نفر در جهان از فیسبوک‌ استفاده می‌کنند.

به گزارش کُردپرس،فیسبوک سلاحی است که به آرامی جهان را کنترل می‌کند و با نزدیک‌ به ۲ میلیارد کاربر، نقش یک‌ ارتش مکانیزه را ایفا می‌کند.این‌ شبکه اجتماعی با توانایی گسترده ارتباطی خود، یک اسلحه‌ قدرتمند علیه حکومت‌های توتالیتر در دهه جاری میلادی بود.فیسبوک در اعتراضات مصر، لیبی و تونس بسیار قدرتمند عمل کرد و توانست علیه رهبران دیکتاتور این کشورها،تحرکات و اعتصابات مردمی عظیمی را به راه بیاندازد که در نهایت به خلع آن‌ها از قدرت منجر شد.

اما روزانه چند نفر در جهان از این شبکه ارتباطی استفاده می‌کنند؟ کدام کشور بیشترین تعداد بازدید کننده از فیسبوک را دارند؟ در چند کشور استفاده از آن ممنوع شده است؟ درآمد شرکت فیسبوک چقدر است؟

در سال ۲۰۰۳ مارک زاکربرگ،که دانشجوی دانشگاه هاروارد آمریکا بود وبسایتی با نام فیس ماب درست کرد،اما بعد از مدتی این وبسایت تعطیل شد و در سال ۲۰۰۴ با همکاری همکلاسی‌‌اش شبکه اجتماعی فیسبوک را بنیان گذاشت.

در ابتدا فیسبوک تنها بوسیله دانشجویان همان دانشگاه بکار برده می‌شد اما بعدا توسعه پیدا کرد به صورتی که امروز همه جهان را در بر گرفته است.

براساس آخرین تحقیقات از خود شرکت فیسبوک،روزانه نزدیک‌ به ۲ میلیارد نفر از این شبکه اجتماعی دیدن می‌کنند و هر سال به استفاده کنندگان از آن افزوده می‌شود و این رقم در حالی است که جمعیت جهان نزدیک به ۷ میلیارد نفر است.

براساس آمارهای شرکت فیسبوک، ۵۷ درصد استفاده کنندگان فیسبوک مرد هستند و ۴۳ درصد را زنان‌ تشکیل می‌دهند.حال از جمع این ۲ میلیارد نفری که فیسبوک‌ را بکار می‌برند،بیشتر از ۲۷۰ میلیون نفر در هندوستان زندگی می‌کنند و آمریکا،اندونزی،برزیل،مکزیک،فیلیپین،ویتنام،تایلند،مصر،ترکیه و بریتانیا در رده‌های بعدی استفاده از فیسبوک قرار دارند.

کمترین مقدار استفاده از فیسبوک مربوط به کشورهای چین،ایران و کره‌شمالی است و آن هم‌ به دلیل ممنوعیت استفاده از این‌شبکه اجتماعی است.

بنا به آخرین آمار شرکت فیسبوک،امسال در مقایسه با سال ۲۰۱۸ بیشتر از ۲۵۰ میلیون‌ نفر به تعداد استفاده کنندگان از فیسبوک اظافه شده است.

براساس تحقیقی که یکی از دانشگاه‌های ایالات تگزاس انجام داده،کاربران فیسبوک چهار دسته‌اند:

دسته اول کسانی هستند که به دنبال رابطه جدید می‌گردند.دسته دوم،کسانی هستند که فیسبوک را برای نظارت و بازرسی بکار می‌برند.دسته سوم،فعالان‌ مدنی هستند و دسته آخر کسانی هستند که علاقه به تبلیغ و معرفی خود در جامعه را دارند.

در سوی دیگر افراد زیادی به این شبکه اجتماعی اعتیاد پیدا کرده‌اند و شبانه روز وقت زیادی را صرف آن می‌کنند به صورتی که بیمارهایی روحی و روانی زیادی از طریق آن برای تعداد زیادی از کاربران درست به وجود آمده است.

نکته بعدی، تعداد کاربران فیسبوک در کشور همسایه ما عراق نزدیک به ۲۰ میلیون نفر است و این نزدیک به ۵۰ درصد جمعیت عراق را دربرمی‌گیرد.

درآمد فیسبوک هر سال رو به افزایش است و براساس آمارها درآمد شش ماهه سال ۲۰۱۹ نسبت به سال گذشته ۲۷ درصد افزایش داشته است که با این‌ حساب، درآمد شرکت فیسبوک در شش ماهه اول امسال به ۱۶ میلیارد و ۸۸۶ میلیون دلار رسیده است.

گزارش از: افشین غلامی

کد خبر 147235

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha