معادن طلا و آهن سقز از امیدهای توسعه کردستان هستند/ افتتاح ها و کلنگ زنی های حاشیه دار

سرویس کردستان- در سفر استاندار کردستان، معاونین وزارتخانه های راه و صنعت، نماینده سقز و بانه و مدیران استانی به سقز ضمن برگزاری جلسه شورای اداری از چند پروژه بازدید و چند طرح نیز به بهره برداری رسید.

به گزارش کردپرس؛ ابتدا جلسه شورای اداری شهرستان سقز با حضور مسئولان و معتمدین در سالن جلسات دانشگاه پیام نور برگزار شد.

ابتدا کامیل کریمیان فرماندار سقز ضمن خیر مقدم به حاضرین از تلاش ها و زحمات کلیه مسئولان تشکر نمود و خواستار توجه ویژه به شهر تاریخی سقز از سوی استاندار و مسئولان کشوری شد.

از خام فروشی معادن جلوگیری شود/ توسعه زیرساخت ها ضروریست

سپس نماینده مردم سقز و بانه در مجلس با بیان اینکه امروز افتتاح باند غربی و بازگشایی باند شرقی کنار گذر سقز به عنوان اولین کنارگذر غرب کشور، مراسم کلنگ زنی فرودگاه سقز(ساخت عوامل پروازی و تویل باند) انجام می شود، گفت: این اقدامات نتیجه پیگیری ها و تلاش های بی وقفه کلیه مسئولان بوده، جای تقدیر است.

محسن بیگلری از مدیرکل صنعت و معدن تجارت استان خواست جهت واگذاری معادن براساس برنامه و صرفه منطقه اقدام و از خام فروشی جلوگیری نمایند. باید معادن به اهل فن واگذار شود.

وی با بیان اینکه حل مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال بیکاری جوانان از دغدغه های اصلی همه ماست، خاطرنشان ساخت: امید است با توجه به پیگیری ها و رایزنی های انجام شده بازارچه سیف بازگشایی و بیمارستان تخصصی سقز نیز در بهار سال آتی افتتاح شود.

وی در ادامه خواستار تسریع در ساخت فرودگاه، توسعه راه ها و جاده های شهرستان سقز و اطراف شد.

اقدامات انجام شده برای ساخت فرودگاه سقز

در ادامه مدیرعامل توسعه فرودگاه های کشور گفت:ساخت عوامل پروازی و توسعه باند فرودگاه، محوطه سازی فرودگاه، منعقد نمودن ۴ قرارداد مطالعاتی و اجرایی و اختصاص اعتبارات لازم به ساخت فرودگاه از جمله اقداماتی انجام شده در این زمینه است تا بتوان در کمترین بازه زمانی به ثمر رساند و مورد بهره برداری قرار داد.

وجود 20 پروژه فعال راه سازی در سقز

در ادامه معاون ساخت و توسعه راه های کشور گفت:با توجه به کم و کاستی ها و ضعف زیرساخت های توسعه ای راهها در استان کردستان سیاست بر تقویت و توسعه این حوزه است.

کدخدازاده افزود: در شهرستان سقز ۲۰ پروژه فعال و درحال قرارداد در حوزه راه داریم که امید است بتوان هر چه زودتر به سرانجام رساند،کمربندی سقز از جمله این طرح هاست که با ۶۰ میلیارد هزینه امروز مورد بهره برداری قرار می گیرد.

انجام پروژه 2600 کیلومتر مربع ژئوفیزیک هوایی سقز

رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور هم در این نشست گفت: بهره برداری از منابع زیر زمینی راه کاری اساسی برای حرکت به سوی توسعه پایدار است و استان کردستان پتانسیل های زیادی در این زمینه دارد.

وی افزود: پروژه ژئوفیزیک هوایی سقز به مساحت ۲۶۰۰ کیلومتر و ۱۴ هزار کیلومتر پرواز هوایی انجام که نتیجه آن مشخص نمودن منابع زیادی از آهن و طلا بوده است/ باید برای اجرایی نمودن و اکتشاف معادن جهت بهره بردن از ثمرات این پتانسیل قدم برداشت.

معادن طلا و آهن سقز از امیدهای توسعه کردستان هستند

سپس استاندار کردستان وجود معادن طلا و آهن را از امیدهای توسعه کردستان و امکانی برای ایجاد اشتغال در استان ارزیابی کرد

بهمن مرادنیا در یازدهمین جلسه شورای اداری سقز که با حضور جمعی از مدیران وزارت صمت و راه و شهرسازی برگزار شد ضمن بیان این مطلب گفت: کارهای بسیار ارزشمندی در خصوص مطالعات اکتشافی معادن صورت گرفته و ذخایر طلا و آهن خوبی طبق مطالعات کشف شده است.

وی افزود: وجود این معادن از نقاط قوت استان و امید به توسعه استان را بیشتر می‌کند.

مرادنیا خواستار تخصیص اعتبارات بیشتر برای مطالعه پهنه‌های دیگر استان شد و گفت: ما کارهای اساسی و خوبی در بخش فرآوری سنگ آهن انجام داده ایم و شهرستان سقز از لحاظ ذخایر طلا دارای غنا است.

استاندار کردستان اظهار داشت: مجموعه رایزنی هایی با برخی از مجموعه ها برای فرآوری و سرمایه گذاری در طلای سقز انجام داده ایم که به محض نهایی شدن اطلاع رسانی خواهد شد.

مرادنیا در ادامه سخنان خود به وضعیت فرودگاه سقز اشاره کرد و گفت: ما تعهدات استان را برای فرودگاه سقز انجام خواهیم داد و طبق قول های داده شده امید داریم این فرودگاه تا سال ۱۴۰۰ به اتمام برسد.

وی اقدامات وزارت راه و شهرسازی در کردستان را قابل توجه دانست و گفت: در همه نقاط استان پروژه های راهسازی در همه بخش ها فعال است اما چون مردم هنوز نتیجه آنرا لمس نکرده اند جا دارد اعتبارات بیشتری به این حوزه تخصیص داده شود.

وی افزود: همه قطعات کریدور شمال جنوب تعین تکلیف شده اما به سبب کمبود اعتبارات بخش عمده آن بلاتکلیف است.

مرادنیا با بیان اینکه در سال ۹٨ اعتبار راه آهن از ۴٨ میلیارد تومان به ۱۵۰ میلیارد تومان رسیده است گفت: برای اتمام این طرح اساسی و مهم هنوز نیازمند اعتبارات بیشتر هستیم.

وی در پایان خطاب به مجموعه وزارت راه و شهرسازی گفت: خواسته به حق مردم کردستان رسیدن به میانگین کشوری در همه بخش های راه است و این خواسته غیر معقولی نیست.

وعده افتتاح فرودگاه سقز در سال 1400/ فراموشی وعده های قبلی

در ادامه این سفر کلنگ احداث ترمینال و توسعه باند فرودگاه سقز بر زمین زده شد.

مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور نیز در این رابطه اظهار داشت: این طرح شامل تطویل باند، ایجاد دیوار حفاظتی، جاده های پیرامونی و جاده گشت زنی با استفاده از 230 میلیارد ریال اعتبار احداث شده است.

رحمت الله مه آبادی افزود: امیدواریم فرودگاه سقز در سال 1400 به بهره برداری برسد.

گفتنی است مه آبادی در سال 94 در سقز وعده داده بود که این فرودگاه در سال 96 اقتتاح خواهد شد، اما این بار به سال 1400 موکول نمود.

بهره برداری از کمربندی ناتمام سقز- بوکان

در ادامه باند دوم پروژه کنارگذر سقز- بوکان به طول 10 کیلومتر به بهره برداری رسید.

البته این افتتاح بدون حاشیه نبود، پلیس راه و پیمانکار پروژه مخالفت خود را با این افتتاح بدلیل تمام نشدن عملیات عمرانی و بدهی بالای 10 میلیارد تومانی وزارت راه به پیمانکار اعلام نمودند.

افتتاح 2 پروژه بخش خصوصی

افتتاح سیلوی 20 هزار تنی کارخانه آرد گلنام سقز با 5 میلیارد تومانی بخش خصوصی و کارخانه تولید البسه شرکت شادمهر حریر کردستان با 3 میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی و ایجاد اشتغال برای 40 نفر از دیگر برنامه های این سفر بود.

کد خبر 105450

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha