به گزارش خبرگزاری کردپرس، دکتر عبدالوهاب بخشنده ضمن اعلام اینکه 500 نفر از مردم استان تا کنون در این سامانه عضو شدهاند، عنوان کرد: گزارشات مردمی بیشتر در حوزه زمینخواری، کار و کارگری، تخریب محیط زیست، فساد اداری و نقصان در راههای مواصلاتی بوده است.
وی با تآکید بر این که در جوامع پیشرفته، بیشترین هزینه در حوزه پیشگیری صورت میگیرد، توضیح داد: یکی از شاخصهای جوامع در حال توسعه پیشگیری از وقوع جرم و حفظ آرامش روانی جامعه است و برخورد قضایی آن گونه که باید کارساز نیست و در این عرصه نیز باید به دنبال تحقق علاج واقعه قبل از وقوع باشیم.
کاهش و افزایش جرائم دهگانه در ایلام
بخشنده در برشمردن جرائمی که از شش ماهه دوم سال 96 تا پایان شش ماهه اول سال 97 در استان رشد داشتهاند، عنوان کرد: سرقت مستوجب تعزیر 5 و 2 دهم درصد، ایراد صدمه بدنی 6 دهم درصد و تهدید با 2و 4 دهم درصد جرائمی هستند که در این بازهی زمانی در استان ایلام رشد داشته است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ایلام در مورد جرائمی که در استان ایلام کاهش داشتهاند، اعلام کرد: ضرب و جرح عمدی 5 و 4 دهم درصد، توهین به اشخاص عادی 5 و 3 دهم درصد، تخریب 7 دهم درصد، کلاهبرداری 7 و 2 دهم درصد، تصرف عدوانی 13 و 9 دهم درصد، افترا 3 و 7 دهم درصد و مزاحمت تلفنی با 20 درصد جرائمی هستند که در مدت زمان ذکر شده در استان ایلام دارای کاهش بودهاند.
بخشنده اظهار داشت: از سال 94 تاکنون 18 مورد کارگاه آموزشی پیشگیری از خشونت محله محور برگزار شده و در شهرستان ایلام پنج محله سبزی آباد، بانبرز، مهرآباد و بانبور به عنوان محلات آسیب پذیر شناسایی شده اند.
به گفته وی برگزاری 9 کارگاه با حضور 160 کارشناس برای حل مشکلات حوزه طلاق و ایجاد سازش بین زوجین و نیز تشکیل کارگروه های شورای خانواده با محوریت طلاق با همکاری دستگاه های مرتبط بهزیستی و دادگاه خانواده را از دیگر برنامه های هدفمند این معاونت برشمرد و 24 درصد از پرونده های درخواست طلاق در مراکز مشاوره خانواده منجر به سازش و بازگشت زوجین به زندگی شده است.
معضلی به نام درب اورژانس بیمارستان امام(ره)
بخشنده در برشمردن مواردی که این معاونت در مدت اخیر جهت پیشگیری از وقوع جرم ورود کرده است، به موضوع درب اورژانس بیمارستان بزرگ امام خمینی(ره) شهر ایلام در یک کوچهی هشت متری اشاره کرد.
او گفت: یکی از آسیبهایی که مردم به ما گزارش کردهاند، قرار دادن درب اورژانس بیمارستان امام شهر ایلام در یک کوچهی هشت متری است که هم خدماترسانی را با مشکل روبهرو کرده و هم در ورود و خروج آمبولانسها اختلال ایجاد کرده و هم به محل درگیری و نزاع تبدیل شده است.
او توضیح داد: بیشترین آمار درگیری در ایلام متعلق به درب اورژانس بیمارستان امام در روزهای پنجشنبه و جمعه است که اراذل و اوباش در آن محل جمع شده و با رها کردن خودروی خود ردکوچهی هشت متری جلوی درب اورژانس باعث ترافیک و راهبندان شده و اگر کسی هم به آنها معترض شود با سلاح سردی چون قمه به او حمله میکنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ایلام خاطرنشان کرد: در خصوص رفع این معضل اقداماتی انجام دادهایم و دانشگاه علوم پزشکی پاسخخایی به ما داده است که قانعکننده نیست.
بخشنده تصریح کرد: برای حل موضوع درب اورژانس بیمارستان امام که به یک محل جرمخیز تبدیل شده است دادستانی مرکز استان ایلام نیز وارد کار شده است و اگر اقدامات ما نتیجه نداد مجبور هستیم که در این مورد خاص اعلام جرم کنیم.
وی بهسازی جادهی دانشگاه علوم پزشکی (از تقاطع دانشگاه ایلام تا دانشگاه علوم پزشکی به طول سه کیلومتر) را از دیگر مطالبات معاونت پیشگیری از وقوع جرم برشمرد و گفت: جاده دانشگاه علوم پزشکی با محیط دانشگاهی و فرهنگی آن متناسب نیست و فاقد روشنایی و امنیت لازم است و اخیرا به محل تجمع اوباش تبدیل شده و مستعد جرم شده است.
او گفت: از دانشگاه علوم پزشکی خواستهایم در زمینه بهسازی این سه کیلومتر جاده یک اقدام عملی صورت بدهند و همچنان منتظر نتیجه هستیم.
همکاری صدا و سیمای مرکز ایلام با معاونت پیشگیری کمرنگ شده
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان ایلام در بخش دیگری از سخنانش به گلایه از صدا و سیمای مرکز ایلام پرداخت که در گذشته بهتر و بیشتر به موضوع اطلاعرسانی و آموزش شهروندان در زمینه پیشگیری از وقوع جرم میپرداخت. وی افزود: علت عدم همکاری صدا و سیما برای ما مشخص نیست و به پیگیریهای ما در این زمینه پاسخی ندادهاند.
وی تعامل رسانهها را در این زمینه تاثیرگذار دانست و ابراز امیدواری کرد شاهد همکاری بیشتر صدا و سیمای مرکز ایلام در این زمینه باشیم.
عبور آسان شهرداریها از عدم احداث پارکینگ مجتمعها
بخشنده یکی از معضلات اجتماعی را نبود پارکینگ در مجتمع های مسکونی ذکر کرد و گفت: نبود پارکینگ موجب بروز سرقت خودرو و لوازم آن می شود که برای کاهش سرقت خودروها شهرداری ها باید نسبت به عدم حذف موضوع پارکینگ مجتمع های مسکونی در تایید طراحی ساختمان حساسیت بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه شهرداری ها از موضوع عدم احداث پارکینگ در مجتمع ها به سادگی عبور می کنند، توضیح داد: شهرداری ها مساله حذف پارکینگ از طراحی نهایی ساختمان را با اخذ جریمه صاحب ملک خاتمه می دهند در حالیکه این موضوع منجر به بروز مشکلاتی چون سرقت خودرو و لوازم ماشین و کمبود پارکینگ و مزاحمت برای شهروندان می شود.
وی تاکید کرد: به منظور پیشگیری از معضل عدم احداث پارکینگ در مجتمع ها و سهل انگاری شهرداری ها نسبت به این قضیه، به صراحت از شهرداری های استان ایلام خواسته شده ایجاد پارکنیگ در ساختمان ها لحاظ و سختگیری های لازم در این خصوص اعمال شود.
نظر شما