به گزارش کردپرس، رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه در یاداشتی که در روزنامه نیویورک تایمز درباره برنامه آمریکا برای خروج از سوریه، اهداف ترکیه در سوریه و سرنوشت نیروهای کرد سوریه منتشر شده چنین نوشت:
«دونالد ترامپ درخواست صحیحی درباره خروج از سوریه داشته است. با این حال، خروج ایالات متحده آمرکیا از سوریه باید به دقت برنامه ریزی شده و با همکاری شرکای راستین و در جهت حفظ منافع ایالات متحده آمریکا، جامعه بین الملل و مردم سوریه به اجرا در آید. ترکیه که دومین ارتش بزرگ ناتو را دارد، تنها کشوری است که توان و تعهد لازم را برای انجام این کار دارد.
ترکیه در سال 2016 اولین کشوری بود که نیروی جنگجوی زمینی برای مبارزه با گروه موسوم به دولت اسلامی به سوریه فرستاد. ورود نظامی ما دسترسی این گروه را به مرزهای ناتو مانع شد و از قابلیت آن برای انجام حملات ترویستی در ترکیه و اروپا جلوگیری کرد.
نیروهای ارتش ترکیه و ارتش آزاد سوریه بر خلاف عملیات های ائتلاف در رقه و موصل که بیشتر بر حملات هوایی اتکا داشت و کمترین توجهی به تلفات غیرنظامی داشت، در شهر الباب، مهم ترین مقر قبلی داعش منزل به منزل مهاجمان را بیرون کردند.
رویکرد ما باعث حفظ زیرساخت های اصلی شد و ظرف چند روز بعد از عملیات، امکان ادامه زندگی در آن فراهم شد. امروز کودکان در آنجا به مدرسه می روند، بیمارستانی در آنجا با سرمایه ترکیه به درمان بیماران می پردازد و پروژه های جدید اقتصادی باعث ایجاد شغل و رشد اقتصاد محلی شده است. ایجاد چنین محیط باثباتی تنها راه حل و علاج تروریسم است.
ترکیه متعهد به شکست دادن گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) در سوریه است زیرا مردم ترکیه با تهدید و خشونت تروریسم بسیار آشنا هستند. وقتی من در سال 2003 نخست وزیر ترکیه شدم، حملات هماهنگ شده القاعده جان دها تن را در ترکیه گرفت.
اخیرا هم، گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی شهروندان ما، روش زندگی ما و جهان بینی فراگیر و معتدل ما را که نشانگر تمدن ماست، هدف قرار داد. چند سال قبل این گروه تررویستی من را شیطان خائن نامید. وقتی این تروریستها در عراق و سوریه به تعقیب مسیحان و ایزدیان پرداختند، ما رعب و وحشت را در چهره آنان زمانی که به ترکیه پناهنده شدند دیدیم.
من باز هم این را می گویم: امکانی برای پیروزی تروریستها وجود ندارد. ترکیه هرچه را که لازم باشد برای امنیت خود و رفاه جامعه بین الملل در مبارزه با ترور انجام خواهد داد.
گروه دولت اسلامی در سوریه از نظر نظامی شکست داده شده است. با این حال، ما نگران هستیم که برخی قدرت های بیرونی از باقی مانده های آن به عنوان بهانه ای برای مداخله در امور داخلی سوریه استفاده کنند.
پیروزی نظامی بر یک گروه تروریستی فقط قدم اول کار است. تجربه عراق که این گروه تررویستی در آنجا متولد شد نشان داد اعلام پیروزی پیش از موعد و اقدامالت اهمال کارانه به جای این که مشکل را حل کند، باعث بوجود آوردن مشکلات بیشتر می شود. جامعه بین الملل امروز نباید چنین اشتباهی را در سوریه تکرار کند.
ترکیه استراتژی جامعی برای مقابله با ریشه های رادیکالیسم پیشنهاد می کند. ما می خواهیم این اطمینان حاصل شود که شهروندان احساس نکنند که با دولت مرتبط نیستند، گروه های تررویستی روی رنج های جوامع محلی حساب باز نکنند و مردم عادی بتوانند به آینده ای باثبات امید داشته باشند.
اولین قدم تشکیل نیروی ثبات ساز است که نمایانگر همه بخش های جامعه سوریه باشد. فقط یک بدنه دارای عناصرمختلف می تواند به همه شهروندان خدمت کرده و نظم و قانون را به همه بخش های کشور باز گرداند. در این امر، باید بگویم که ما با کردهای سوریه هیچ بحثی نداریم.
در موقعیت جنگ بسیاری از جوانان سوری هیچ گزینه ای جز پیوستن به YPG/PYD که شاخه سوری پ.ک.ک هستند را نداشتند. ترکیه و آمریکا پ.ک.ک را به عنوان یک سازمان تررویستی می شناسند. بر اساس گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر، شبه نظامیان YPG قوانین بین المللی را با سربازگیری از میان کودکان نقض کرده اند.
ما بعد از خروج نیروهای آمریکا از سوریه، پروسه ای گسترده برای بازگرداندن کودکان سرباز به آغوش خانواده ها و داخل کردن جنگجویانی که با سازمان های تروریستی ارتباط ندارند، در نیروی ثبات ساز اقدام خواهیم کرد.
اولویت بعدی ما اطمینان حاصل کردن از حضور کافی سیاسی همه جوامع است. با نظارت ترکیه، مناطق تحت کنترل YPG و داعش توسط شوراهای منتخب محلی اداره خواهند شد. افرادی که با گروه های تروریستی ارتباطی ندارند اجازه خواهند داشت در دولت محلی نماینده جوامع خود باشند.
شوراهای محلی در مناطق عمدتا کردی در شمال سوریه عمدتا متشکل از نمایندگان جوامع کرد خواهد بود، در همان حال این اطمینان حاصل می شود که دیگر جوامع نیز نماینده خواهد داشت. مقامات ترک که تجارب مرتبط دارند در زمینه های امور شهری، آموزش، بهداست و خدمات ضروری به آنها مشاوره خواهند داد.
ترکیه می خواهد اقدامات خود را با دوستان و متحدان خود هماهنگ کند. ما از نزدیک در جریان مذاکرات آستانه و ژنو بوده ایم و تنها عامل ذینفعی هستیم که همزمان قادر به همکاری با روسیه وآمریکا است. ما برای به انجام رساندن کار در سوریه روی این شراکت ها اتکا خواهیم داشت.
اکنون زمان آن فرا رسیده که همه ذی نفع ها به نیرویی برای پایان دادن به رعب و وحشت ایجاد شده از سوی دولت اسلامی که دشمن اسلام و مسلمانان در سراسر جهان است، بپیوندند و یکپارچگی خاک سوریه را حفظ کنند. ترکیه برای بر عهده گرفتن این مسئولیت سنگین در این برحه تاریخی حساس داوطلب شده است. ما روی جامعه بین المللی حساب باز می کنیم و می خواهیم که در کنار ما بمانند.»
منبع: روزنامه نیویورک تایمز
نویسنده: رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه
ترجمه : خبرگزاری کردپرس- سرویس جهان
کد خبرنگار: 40101
نظر شما