هدف از اعمال فشارهای یک طرفه ای که دولت آمریکا انجام می دهد برای تسلیم و شورش مردم است.آمریکا در برجام هم درخواست مذاکره مجدد دارد و تصورش بر این است که اگر فشارها را بر ایران بیشتر کند و در تنگنای اقتصادی قرار دهد،مسئولان با آمریکا مذاکره می کنند.اما چیزی که مشخص است ، تجربه نشان داده که حکومت آمریکا و رئیس جمهور فعلی بر عهد و پیمانش وفادار نیست و در معاهدات بین المللی هم آنطور که باید به حقوق دیگران احترام نمی گذارد و این تجربه ای است که مسئولان بیاندیشند که مذاکره با آمریکا نتیجه ای دارد یا خیر؟!
سرویس ایران-تجربه نشان داده که حکومت آمریکا و رئیس جمهور فعلی بر عهد و پیمانش وفادار نیست و در معاهدات بین المللی هم آنطور که باید به حقوق دیگران احترام نمی گذارد و این تجربه ای است که مسئولان بیاندیشند که مذاکره با آمریکا نتیجه ای دارد یا خیر؟!
به گزارش کُردپرس، حجم نقدینگی مهمترین مشکل حوزه اقتصادی پولی ایران است.کارشناسان از دو دهه قبل هشدار می دادند که رشد حجم نقدینگی دیر یا زود آثارش را در قابل تورم و در قالب بازار پولی، سرمایه، سکه و بازار ارز، خودش را نشان می دهد ولی کسی توجه نکرد و تصمیمات اشتباهی که در دولت های مختلف گرفته می شد ، امروز شرایط را به گونه ای پیش می برد که با خروج آمریکا از برجام ، مانند کبریتی که بر بنزین زده می شود ،اوضاع اقتصادی را منفجر کرد.اما اصلیترین صنعت کشور یعنی صنعت نفت در محرز این انفجار است.
قرارداده های ضعیف نفتی
یکی از اشکالاتی که در طول سالیان گذشته وجود دارد این است که کشور، معطل تنظیم قراردادهای "آی پی سی" است. اگر در شرایط پنج سال گذشته انواع قراردادها را مانند قراردادهای مشارکت درتوسعه میادین را که امکان استفاده از آن ها وجود داشت و در سایر کشورها اجرا می شود در کشور برقرار می گردید بهتر از شرایط استفاده می شد، ولی امروز فرصت ها از دست رفته است.اکنون هم سرمایه گذارانی از چین، روسیه و هند ممکن است وجود داشته باشند که هم از نظر حجم تقاضا و هم از نظر میزان سرمایه گذاری در سطحی هستند که اگر قراردادهای ما برایشان جذابیت داشته باشد، سرمایه گذاری هایی را در کشور انجام می دهند.
بعضی از کشورهای عضو اوپک مانند عربستان تحت فشار آمریکا هستند و در این شرایط بدشان نمی آید که نفتشان را جایگزین نفت ایران کنند ولی به نظر می رسد که کار آسانی نباشد وایجاد ظرفیت های جدید مستلزم سرمایه گذاری های وسیع و گسترده است و شاید از نظر سازمانی کار درست و مطلوبی نباشد چراکه آمریکا بعضی از اعضای اوپک را تحریم می کند و بقیه کشورها باید این خلا را پر کنند و این برای یکپارچگی و اتحاد کشورهای عضو اوپک مخرب است.
صنعت نفت، نوک پیکان تحریم
علی ابراهیمی عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی معتقد است: دشمنی آشکاری که اکنون رژیم آمریکا با ما شروع کرده است تا چند ماه آینده حتما صادرات نفت ما را تحت تاثیر قرار می دهد و از طرفی همراهی بعضی از کشورها مثل عربستان و حتی روسیه در اوپک نشان داد که عمدتا به دنبال منافع خودشان هستند و ما باید آمادگی برخورد با این مشکلات را داشته باشیم. همراهی اروپا با برجام هم از دید من به لحاظ حجم مبادلاتی که با آمریکا دارند در مقایسه با حجم مبادلاتی که با ما دارند تفاوت بسیار زیادی دارد و آنچه که با ما اعلام آمادگی کردند در اقتصاد ما تاثیر زیادی ندارد. در مجموع می توان گفت که در آینده شرایط ما سخت تر می شود و باید مردم این آمادگی را داشته باشند و البته دولتمردان هم باید سعی کنند با راهکارهای کارشناسی و جدی فشار کمتری به اقتصاد و دولت وارد شود.
مدیریت ناکارامد دولتی
شرایط فعلی محصول مدیریت دولت فعلی و دولت های قبل است.شرایطی که اکنون پیش آمده است محصول چندین مدیریت دولت ها است و تیم اقتصادی که امروز در حال کار است، آمادگی برخورد با مشکلاتی که در آینده برای کشور پیش خواهد آمد را ندارند و حتی در شرایط فعلی هم نشان دادند که آنطور که باید عمل نکرده اند و باید تجدید نظر جدی در تیم اقتصادی دولت صورت گیرد.
تحریم ها بدنبال تزریق نارضایتی داخلی است
کد خبر 74193
نظر شما