نرخ خرید تضمینی گندم باید بیشتر از 2 هزار تومان باشد/ کشاورزی به صرفه نباشد جوانان به شهرها پناه می برند

سرویس کردستان- گندمکار نمونه کشوری می گوید: با توجه به افزایش سرسام آور هزینه های تولید، نرخ خرید تضمینی گندم باید بیشتر از 2 هزار تومان تعیین می شد که متاسفانه این خواسته کشاورزان محقق نشد.

سید حسین رحیمی، از گندمکاران نمونه کشوری و عضو بنیاد گندمکاران در گفت و گو با کرد پرس با بیان اینکه اقتصاد استان کردستان بر پایه کشاورزی شکل گرفته خواستار توجه مسئولان به این بخش خصوصا گندمکاران است و می گوید: یکی از خواسته های هم ما تخصیص سهم مناسب از آب استان برای بخش کشاورزی است که هنوز به نتیجه نرسیده است.

این کشاورز موفق استان کردستان با یادآوری اینکه نمایندگان مردم استان در مجلس دین بزرگی به کشاورزان استان دارند، می گوید: انتظار ما از آنان این است که موکلان خود را فراموش نکنند و در موضوعاتی مانند تخصیص آب و تعیین نرخ های تضمینی خرید محصولات کشاورزی تحرک و کارآیی بیشتری از خود نشان دهند.

وی در خصوص وضعیت کشاورزی استان کردستان و شهرستان بیجار می گوید: وضعیت کشاورزی استان کردستان و شهرستان بیجار خوب است ولی فعلا به نتیجه مطلوب نرسیده ایم. در مناطق غربی استان بیشتر کشاورزی باغداری توسعه یافته و در مناطق شرقی به خصوص بیجار زراعت گندم دیم در جریان است.

وی با بیان اینکه رتبه دوم استان کردستان در تولید گندم در کشور نتیجه تلاش و همت کشاورزان بوده که با توجه به این تولید عالی در سطح کشور متاسفانه کشاورزان دلگرم نیستند و خصوصا در شهرستان بیجار که کشاورزان دیم کار آسیب پذیر ترین کشاورزان هستند، می افزاید: با توجه به اینکه تولید گندم افزایش یافته ولی بازهم کشاورزان راضی نیستند و دلیلش عدم افزایش نرخ تضمینی گندم است. در سال ۶۴ یک کشاورز با فروش ۵۰ تن گندم بهترین لوازم کشاورزی را خریداری میکرد ولی اکنون با فروش ۱۰۰ تن گندم هم توان خرید لوازم مورد نیاز کشاورزی را ندارد.

وی می افزاید: دولت و مسئولین کارهایی انجام داده اند ولی در بحث حمایت جدی به وعده هایشان عمل نکرده اند. یکی از وعده های تحقق نیافته در این حوزه مسئله تخصیص سهم آب برای بخش کشاورزی است. سدهایی در استان ایجاد شده اما متاسفانه سهم استان از آب هنوز با میانگین کشوری فاصله معناداری دارد.

به گفته این کشاورز نمونه استان، دولت در تعیین نرخ تضمینی خرید گندم باید افزایش هزینه های تولید را در نظر می گرفت. با وضعیت فعلی برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست و جوانان وقتی می‌بینند هزینه ها از درآمد ها بیشتر است به شغل های دیگر در شهرهای دیگر روی می‌آورند.

او می گوید: با وضعیت بیکاری در کشور دولت باید از کشاورزان حمایت کند و متاسفانه وام های خود اشتغالی برای زراعت وجود ندارد و نگاه مسئولین استان بیشتر به سوی باغداری و دامپروری است در حالی که عمده اشتغال مردم در راه زراعت است. نرخ تسهیلات بانکی بسیار بالاست و باید زیر دو رقمی باشد و همان گونه که برای خرید لاستیک بخش حمل و نقل حمایت میشود باید در بخش کشاورزی هم مورد توجه قرار گیرد.

رحیمی با انتقاد از کمبود اعتبارات صندوق بیمه کشاورزی می گوید: با این حال توصیه من این است که کشاورزان با صندوق بیمه کشاورزی ارتباط داشته باشند.

کد خبر 102063

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha