به گزارش کرد پرس، نویسنده ، مترجم و استاد زبان و ادب کردی در این مراسم گفت: عبدالرحمن شرفکندی متخلص به ماموستا هژار سه تالیف مهم دارد که یکی از آن ها مجموعه اشعارش با نام " بو کردستان هژار"شامل سه کتاب به نام های آلکوک،سه ره مه ر و بو کردستان است که این سه مجموعه دریک کتاب گرد آوری شده است.
عدنان برزنجی افزود:ماموستا در همه کتاب های شعری که برای کردستان تالیف کرده است تنها یک معشوق دارد و خود می گوید : از بچگی پدرم می گفت : پسرم چون تو سن زیادی نداری دعاهایت زودتر مستجاب خواهد شد زمانی که دعا می کنی دعاهای بزرگی داشته باش و ماموستا هژار می گوید: در تنهایی هایم تنها برای کردستان دعا کرده ام و در پیری هم معشوقه ام فقط کردستان است.
نویسنده ، مترجم و استاد زبان و ادب کردی دومین تالیف از آثار برجسته برجا مانده از ماموستا هژار را "هه نبانه بورینه"معرفی کرد و گفت: این اثر شامل فرهنگی نایاب در زبان کردی که یکی از پرفروش ترین کتاب های ایشان بوده و برای اولین بار در سال 1369 در تهران به چاپ رسیده است.
برزنجی افزود :ترحمه کتاب "قانون در طب "ابوعلی سینا نیز یکی دیگر از آثار ایشان است که برای اولین بار درسال 57 در دانشگاه تهران به عنوان مرد یکم معروف شد و ترجمه ایشان به گونه ای بود که با گذشت هزار سال از تالیف کتاب ابوعلی سینا هیچ یک از اساتید بزرگ ایرانی قادر به ترجمه آن نبودند اما ماموستا هژار با کمترین زمان این شاهکار را نیز ترجمه کرد.
جایزه «هژار»
رییس بنیاد نخبگان استان کردستان هم در این مراسم با بیان اینکه در دنیا بیش از 30 هزار جایزه علمی وجود دارد ، افزود: اقتصاد دنیای جایزه به 10 میلیارد دلار می رسد و هر چه فعالیت انجمن ها و سازمان های مردم نهاد بیشتر باشد تعداد جایزه ها برای پاسداشت دستاورد های علمی و هنری بسیار بیشتر می شود.
رحمت صادقی کهن ترین جایزه راجایزه کاپلی دانست و گفت:این جایزه 300 سال پیش توسط سردگاردفری کاپلی تعیین شده است.
رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان با بیان اینکه این جایزه تاکنون ۲۶۶ بار اهدا شده است گفت:جایزه کاپلی سالیانه در همه عرصه های علمی توسط افراد مشهور اهدا دریافت شده است.
وی خاطر نشان کرد:جایزه های علم دنیا را می توان به 13 بخش تقسیم کرد که بیشترین جایزه در فیزیک 16 درصد، ریاضی و زیست شناسی 13 درصد، پزشکی 12 درصد، شیمی 10 درصد و زمین شناسی 6 درصد است.
رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان گفت:در همه کشورها کمتر جایزه ای مستقیما از طرف دستگاه های دولتی اهدا می شودبلکه اهداجوایز به بنیادها، انجمن های مردم نهاد، سازمان ها،موسسات، اتحادیه ها،موزه ها و شرکت ها واگذار می شود.
رحمت صادقی با بیان اینکه اعتبار جایزه را با قیمت، جدید و قدیم و دولتی و خصوصی بودن آن تعیین نمی کنند گفت:اعتبار وارزش جوایز به مهم بودن علم و رفتار آن ها در عرصه های علمی است.
وی بزرگترین جایزه دنیا را جایزه نوبل دانست و افزود: این جایزه در سال 1901 توسط آلفرد برنارد نوبل تعیین شد که این جایزه در سه بخش مدال،دیپلم و وجه نقد که حدود یک میلیون دلار است تعیین می شود.
رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان گفت:این جایزه در پژوهش ها و فعالیت های برجسته برای انسان و بشریت در بخش های شیمی، ادبیات، فیزیولوژی، پزشکی و فیزیک که بعدا علوم اقتصادی نیز به آنها افزوده شد اهدا می شود.
وی همچنین جایزه های منطقه کردستان را شامل گلاویژ،ابراهیم یونسی ، مستوره اردلان، جایزه های هنری و جایزه علمی کورد آکات و ... است.
وی در پایان افزود: در آینده ای نزدیک جایزه" هژار" در دانشگاه کردستان تاسیس می شود که بخشی از پشتوانه مالی این جایزه از آثار واگذار شده ماموستا هژار و بخشی توسط دانشگاه کردستان و بخشی دیگر توسط اسپانسرها تامین می شود.
در پایان این مراسم با حضور دانشجویان رشته زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کردستان از مجموعه آثار و تالیفات ماموستا هژار رونمایی و به کتابخانه دانشگاه کردستان اهدا شد.
نظر شما