به گزارش کردپرس، در حال حاضر، وضعیت کردهای سوریه که در کانون تحولات این کشور قرار گرفته اند، به بخشی از تحلیل های روز تبدیل شده است. پویایی در جامعه کردهای ترکیه نیز بعد از کودتای نافرجام این کشور در سال 2016، تحکیم قدرت رجب طیب اردوغان بعد از تغییر سیستم حکمرانی و پایان یافتن آتش بس میان پ.ک.ک و ترکیه و نیز موقف شدن روند صلح و بازداشت و سرکوب فعالان سیاسی کرد این کشور متوقف شده است. کردهای عراق نیز بعد از تضعیف شدید داعش تا برگزاری رفراندوم برای جدایی از عراق پیش رفتند اما با واکنش شدید کشورهای منطقه و اقدامات تنبیهی بغداد روبه رو شدند و اکنون چاره ای جز بازگشت به بغداد و در پیش گرفتن رویکرد آشتی جویانه با دولت مرکزی عراق نیافته اند.
اما این مسائل باعث نمی شود که روند تحولات را در این مناطق در آینده پیگیری نکنیم. خبرگزاری کردپرس درباره تحولات مربوط به مسائل کردها در این مناطق، و اینده آنها از ماریانا چارونتاکی، رییس واحد مطالعات بین المللی سیاست کردی در دانشگاه لستر انگلیس سوال کرد. اما این تحلیل گر مسائل کُردی تاکید کرد وضعیت منطقه خاورمیانه و تعدد بازیگران و تضاد منافع باعث می شود نتوانیم مسیری قابل پیش بینی برای وضعیت کردها در آینده ارائه دهیم.
وی در مصاحبه با کردپرس تاکید کرد که حتی بازیگران اصلی در منطقه نیز در تعریف رویکردی برای پیگیری سیاست های خود عاجز هستند و تصویری روشن از آن ندارند.
دکتر چارونتاکی تاکید کرد که برای مثال می توان به فراز و نشیب رابطه روسیه با ترکیه در طی تحولات اخیر در سوریه اشاره کرد.
این کارشناس حوزه مسائل کردی افزود: ممکن است آمریکا و روسیه، از ترکیه و برخی کشورهای دیگر در بحران سوریه تا تصمیم گیری آنها درباره سرنوشت سوریه استفاده کنند و این مسئله قابل درک است.
دکتر چارونتاکی تاکید کرد با توجه به سیر تحولات در حوزه مسائل کردی و پیچیده بودن وضعیت در خاورمیانه نمی توان تصویری روشن از وضعیت کردها در آینده ارئه کرد.
وی اشاره کرد که بهتر است منتظر تحولات بعدی در منطقه ماند تا شاید در آینده بتوان تصویر بهتری از وضعیت کردها ارائه کرد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما