به گزارش خبرگزاری کردپرس، در آخرین آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران که مربوط به سال 96 است، میزان مطالعه هر استان به تفکیک نیز بیان شده است، که با مقایسهای میتوان فهمید که مردم کدام استان بیشتر اهل مطالعه هستند.
طبق آمار اعلام شده، استان ایلام کمترین میزان مطالعه را به خود اختصاص داده است.
در استان ایلام مجموع مطالعه کتابهای غیردرسی 2 ساعت و ۴۸ دقیقه (یک ساعت و ۱۸ دقیقه قرآن و ادعیه و یک ساعت و ۳۰ دقیقه کتابهای غیردرسی) است.
در سیستانوبلوچستان هم مجموع مطالعه کتابهای غیردرسی سه ساعت و ۳۹ دقیقه است (دو ساعت و ۳۷ دقیقه قرآن و ادعیه و ۵۲ دقیقه سایر کتابهای غیردرسی).
طبق آمار ارائه شده، استان قم با آمار مطالعه ۲۰ ساعت و هفت دقیقه بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است که از این میزان، هشت ساعت و ۲۱ دقیقه به مطالعه قرآن و ادعیه و ۱۱ ساعت و ۴۶ دقیقه به مطالعه سایر کتابهای غیردرسی اختصاص دارد.
پس از قم، استان خراسان رضوی با میزان مطالعه ۱۰ ساعت و ۳۳ دقیقه که به تفکیک عبارت است از چهار ساعت و ۴۷ دقیقه مطالعه قرآن و ادعیه، پنج ساعت و ۴۶ دقیقه مطالعه کتابهای غیردرسی و یزد با سرانه مطالعه ۱۰ساعت و ۱۹ دقیقه (پنج ساعت و شش دقیقه قرآن و ادعیه و پنج ساعت و ۱۳ دقیقه) در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
در استان تهران هم میزان مطالعه کتابهای غیردرسی هشت ساعت و ۱۸ دقیقه است که از این میزان، دو ساعت و ۲۲ دقیقه آن به قرآن و ادعیه و پنج ساعت و ۵۶ دقیقه به سایر کتابهای غیردرسی اختصاص دارد.
آمارهای تکاندهنده
با توجه به آمار اعلام شده درباره میزان مطالعه هر ایرانی، 58 و 2 دهم درصد از افراد باسواد ۱۵ ساله و بیشتر اهل مطالعه هستند که طبق این آمار 41 و 8 دهم درصد از افراد ایران هیچ مطالعهای نداشتهاند. مسالهای که حکایت از جایگاه نه چندان والای مطالعه در میان مردم ایران دارد و باعث میشود کمی به فکر فرو برویم تا درباره این مساله و راهکارهایی که نیاز است تا این شرایط را بهبود ببخشیم، چارهای بیندیشیم.
وزیر کنونی ارشاد نیز دو، سه ماه پیش اعلام کرد که ۵۹ درصد ایرانیان کتاب غیر درسی نمیخوانند! این خبر تکاندهنده نشان میداد که ۵۰ میلیون نفر از جمعیت ۸۰ میلیونی ایران کتاب غیردرسی نمیخوانند. تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل...
نظر شما