به گزارش خبرنگار کردپرس،جنگ نابرابر انسان و حیوانات، شکار و فرهنگ شکار را رقم می زند. شکار برای تفریح، کسب لذت و یا امرار معاش، فرهنگی است که از سالیان دور در میان شکارچیان جا خوش کرده و طبیعت را به جنگی نابرابر دعوت می کند.
حیات وحش کاملا در چنگال انسان امروزی گرفتار شده، انسانی که با کمک ابزارآلات قدرتمند و لوله تفنگ آتشین، بی رحمانه بر تن و جان حیوانات می تازد و فرصت دفاع را نیز از آنان می گیرد. در این رینگ جنگی یک طرفه این حیات وحش است که مغلوب شده و اسیر دست انسان خود برتر پندار، تقلا می کند تا شاید بتواند از این جبر رهایی یابد و در تیر رس قرار نگیرد.
رییس اداره محیط زیست شهرستان مهاباد به خبرنگار کرد پرس می گوید: جمعیت کبک ها و تعدادی از پرندگان در منطقه رو به ازدیاد بوده از اینرو پروانه شکار تفریحی در تعدادی محدود در این استان صادر شده است.
مطابق اطلاعیه سازمان محیط زیست آذربایجان غربی؛ صدور پروانه شکار پرندگان وحشی خشک زی در این استان آغاز شده و این پروانه به مدت دو ماه برقرار خواهد بود. از این رو دارندگان پروانه های شکار می توانند در مناطق اعلام شده با اخذ پروانه نسبت به شکار پرندگان وحشی خشک زی در استان تنها در روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته اقدام کنند.
هزینه صدور هر پروانه مبلغ 900 هزار ریال تعیین شده و فرد متقاضی تنها مجاز به خرید مجوز شکار یک نوع پرنده است. پروانههای شکار صادره شامل دو نوع پروانه شکار کبک و تیهو و پروانه شکار کبک چیل، بلدرچین و باقرقره شکم سیاه است. دارنده پروانه در هر نوبت صرفا مجاز به شکار جمع سه قطعه پرنده از نوع پروانه مربوطه، جهت حفظ تنوع زیستی استان خواهد بود.
در چند سال اخیر به دلیل خشکسالی، زیستگاه های پرندگان آبزی و کم آبزی مانند تالابها، دریاچه و مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست حساس و شکننده شده اند و هر ساله آنفولانزای فوق حاد پرندگان نیز در این مناطق مشاهده می شود، لذا بر ممنوعیت شکار در این مناطق تاکید شده است.
حیاتوحش، بخشی از سیستم پیچیده اکوسیستمهایی است که در افزایش بهره وری و پایداری بومسازه ها نقش اساسی دارد و انسان برای تأمین آب، غذا، ارزشهای زیباییشناختی و فعالیتهای تفریحی خود به آن وابسته است. در واقع این حیات وحش هست که از طریق تنظیم جمعیتها، گرده افشانی، پراکنش و کاشت بذرها، کنترل موجودات بیماری زا، حفظ پاکیزگی محیط با لاشهخواری حیوانات اهلی و وحشی و... باعث پایداری بوم سازه ها و چرخههای مواد و انرژی میشود. به عقیده فعلان حوقو حیوانات و حامیان محیط زیستی، شکار هر چند محدود و کارشناسانه، باز هم در روند طبیعی اکوسیستم ها تداخل ایجاد می کند.
پرویز آراسته مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در این خصوص به خبرنگار کردپرس می گوید؛«به دلیل محدودیت در مناطق شکاری و تعداد شکار، مشکلی برای تعادل زیستی گونه های معرفی شده به وجود نمی آید».
او تاکید می کند؛«شکارچیان طبیعت دوست اند و نسبت به محیط زیست حساسند ممکن است که در این میان متخلفانی وجود داشته باشد اما یگان حفاظت محیط زیست به صورت شبانهروزی در آمادگی کامل به سر میبرند تا با هرگونه تخلف برخورد قانونی صورت بگیرد. هم اکنون نیز یگان حفاظت سازمان محیط زیست نسبت به برخورد با شکارچیان متخلف به فعالیت میپردازد و این مورد هزینهایی اضافه بر سازمان نخواهد بود».
نام سازمان حفاظت محیط زیست با شکار تناقض دارد و اینکه چرا این سازمان به جای حذف کلی "شکار" به صدور مجوز برای این عمل اقدام میکند سوالی است که از مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی پرسیده می شود؟
او در پاسخ به این سوال پاسخ می دهد؛ «ما در چارچوب قوانین و مقررات عمل می کنیم و در این خصوص پاسخ های زیادی در سایت سازمان حفاظت محیط زیست استان موجود است».
شکار، همان کنش ناهنجاری است که صرفا با قانونی کردن آن تلاش می شود تا از بار منفی آن کاسته شود اما در واقع باز تولید خشونت و تندی با طبیعتی است که برای انسان امروزه بیشتر از لحاظ امرار معاش، جنبه تفریحی دارد. آیا حاضرید لحظه تیراندازی و سقوط پرنده ها را ببینید؟
نظر شما