به گزارش کردپرس، شاخه سیاسی گروه کردی درسوریه که مورد حمایت وزارت دفاع آمریکاست و از تصمیم دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا برای خروج نیروهای این کشور از سوریه شگفت زده شده، سفر 13 روزه خود را به آمریکا با دیدار با فرمانده کل نیروهای مسلح آمریکا در هتل ترامپ آغاز کرد. کردها در چهار سال گذشته در سوریه با داعش مبارزه کرده اند.
روشن نیست که هیئت کرد سوریه به رهبری الهام احمد چگونه با ترامپ ملاقات کرد. وی این هفته در یک نشست ملاقات با ترامپ را این طور توصیف کرد که ترامپ به این گروه کردی گفته که « من کردها را دوست دارم» و قول داده که « قرار نیست متحدان آمریکا در سوریه توسط ترکیه کشته شوند». روزنامه وال استریتژورنال نوشت که ترامپ همچنین به این گروه کردی گفته که ترکیه را نیز که دشمن قسم خورده این گروه است، دوست دارد.
برخورد با ترامپ در یک هتل که متحدان کرد در توییتر آن را بازتاب دادند، منعکس کننده چالشی است که این گروه نامتمول در رساندن پیام خود به دولت ترامپ همزمان با آغاز روند خروج آمریکا از سوی وزارت دفاع این کشور با آن روبه رو است.
نیکولاس هراس، پژوهشگر مسائل خاورمیانه در مرکز نیو امریکن سکیوریتی در این باره به المانیتور گفته است« این مسئله شبیه به نوعی کمپین و کارزار نامنظم و مشوش در آمریکا است. این چیزی است که مردم نمی دانند.»
بازدید الهام احمد که همانطور که یک سخنگو بیان کرد، از سوی برخی داوطلبان آمریکایی سازماندهی شده، در یک خانه سه طبقه متعلق به این سازمان در حاشیه واشنگتن برنامه ریزی شده بود. در ورودی این خانه جعبه های کهنه تل انبار شده و دفتر آن مملو از یادمان های آمریکایانی است که در جریان مبارزه به نفع این گروه در سوریه کشته شدند.
وقتی گزارشگر وارد این خانه شد کارکنان مشغول تدارک پر کردن کاغذهایی بودند تا زمینه دیدار مقامات کرد سوریه را با دیگر مقامات پنتاگون فراهم کنند. این اولین دیدار یک رهبر شورای سوریه دموکراتیک از واشنگتن از زمان درخواست سازمان برای دایر کردن دفتر برای ایجاد لابی در واشنگتن از سال گذشته است.
الهام احمد می گوید خبر قصد آمریکا برای خروج از سوریه را هنگامی که در پاریس بوده شنیده و از این که نتوانسته زودتر به آمریکا بیاید پشیمان است. پیام این گروه به سیاستمداران واشنگتن حول محور کندتر کردن آهنگ خروج نیروهای آمریکا از سوریه و جلوگیری از کنترل ترکیه بر منطقه مرزی شمال سوریه است چرا که شورای سوریه دموکراتیک آن را تکرار حمله نظامی ترکیه به عفرین در سال 2018 می داند.
الهام احمد که از طریق یک مترجم با المانیتور مصاحبه می کرد گفت: « در واقع من باید زودتر از اینها می آمدم اما دیدار از آمریکا را به تعویق انداختم. اما بعد از تصمیم این کشور به خروج از سوریه، ما به این نتیجه رسیدیم که آمدن به اینجا ضروری است. بنابر این ما می توانیم موقعیت خود را برای عامه مردم آمریکا و نیز دولت این کشور بیان کنیم.»
روشن نیست که مقامات آمریکا این دیدار را چگونه دیده اند. رهبران گروه از سوالات درباره جدول برنامه بازدید طرفه رفته و ترجیح دادند جزئیات را ذره ذره از طریق شبکه های اجتماعی اطلاع رسانی کنند.
به گفته برخی مقامات ارشد دفاعی آمریکا، این هیئت کردی اجازه نیافته با برخی مقامات بسیار بالا مانند پاتریک شاناهان وزیر دفاع موقت این کشور دیدار کند. اما عکس های انتشار یافته از سوی یکی از همکاران گروه در آمریکا، دیدار با برخی سناتورهای آمریکا مانند کریس وان هولن، تیم کین،ریک اسکات، مارکو روبیو، ران جانسون و یونی ارنست را نشان می دهد.
اگرچه از این بازدید نشانی از تصاویر و بشقاب های نهاری نیست که مشخصه لابی گری در واشنگتن است اما به نظر می رسد که این گروه کردی راه رسیدن به برخی اولیت بندیهای خود را یافته است. روزنامه وال استریت ژورنال روز چهارشنبه گزارش داد که دولت ایالات متحده آمریکا از دولت های غربی خواسته است بر منطقه ای امن به عمق 20 مایل در شمال سوریه نظارت کنند که ظاهرا نتیجه لابی کردها در مخالفت با احتمال ایجاد منطقه امن توسط ترکیه در این مناطق است.
و این هفته در کنگره نیز یک لایحه غیرالزام آور به رهبری میچ مک کانل، رهبر اکثریت که نسبت به خروج نسنجیده آمریکا از افغانستان و سوریه هشدار داد، با حمایت دو سوم از نمایندگان به تصویب رسید. سناتور جان کندی جمهوریخواه نیز اصلاحیه ای را جلو انداخت که از دولت ترامپ می خواهد از کردهای سوریه محافظت کند و به دنبال آن نیز نامه ای از سوی دو سناتور به نام های مارشا بلاک برن و تامی داک ورث در حمایت از آن منتشر شد.
اما ممکن است رضایت از دیدار غیرمنتظره با ترامپ نتواند کمکی به تغییر نظر رییس جمهور در موضوع خروج از سوریه کند. اگرچه ترامپ از تصمیم اولیه خود برای خروج از سوریه ظرف سی روز عدول کرده است اما معلوم نیست تلاش های کنگره و یا لابی گری کردها بتواند بر تغیر جدول زمانی خروج نیروهای آمریکا از سوریه کمکی بکند.
ترامپ روز گذشته در توییتی نوشت: « ما به زودی به طور صد در صد داعش را شکست خواهیم داد و از نزدیک بر آن نظارت خواهیم داشت. اکنون زمان آن رسیده که بازگشت به خانه را آغاز کنیم و بعد از گذشت سالها پول های خود را عاقلانه خرج کنیم.»
کارشناسانی که مذاکرات آمریکا بر سر ایجاد منطقه امن در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه را رصد می کنند، می گویند مظلوم کوبانی، فرمانده نیروهای سوریه دموکراتیک می خواهد نیروهای آمریکا را در داخل خاک سوریه نگاه دارد.
آرون استین، مدیر برنامه خاورمیانه در موسسه تحقیقات سیاست خارجی می گوید:« مظلوم کوبانی در مقبل ماندن آمریکا در سوریه پیشنهاد کرده است کردها در مقابل آن سلاح خود را زمین بگذارند.»
به نظر می رسد که الهام احمد در طی دیدار از واشنگتن خود را برای بدترین انتخاب آماده کرده و هشدار داده است اگر نتواند ضمانت محافظت از کردها را از آمریکا بگیرد چاره ای جز این که با حکومت بشار اسد متحد شوند وجود ندارد. وی به المانیتور گفته است که در ماه دسامبر گذشته با وزیر دفاع روسیه دیدار کرده است.
برخی کارشناسان مانند آرون استین با اشاره به این که مذاکره بر سر ایجاد منطقه امن در شمال سوریه با مشکلات اساسی روبه رو است، معتقدند گزینه دوم کردها گریزناپذیر است.
وی می گوید: « کردها روی شکست مذاکرات ترکیه آمریکا هزینه کرده اند و این راه را برای معامله کردها با حکومت سوریه و سپس روس ها و حکومت سوریه بر سر مرزها باز می کند.»
منبع: المانیتور
نویسنده : جک دچ
ترجمه: خبرگزاری کردپرس- سرویس جهان
کد خبرنگار: 40101
نظر شما