به گزارش کردپرس؛، مخالفان معتقد به پاک کردن صورت مسئله و موافقان معتقد به توزیع بار ترافیکی در سایر خیابان های این شهر هستند. ترافیک، مسئله ای است که تمامی کلان شهرها و شهرهای در حال توسعه با آن مواجه بوده و باعث تلف شدن ساعت ها وقت و ایجاد مشکلات روانی و تحمیل بار اضافی ناشی از هدر رفت بنزین و گازوئیل بر مردم خواهد شد اما باید این نکته را نیز در نظر داشت که ترافیک یک شبه به وجود نمی آید بلکه عوامل متعددی همچون عدم تناسب تعداد ماشین های هر شهر با کشش خیابان های آن، عدم داشتن فرهنگ صحیح ترافیک از سوی برخی مردم، عدم وجود علائم مناسب راهنمایی در معابر عبوری و فقدان یا ضعف در وجود وسایل نقلیه عمومی در به وجود آمدن معضلی به نام ترافیک موثر می باشد.
این معضل در بین شهرهای جوان در حال توسعه به علت انفجار یک باره وسایل نقلیه و عدم تناسب آن با بافت های قدیمی خیابان های شهر بیشتر به چشم می آید و البته در شهری همچون دهگلان که به علت محدودیت در عرض پیاده روها گاهاً از آن به عنوان شهر بدون پیاده رو یاد می شود، با ورود عابرین به خیابان ها این معضل شکل و شمایل دیگری به خود گرفته است.
مدیران شهری در دهگلان برای رفع معضل ترافیک در خیابان "استقلال" که به نوعی مرکز خرید و مراجعه اکثر مردم این شهر به شمار می رود اقدام به یک طرفه کردن آن و تحمیل بار ترافیکی این خیابان به خیابان "آزادی" کردند.
طرحی دائمی برای مهار ترافیک
رئیس شورای شهر دهگلان در گفت و گو با خبرنگار کردپرس، بر خلاف شنیده هایی که از موقتی اجرا شدن این طرح گفته می شد اجرای این طرح را دائمی عنوان کرد.
به گفته وی به جهت سبک کردن بار ترافیکی بالا در خیابان "استقلال" و کاهش تهدید خطرات ناشی از تصادف پس از انجام کارهای کارشناسی و موافقت شورای ترافیک اقدام به یکطرفه کردن این خیابان و اجبار ماشین های نقلیه به عبور از خیابان "آزادی" کرده اند.
کشاندن ترافیک به "آزادی" به جهت توزیع بار ترافیکی
آنچه که در اینجا قابل ذکر است این است که خیابان آزادی" به جهت وجود صنوف مزاحم در آن و تردد ماشین های سنگین از این خیابان و اشغال معدود پیاده روهای موجود در این خیابان توسط مغازه داران، خود به شدت از معضل ترافیک رنج می برد بنابراین به نظر می رسد کشاندن بار ترافیکی از خیابان "استقلال" به "آزادی" پاک کردن صورت مسئله و تحمیل بار مضاعف ترافیکی به خیابان "آزادی" و بالا رفتن آمار تصادفات در این خیابان باشد.
"شادمان عباسجوبی" اما این گفته را رد می کند، وی معتقد به توزیع بار ترافیکی در بین بلوارهای "نماز" و خیابان "آزادی است و می گوید: وسایل نقلیه مجبور به استفاده از این دو مسیر برای عبور هستند و بنابراین بار مضاعف به خیابان "آزادی" وارد نخواهد آمد.
صنوف مزاحم، مزاحمتی برای رفع ترافیک
وی در پاسخ به این سوال که "آیا بهتر نبود که ابتدا صنوف مزاحم از خیابان "آزادی" به شهرک صنعتی منتقل می شدند و سپس اقدام به اجرای این طرح می شد؟"، می گوید: سال هاست که برای جابجایی صنوف مزاحم از این خیابان به شهرک صنعتی تلاش می شود اما واقعیت این است که روند آماده سازی این مغازه ها در شهرک صنعتی به صورت لاک پشتی صورت می گیرد و هنوز مشکلاتی از قبیل آب، فاضلاب، برق و برخی مشکلات دیگر وجود دارد و با وجود پرداخت هزینه از سوی برخی مالکین مغازه ها، همت کافی برای رفع مشکلات و آماده سازی این مغازه ها از سوی شرکت مربوطه وجود ندارد.
"عباسجوبی" در ادامه با قبول لزوم نصب چراغ راهنمایی در چهار راه خیابان "آزادی" برای کاهش خطرات ناشی از عبور ماشین های سنگین به مشکلات اجرا نشدن این امر اشاره کرده و می گوید: تمام چراغ های راهنمایی در مسیر چهار راه های سطح شهر نصب شده است اما مشکل اینجاست که اداره برق به ازای هر چراغ از شهرداری هزینه یک امتیاز برق را خواهد گرفت که با احتساب 4 چراغ در هر چهار راه، این هزینه برای شهرداری بسیار بالا خواهد بود که البته در حال رایزنی برای کاهش این هزینه ها هستیم.
نقدی بر نحوه اجرای این طرح
بریدن روبان توسط "جمال ارشدی"، فرماندار شهرستان دهگلان و حضور برخی مسئولین شهرستان برای اجرای این طرح انتقاداتی به همراه داشت چرا که در این طرح نه تعریض خیابانی صورت گرفت و نه اقدامی عمرانی انجام شد که نیازی به افتتاح و یا بریدن روبان باشد.
عینیت انتقادات مخالفان و موافقان طرح
با تمام این تفاسیر، آنچه که در اولین روز پس از اجرای طرح یکطرفه کردن خیابان "استقلال" در دهگلان مشاهده شد، سبک شدن بار ترافیکی در خیابان "استقلال" و اما مضاعف شدن بار ترافیکی در خیابان "آزادی" و مسیرهای منتهی به این خیابان بود، البته ناگفته نماند که اجرای این طرح به توزیع بار ترافیکی در سایر خیابان های این شهر کمک کرده است اما همچنان معضل ترافیک آن هم با شدت بیشتر در خیابان "آزادی" به قوت خود باقی مانده است که به نظر می رسد تنها راه چاره آن، انتقال صنوف مزاحم و خالی کردن این خیابان از حضور و وجود مکانیکی ها، آپاراتی ها و بالتبع آن ماشین های سنگین که به بدتر شدن وضعیت ترافیکی دامن می زند، باشد.
باید منتظر ماند و دید که آیا به گفته رئیس شورای شهر، این طرح می تواند به صورت دائمی حفظ شود و آیا مدیران شهری می توانند معضل ترافیک را این بار در خیابان "آزادی" مهار کنند.
*گزارش: ظریفه احمدی
نظر شما