تنها دانشگاه دهگلان در آستانه تعطیل شدن

سرویس کردستان- تنها دانشگاه شهرستان دهگلان که از سال 91 مشغول به فعالیت است به دلیل عدم حمایت و وجود مشکلات عدیده در آستانه تعطیل شدن است.

به گزارش کردپرس؛ دانشگاه علمی کاربردی شهرستان دهگلان که تنها دانشگاه این شهرستان نیز محسوب می شود از سال 91 و با محوریت رشته های کشاورزی، تاسیس شد اما اینک پس از گذشت حدود 6 سال از تاسیس آن، این دانشگاه در سراشیبی سقوط قرار گرفته که اگر کاری برای آن نشود تنها دانشگاه دهگلان تعطیل خواهد شد.

به گفته مسئول آموزش مرکز علمی کاربردی "شرکت سبز کشت و صنعت" دهگلان این دانشگاه در سال 91 با 4 رشته و 250 دانشجو در بخش کاردانی شروع به فعالیت کرد.

چالشی با عنوان حذف رشته های حمایتی

وی با تاکید بر اینکه محوریت این دانشگاه بر رشته های کشاورزی است، این گونه ادامه می دهد: با توجه به تاکید دانشگاه جامع علمی کاربردی بر محوریت گرا شدن دانشگاه های زیرمجموعه، تمام رشته های حمایتی ما قطع شد و اینکه تنها در رسته کشاورزی دو رشته در بخش کارشناسی و دو رشته در بخش کاردانی داریم.

"عبید امیری" با گله مندی از عدم ارائه رشته های حمایتی، از عدم پذیرش دانشجو در سال جاری خبر می دهد و می گوید: از آنجا که در سال جاری فارغ التحصیل دیپلم نداشتیم، همچنین با توجه به عدم وجود رشته های حمایتی در مهر امسال هیچ گونه وروردی نداشتیم این در حالی است که حدود 80 تا 90 نفر فارغ التحصیل در همین سال داشته ایم.

احتمال تعطیلی دانشگاه در آینده ای نزدیک

مسئول آموزش مرکز علمی کاربردی "شرکت سبز کشت و صنعت" دهگلان از احتمال تعطیلی این دانشگاه در آینده ای نزدیک سخن به میان می آورد: این مرکز به صورت خصوصی اداره می شود اما به علت زیان ده بودن، تعطیلی این مرکز در آینده ای نزدیک دور از انتظار نیست.

"امیری" یکی از نشانه های احتمال تعطیلی این مرکز را عدم درخواست رشته در سال جاری عنوان می کند و می گوید: تلاش زیادی کردیم تا این مرکز تعطیل نشود اما متاسفانه حمایتی صورت نمی گیرد.

عدم تنوع رشته

وی از عدم تنوع رشته در این دانشگاه به عنوان بزرگترین مشکل نام می برد و می گوید: محوریت این دانشگاه بر پایه کشاورزی است و تنها در این رشته ها اجازه پذیرش دارد، اگر هم بخواهیم تغییر رسته دهیم باید پروسه ای طولانی و بسیار سخت را طی کنیم.

محروم از حمایت های مالی

وی مشکل دیگر را که البته همگان با آن درگیرند، مشکلات مالی شدید می داند که به علت خصوصی بودن این مرکز از حمایت های دولتی و سایر ادارات محروم است و همین کار را برای این دوام آوردن این مرکز بسیار سخت کرده است.

به گفته وی تنها تسهیلاتی که این مرکز برای دانشجویان خود در نظر گرفته است، صندوق رفاه دانشجویی با مبلغ 300 هزار تومان و آن هم به صورت محدود و در حدود 4 تا 5 نفر می باشد.

نامناسب بودن فضای آموزشی

هنگام ورود به دانشگاه، و برای رسیدن به سایت اداری و یا کلاس های دانشگاه مجبور به عبور از راهرویی تاریک با پله هایی فراوان و نفسگیر هستید، فضایی که هیچ شباهتی دست کم به یک محیط اداری ندارد.

"عبید امیری" نیز نامناسب بودن فضا را از دیگر مشکلات آن عنوان می کند و می گوید: ساختمان دانشگاه استیجاری بوده و فضای آموزشی بسیار نامناسب و فاقد حیاط است، که این مشکل یکی از گیر و گرفت های این مرکز محسوب می شود.

وی خواستار حمایت و همراهی اداره آموزش و پرورش با این مرکز است و می گوید: آموزش و پرورش می تواند با قرار دادن یک مدرسه در اختیار ما آن هم به صورت استیجاری، کمک زیادی به حل این مشکل کند که امیدواریم این همکاری از سوی آموزش و پرورش صورت بگیرد.

در جستجوی دست هایی حمایتگرانه

به گفته مسئول آموزش مرکز علمی کاربردی "شرکت سبز کشت و صنعت" دهگلان، تمام درها برای یافتن راه حلی برای جلوگیری از تعطیل شدن این مرکز کوبیده شده است.

وی خواستار کمک مسئولین برای فعالیت این مرکز در مسیری علاوه بر کشاورزی است و معتقد است که تنوع رشته به پویایی این مرکز کمک فراوانی خواهد کرد.

به گفته وی، این مرکز برای 2 نفر کارمند به صورت مستقیم و 25 نفر استاد به صورت غیر مستقیم ایجاد اشتغال کرده است و تعطیلی این مرکز باعث خواهد شد که این تعداد اشتغال نیز از بین برود.

تجمیع توان شهرستان برای حل مشکلات

فرماندار دهگلان از مکاتبه و انتقال مشکلات مالی این مرکز به استان می گوید: آنچه که در توان شهرستان باشد کمک کرده ایم، طی مکاتبه ای که با استان داشته ایم پیشنهاد تنوع رشته را مطرح کرده ایم و مشکلات مالی را نیز به استان منعکس کرده ایم و به صورت مستمر پیگیری می کنیم.

"جمال ارشدی" که خود از بدنه دانشگاه است سخن از اهمیت و جایگاه دانشگاه به میان می آورد: هر جا که دانشگاه باشد توسعه نیز هست، نگرش ما این است که نه تنها دانشگاه علمی کاربردی بلکه سایر دانشگاهها نیز در این شهرستان فعالیت داشته باشند.

وی با اشاره ای تیتر وار به مشکلات این مرکز می گوید: این مرکز با مشکل فضا روبروست، همچنین تنوع رشته یکی دیگر از مشکلات آن است و انجام آن بستگی به شرایط خاص دارد که با همراهی مسئولین دانشگاهی و استانی در تلاش برای کمک به حفظ این مرکز هستیم.

منبعی پرارزش به نام دانشگاه

به گفته صاحب نظران، ذانشگاه یکی از پرارزش ترین منابعی است که جامعه در اختیار دارد، بنابراین وجود دانشگاه در هر جامعه ای به عنوان لرجسته ترین سازمان علمی می تواند کشور را از گردونه عقب ماندگی خارج کند.

آنچه که باعث تفاوت معنادار بین کشورهای پیشرفته با کشورهای در حال توسعه شده است نوع نگرش آنها به توسعه علمی است، لذا هرچه توجه به این مقوله با کیفیت بیشتری صورت بگیرد، توسعه ملی نیز سریع تر صورت خواهد گرفت.

لزوم تغییر رویه در دانشگاه

البته باید اذعان کرد که کیفیت آموزشی در مرکز علمی کاربردی "شرکت سبز کشت و صنعت" دهگلان آنچنان که باید و شاید مطلوب نیست و بیشتر بر روی ارائه مدرک به کارمندانی که نیازمند گرفتن مدرکی برای ارتقای شغلی خود دارند، متمرکز شده است که این رویه باعث می شود ماهیت و اصالت وجود دانشگاه زیر سوال برود بنابراین لزوم تغییر رویه در این دانشگاه بسیار ضروری به نظر می رسد چرا که دانشگاه نه محلی برای کسب، که سکویی برای ترقی و انسان سازی به شمار می آید.

در یک جمع بندی، آنچه که استنباط می شود اولویت اول با حفظ امتیاز این مرکز بوده و در گام های بعدی ارتقاء کیفیت آموزشی و ورود به گردونه واقعی علمی کشور از جمله ملزومات و ضروریات آن است که باید به آن توجه ویژه داشت.

*گزارش: ظریفه احمدی

کد خبر 102416

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha