مردم بی خانمان ها را به گرمخانه ها هدایت کنند/ به کمک خیرین نیاز داریم

سرویس کرمانشاه - رئیس اداره بهزیستی کرمانشاه گفت: یکی از مشکلات ما در سطح شهر کرمانشاه این است که خیرین دید خوبی به گرمخانه ها و افراد ساکن آن ندارند و عموماً تا بحثی درمورد کمک به معتادان می شود کنار می کشند چون اعتقاد دارند پولی که در این راه صرف شود هدر می رود؛ در صورتی که اصلاً اینچنین نیست.

زهره شریفی در گفتگو با خبرنگار کردپرس، با بیان اینکه دید جامعه باید نسبت به معتادان و افراد کارتن خواب عوض شود، افزود: این واقعیت که اعتیاد بیماری است و فرد معتاد بیمار است باید در جامعه پذیرفته شود. به ما ثابت شده حتی برخی افرادی که به دنبال اعتیاد می روند صفات و شخصیت بهتری نسبت به خیلی از افراد دیگر دارند اما به خاطر شرایط بد محیطی و مسائل روحی معتاد شده اند.

وی عنوان کرد: هم اکنون افرادی را در گرمخانه ها داریم که اداره‌ی این اماکن را به عهده دارند؛ همین ها کسانی بودند که یک روزی خودشان کارتن خواب و معتاد بودند اما هم اکنون سلامت کامل را به دست آورده اند و در گرمخانه ها کار می کنند و حتی به عنوان مربی فعالیت می کنند.

شریفی در خصوص تعداد و شرایط سرپناه های شبانه موجود در استان گفت: در سطح شهرستان کرمانشاه چهار گرمخانه داریم که یکی از آنها به زنان بی سرپناه اختصاص دارد. دو گرمخانه هم در اسلام آبادغرب و کنگاور فعال است.

وی افزود: طبق دستورالعمل، گرمخانه ها از ساعت 7 عصر پذیرش دارند اما در زمستان چون هوا زودتر تاریک می شود یک ساعت زودتر، مراجعین پذیرفته می شوند.

زهره شریفی در خصوص خدماتی که در سرپناه های شبانه ارائه می شود، عنوان کرد: یک وعده غذای گرم، صبحانه، لباس گرم، امکانات برای استحمام، بسته‌های کاهش آسیب مثل وسائل بهداشتی اختصاصی، خدمات پزشکی-آموزشی در راستای پیشگیری از بیماری‌هایی همچون هپاتیت و ایدز به افراد، از جمله امکانات و خدماتی است که در گرمخانه ها ارائه می شود.

وی تأکید کرد: اصل گرمخانه این است که هر فرد بی خانمان یا در راه مانده ای می تواند از گرمخانه استفاده کند و فقط شامل افراد معتاد نیست. گرمخانه ها شبیه یک منزل مسکونی هستند و چند اتاق دارند. کسانی که شرایط ویژه ای دارند و معتاد نیستند از اتاق های جداگانه ای استفاده می کنند.

شریفی بیان کرد: واقعیت این است که در این مدت به جز یکی دو مورد به صورت استثناء، همه‌ی افرادی که در گرمخانه پذیرش شده اند معتادان کارتن خواب بوده اند.

وی گفت: طبق آخرین آمار در شهر کرمانشاه بیش از 130 نفر از گرمخانه ها استفاده می کنند.

شریفی با اشاره به کاهش آمار زنان معتاد در کرمانشاه خاطرنشان کرد: تعداد زنان کارتن خواب بسیار کمتر از مردان است. از بهمن 96 یک کمپ برای زنانی که در دام اعتیاد گرفتار بودند در کرمانشاه تأسیس کردیم و با اینکار توانستیم آمار بانوان معتاد را کاهش دهیم.

وی بیان کرد: زنانی بودند که قبلاً به خاطر اعتیاد طرد شده بودند و در همین سرپناه های موقت اقامت داشتند. همین ها با ترک اعتیاد و حمایت بهزیستی اکنون توانمند شده اند و به زندگی عادی برگشته اند.

شریفی خاطرنشان کرد: این سرپناه ها موقعیت خوبی را برای شناسایی زنان معتاد و جذب آنها به کمپ ترک اعتیاد در اختیار ما گذاشت.

وی با اشاره به کمک های یک گروه خیر به گرمخانه ها گفت: خوشبختانه یک گروه خیر گمنام از ماه پیش هفته ای یکبار هر غذایی که ما سفارش می دهیم را برای همه‌ی گرمخانه های شهر ارسال می کنند. این کار با توجه به شرایط بد اقتصادی، کمک بزرگی برای ما است.

شریفی تأکید کرد: ما به حمایت خیرین و مردم نیاز داریم.

زهره شریفی، تغییر در نگرش و نحوه‌ی برخورد مردم با کارتن خواب ها را ضروری دانست و گفت: مردم به محض این که کارتن خوابی را در خیابان می بینند به جای آنکه او را به گرمخانه راهنمایی کنند از او عکس می گیرند و در شبکه های اجتماعی می گذارند که این رفتار شایسته ای نیست.

وی از مردم درخواست کرد اگر فرد بی سرپناهی را در شهر می بینند حتماً او را به گرمخانه ها هدایت و راهنمایی کنند.

گرمخانه های مردانه بهزیستی در شهر کرمانشاه در خیابان مصوری بلوار طاقبستان، پارک فدک و پارک اجلالیه و گرمخانه زنانه نیز در محله آقاجان واقع می باشد

کد خبر 104990

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha