برق ایلام در رفت و آمد / جبران خسارت می‌شود؟

سرویس ایلام - رفت و آمد بی‌خبر برق در استان ایلام، علاوه بر خساراتی که بر اقشار مختلف وارد کرده در حال تبدیل شدن به یک مسأله روانی است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، پس از قطعی آب در شهرستان چوار که بیش از 48 ساعت طول کشید، این بار نوبت به قطعی های مکرر برق در استان است که نارضایتی عمومی زیادی برانگیخته است.

مردم می پرسند چه شده که پیش از آغاز گرمای تابستان و شروع پیک مصرف انرژی، خاموشی های مکرر در این فصل سال در حال تکرار است؟

بسیاری از معترضین به این وضعیت والدین دانش آموزان هستند که در ایام امتحانات با قطعی برق و متعاقب آن قطعی اینترنت رو به رو شده اند و دانش آموزان بار روانی زیادی را تحمل می کنند.

صاحبان مشاغل نیز از این وضعیت گله مند هستند. نانوایی های زیادی در شهرستانهای مختلف گزارش شده که مجبور به دور ریختن خمیرها شده اند. مشاغلی مانند آرایشگری، جوشکاری و غیره نیز کارهایشان زمین مانده و مشتریانشان را از دست می دهند.

این نقصان مدیریتی در این روزها دلایل گوناگونی برای ذکر کرده اند. عده ای آن را از استخراج رمز ارزها دانسته اند و عده ای هم آن را به عدم تولید برق توسط پالایشگاه گاز ایلام مرتبط می دانند. برخی کارشناسان آن را به عدم توسعه نیروگاههای سوخت فسیلی تولید برق در دولت تدبیر و امید مرتبط کرده و عده ای نیز گرمای هوا و کم بارش بودن و در نتیجه پایین آمدن تولید برق آبی از سدها عنوان کرده اند.

دلیلش هر چه که هست، برق ایلام در حال رفت و آمد است و مردم را کلافه کرده است و به قول کاربران، ترس از قطعی برق، جای ترس از ابتلا به کرونا را در کشور گرفته است.

در همین راستا مهدی اصلانی رئیس سازمان بازرسی استان در مورد قطعی های بدون اطلاع قبلی، در سطح شهر ایلام عنوان کردند: موضوع قطعی های مکرر برق بدون اطلاع قبلی به عنوان یک دغدغه عمومی، با جدیت و به طور فوق العاده در دستور کار بازرسی کل استان قرار گرفته و با مدیران و کارشناسان مختلف مرتبط اجرایی و گروه بازرسی تخصصی، مباحث کارشناسی در این رابطه برقرار شده است که امروز پیگیری خواهد شد

وی افزود: در این رابطه همچنین مکاتبه ی هشداری برای توجه به دغدغه های مختلف با پیشنهادهای کاربردی از قبیل توجه به تهیه و اطلاع رسانی قبلی جدول زمان بندی قطع برق یا خاموشی با رعایت عدالت، و توجه به اهمیت مشاغل و صرفه جویی انرژی در ادارات، و برخورد با ادارات دارای مصرف غیر متعارف درصورت عدم اصلاح الگوی مصرف، شناسایی و برخورد با مصارف غیر متعارف در بررسی مقایسه ای مصارف انواع کاربری ها در مناطق مختلف شهرستان ها و ... پس از جمع بندی مباحث مختلف کارشناسی به دستگاه های ذی ربط ارسال و تا حصول نتیجه پیگیری خواهد شد.

محمد نوذری، استاندار ایلام نیز در نشست فوق العاده ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی پاسخ به بحران استان با اشاره به وضعیت خشکسالی امسال اظهار کرد: از آنجا که قریب ۵۰ درصد کاهش نزولات جوی در استان داشته ایم امسال شاهد یکی از کم سابقه ترین خشکسالی ها در ایلام هستیم.

وی با اشاره به مشکلات قطعی آب و برق استان، گفت: امروز همه باید در قبال شرایط پیش آمده احساس مسئولیت کنیم و نسبت به مدیریت اوضاع در کاهش مصرف آب و برق اهتمام لازم و جدی داشته باشیم.

استاندار ایلام در ادامه خواستار کاهش زمان خاموشی ها در استان شد و گفت: باید تدابیری اندیشیده شود که رعایت حال مصرف کنندگان برق خانگی، مراکز حساس و مهم چون بیمارستان ها و ... اولویت بر مصرف برق در ادارات باشد.

وی در ادامه خواستار ارائه جدول زمانبندی قطعی برق به مردم شد و گفت: این حق مردم است که از زمان خاموشی ها اطلاع داشته باشند، تا بتواند اوضاع زندگی خود را مدیریت کنند.

استاندار ایلام با تاکید بر اینکه لازم است شرکت برق استان با حضور کارشناسان مربوطه در صدا و سیما، اصحاب رسانه و با تشکیل کارگروه رسانه ای برنامه های تبلیغی خود در جهت شیوه های کاهش مصرف، اصلاح الگوی مصرف و اعلام اطلاعیه‌ها اقدام کند، گفت: برای این منظور تصمیم گرفته شده است ساعت کاری ادارات بر اساس جدول زمانبندی شده در دو بازه زمانی مختلف تغییر یابد تا بتوانیم شاهد کاهش مصرف آب و برق در دستگاه ها باشیم.

نوذری خواستار تشکیل تیم نظارت بررسی کاهش مصرف برق ادارات با محوریت مأمورین برق استان شد و گفت: ادارات موظف هستند در روز ۲ ساعت پیک مصرف برق خود را با ژنراتور تامین کنند.

وی تاکید کرد: دستگاه‌هایی که در مصرف برق نسبت به اصلاح الگوی مصرف اقدام نکنند بدون ملاحظه برق آنها قطع خواهد شد.

در خصوص خسارت به لوازم‌خانگی بر اثر قطع برق به مردم، سخنگوی صنعت برق کشور اعلام کرده که مشترکان در صورت خسارت به لوازم خانگی، مورد را در سامانه bime.tavanir.org.ir ثبت کنند.

کد خبر 10239

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha