به گزارش کردپرس ، بهمن ماه سال 57، انقلاب مردم ایران به بار نشست و رژیم شاهنشاهی سرنگون شد و بعد از آن با تلاش مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران اتفاقات توسعه ای در سر تا سر میهن عزیز ایران افتاد که شهرستان دیواندره نیز از این اتفاقات بی بهره نبود . با اینکه پیوسته مسولان و مردم از عقب ماندگی های کردستان و توسعه نیافتگی آن نسبت به دیگر نقاط کشور گله های دارند اما با وجود 8 سال جنگ تحمیلی در این منطقه و تحرکات احزاب ضد نظام در سال ها بعد از جنگ خدمات متفاوتی به مردم این دیار ارائه شده است.
حوزه بهداشت و درمان
یکی از ابعاد مهم توسعه جوامع توسعه سلامت و به عبارتی میزان و کیفیت دسترسی افراد جامعه به خدمات بهداشتی و درمانی است. ماهیت خدمات بهداشتی درمانی به گونه ای است که نیاز به آنها منحصر به گروه خاصی از مردم نمی شود و در واقع همه انسان ها در تمامی سکونتگاه ها نیازمند میباشند.
بنابر اصل ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برخورداری از یک زندگی سالم بود و با کیفیت توان با طول عمر قابل قبول و عاری از بیماری و ناتوانی حقی است همگانی که مسئولیت آن به عهده دولت است و پیش شرط تحقق توسعه پایدار است.
شهرستان دیواندره دارای یک بیمارستان با 91 تخت ثابت با بخش های درمانی متنوع از جمله 2 تخت مراقبت های ویژه، 3 تخت مراقبت بیماران قلبی و 2 تخت مراقبت های نوزادان است. 10 مرکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی و 67 خانه بهداشت فعال در روستاهای دیواندره نیز وجود دارد. همچنین در این حوزه 3 آزمایشگاه تشخیص طبی، 5 داروخانه، یک موسسه تشخیصی درمانی هسته ای، 4 مرکز توانبخشی و 4 پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی 115 فعال است.
بهداشت و درمان دیواندره دارای 40 پزشک از جمله پزشک عمومی، دندان پزشک، متخصص، داروساز و 376 پیرا پزشک و 97 نفر سایر کارکنان است.
راه – حمل و نقل
يكى از عوامل مهم در توسعه اقتصادى هر منطقه ايجاد و نگهدارى شبكه راهها است كه در بهبود بخشيدن به وضع بازرگانى، صنعتى و كشاورزى حائز اهميت است. همچنين راه ها مهمترین ابزار رسیدن به توسعه در هر منطقه ای به حساب می آیدو رشد صنعتی و گردشگری یک منطقه با راه های مناسب چندین برابر می شود و دروازه های پیشرفت به روی منطقه گشوده خواهد شد.
دیواندره دارای 893 کیلومتر راه ارتباطی است که 100 کیلومتر راه بین شهری آن شامل 22 کیلومتر بزرگراه، 10 کیلومتر راه اصلی و 68 کیلومتر را فرعی می شود. 793 کیلومتر راه روستایی که 413 کیلومتر آن آسفالت و 102 کیلومتر خاکی است طبق آخرین آمار اعلامی شاخص راه روستایی شهرستان 68 است.
سالانه بیش از 169 هزار نفر با 24 هزار از طریق پایانه های مسافربری توسط اتوبوس، مینی بوس و سواری از طریق دیواندره به مقصد سایر شهرهای استان جابجا می شوند. و همچنین بیش از 29 هزار نفر با 1400 سفر از طریق پایانه های مسافربری دیواندره به بیرون از استان سفر می کنند.
ارتباطات
167 روستا و دو شهر شهرستان دیواندره دارای 22 هزار 532 تلفن ثابت مشغول بکار هستند. یک اداره پست ، 3 نمایندگی پستی، 16 دفتر پیشخوان دولت و دفتر پست و مخابرات روستایی در شهرستان وجود دارد. همچنین بسیاری از نقاط این شهرستان تحت پوشش اینترنت همراه و پرسرعت است.
نفت و گاز ، آب و برق
در دیواندره سالانه بیش از 53 هزار متر مکعب انواع فراورده های نفتی شامل بنزین، نفت سفید، نفت گاز و نفت کوره مصرف می شود. 4 جایگاه فروش مواد سوختی با 84 مخزن، 28 شعبه فروش نفت، 4 جایگاه سی ان جی و ظرفیت 2 هزار متر مکعب وجود دارد. 123 روستا و 2 شهر دیواندره گاز رسانی شده اند.
منابع آب های زیر زمینی شامل 3 چاه عمیق، 543 چاه نیمه عمیق، 3 قنات و 5176 چشمه می باشد. 10 هزار و 458 انشعاب آب شهری و حدود 83 کیلومتر طول شبکه جمع آوری فاضلاب شهری است. شهرستان دیواندره بیش از 32 هزار مشترک برق دارد 68 هزار و 221 هزار کیلو وات ساعت برق به فروش می رسد.
کشاورزی
اقتصاد 58 درصد شهرستان دیواندره از طریق کشاورزی و دامپروری تامین می شود . شهرستان دارای ۱۵۰ هزار هکتار اراضی دیم است که ۹۰ هزار هکتار از اراضی در سال زراعی به کشت گندم اختصاص می یابد از مقدار ذکرشده ۳۰ هزار هکتار زیر کشت حبوبات و ۳۰۰۰ هکتار زیر کشت جو میرود و بقیه نیز در حالت استراحت قرار میگیرد. و سالانه در شرایط آب و هوایی مساعد بیش از 100 هزار تن گندم تولید می شود.
سالانه 60 هزار تن انواع خوراک دام و طیور در این شهرستان تولید میشود. 17 هزار کلنی زنبور عسل است در حوزه مرغ 4 برابر نیاز داخلی تولید داریم و در تولید گوشت قرمز و شیر هم صادرکننده هستیم. شهرستان دیواندره دارای ۱۶۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و ۲۴۰هزار هکتار مرتع است که عمده آن جزو مراتع بکر و درجه یک چهل چشمه و سارال به شمار می رود.
از دیگر ویژگی مراتع شهرستان دیواندره دارا بودن ۱۲۰ گونه گیاه دارویی و ۱۴۰ گونه گیاه حفاظتی است
شهرستان دیواندره قطب صنعت دامداری استان بوده و مراتع سارال و چهل چشمه از مهمترین مناطق استان است که در حال حاضر دارای ۴۰۰ هزار راس دام سبک و ۱۲ هزار راس دام سنگین است.
مردم این دیار همیشه قدردان بوده اند و در مناسبت های مختلف ملی همیشه در صحنه حضوری گسترده داشته اند اما این شهرستان برای جبران عقب افتادگی های گذشته نیازمند توجه و اعتبارات جهشی بیشتری است که باید مسئولان دولتی مدنظر قرار دهند. تکمیل زیر ساخت ها و فراهم کردن پایه های سرمایه گذاری و توسعه نیاز اساسی این شهرستان است.
هیوا محمدپور
نظر شما