تالاب بین المللی قوپی باباعلی مهاباد به تعیین حق آبه نیاز دارد

سرویس آذربایجان غربی- رییس حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: در صورت عدم تعیین حق آبه تالاب بین المللی قوپی باباعلی در این شهرستان، حیات تالاب با خطر روبه رو می شود.

به گزارش خبرنگار کردپرس، رییس امور آب در جلسه شورای حفاظت منابع آب شهرستان مهاباد گفت: حجم آب سد این شهرستان مهاباد با بارش های پاییزی نسبت به مدت مشابه سال قبل 38 میلیون مترمکعب بیشتر شده و به بیش از 103 میلیون مترمکعب رسیده است.

جهینی افزود:هم اکنون تراز سد مهاباد به یک هزار و 348 متر از سطح آب های آزاد رسیده که این مقدار نیز 6 متر بیشتر از تراز سد در مدت مشابه سال قبل است.

وی ادامه داد: در سال آبی جاری 207 میلی متر بارندگی در ایستگاه باران سنجی سد مهاباد ثبت شده است، که سال گذشته در این مدت این آمار119 میلی متر بود.

جهینی گفت: خروجی سد در حال حاضر 0.7 مترمکعب برثانیه است که نسبت به مدت مشابه سال قبل برابری می کند.

رییس امورآب مهاباد در خصوص چاه های غیر مجاز در این شهرستان گفت: پنج هزار و407 حلقه چاه غیر مجاز دراین شهرستان وجود دارد که امسال 106 حلقه از آن مسدود شده است.

در این جلسه رییس حفاظت محیط زیست مهاباد هم با اشاره به ضرورت حق آبه تالاب های مهاباد اظهار داشت: در 3 تالاب کانی برازان، یوسف کند و گروس مشکلی وجود ندارد، اما در حال حاضر تالاب های قوپی باباعلی و قره قشلاق با مشکل تامین حق آبه روبرو هستند. به ویژه تالاب بین المللی قوپی باباعلی با یک هزار و ۲۰۰ هکتار مساحت به تخصیص حق آبه نیاز دارد.

فاروق سخنور گفت: سطح آب چاه های منطقه نزدیک تالاب قوپی بابا علی پایین آمده است. از سویی دیگر حیات روستاییان نزدیک این تالاب از لحاظ پوشش های گیاهی و نیزارهای آن به تالاب وابسته است. در صورت خشک شدن این تالاب خطر روستا را تهدید می کند بنابراین هم اکنون بهترین فصل جهت اختصاص آب تالاب قوپی بابا علی است.

رییس جهاد کشاورزی مهاباد نیز گفت: در آبیاری تحت فشار در شهرستان مهاباد ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار زیر پوشش رفته است که در سال جاری با مجموعه اقدامات انجام شده تا به امروز ۳۱ میلیون متر مکعب صرفه جویی در مصرف آب صورت گرفته است.

کلیجی افزود: فضای سبز شهرداری مهاباد ۱۱۰ هکتار است که برای هر هکتار آن ۱۵ متر مکعب آب نیاز است در واقع با توجه به وضع موجود استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری ضروری است و می تواند مصرف آب را تا ۵ برابر کاهش دهد.

علیزاده آذر ، شهردار مهاباد هم گفت: با توجه به اینکه سالانه بیش از یک میلیون و 650 هزار مترمکعب آب برای آبیاری فضای سبز شهر استفاده می شود، طبق مصوبات شورای شهر و اعضای شورای حفاظت از منابع آب شهرداری مکلف به اجرای آبیاری با روشهای نوین شده است.

در پایان معاون استاندار و فرماندار ویژه مهاباد گفت: تصرفات در دریاچه سد به هر نحو ممکن، باید توسط امور آب شناسایی و سپس در کمیته و کارگروه مختص به این موضوع در خصوص آن تصمیم‌گیری شود.

ایرج شجاعی با اشاره به وجود نقاط بحرانی در بستر رودخانه مهاباد افزود: تاکنون 5 نقطه بحرانی در بستر رود مهاباد شناسایی شده است که با یک مدیریت منسجم این نقاط بحرانی به منظور اصلاح باید تخلیه و ساماندهی شوند.

فرماندار مهاباد ادامه داد: در شورای برنامه ریزی طرح لایروبی رودخانه مهاباد را مطرح خواهیم کرد تا بتوانیم اعتباری ملی جهت این عملیات مصوب کنیم همچنین این طرح در قالب طرح بازآفرینی شهری نیز مطرح شده است.

شجاعی تاکید کرد: باید به صورت جدی و قانونی با متخلفان به حریم و بستر رودخانه و سد مهاباد برخورد شود. همچنین جهت جلوگیری از هدر رفت آب قنات هایی که در داخل شهر هستند باید با یک طرح کارشناسی اصلاح و ساماندهی شوند.

وی گفت: امروزه آگاهی های زیست محیطی در میان مردم گسترش یافته است و باید همه مسئولان ذیربط با اتکا به قدرت اجتماعی سمن های زیست محیطی در حفظ محیط زیست و منابع آبی تلاش کنند.

کد خبر 103859

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha