معافیت‌ های جدید ویژه بازارچه‌ های مرزی/ معافیت ۱۰۰ قلم کالا از پرداخت سودبازرگانی در مناطق مرزی

سرویس کردستان- مدیرکل امور مرزی وزارت کشور با اعلام تسهیلات جدید برای بهبود و ارتقای معیشت مرزنشینان از معافیت ۱۰۰ قلم کالا از پرداخت سودبازرگانی خبر داد.

به گزارش کرد پرس، شهریار حیدری در نشستی خبری درباره تسهیلات و تدابیر وزارت کشور برای معیشت مرزنشینان، گفت: وزارت کشور با دو رویکرد حمایت از تولید داخل و همچنین ارتقای معیشت مرزنشینان همواره تلاش دارد بتواند خدماتی به مردمان مناطق مرزنشین ارائه کند. به همین دلیل آئین نامه و قوانین مختلفی برای بهبود معیشت مرزنشینان وجود دارد، اما چگونگی استفاده ظرفیت این قوانین و مقررات همواره مورد رصد وزارت کشور بوده است.

اجازه ورود 48 قلم کالا به مرزنشینان

وی با اشاره به اجازه ورود ۴۸ قلم کالا توسط مرزنشینان و شرکت‌های تعالی مرزنشین، افزود: همچنین پیش از این، اقلام خوراکی ۷۰ درصد و اقلام غیرخوراکی ۳۰ درصد معافیت از پرداخت هزینه ورود داشتند که با پیگیری‌های انجام شده و حمایت برخی از دستگاه‌های دیگر در تاریخ ۲۴ بهمن ماه دولت موافقت کرد تا اقلام خوراکی تا ۱۰۰ درصد و غیرخوراکی تا ۵۰ درصد معافیت ورودی برخوردار باشند.

حیدری در عین حال تاکید کرد: واردات این اقلام صرفاً در چارچوب قوانین پایانه‌های مرزی و با رعایت مقررات ورود و خروج کالا امکانپذیر خواهد بود.

به گفته وی، آئین نامه‌های ساماندهی فعالیت مرزنشینان و ورود کالا توسط مرزنشینان به دلیل ۱۳۳۹ قلم کالایی که دولت در ابتدای سال ۹۷ برای ثبت سفارش واردات آنها را ممنوع کرده بود، تحت شعاع قرار گرفته بود که لازم بود برای ارتقای سطح معیشت مرزنشینان و فعالیت مرزنشینی، اقلام ضروری از فهرست ثبت سفارش خارج شود.

به گفته وی طی جلسات متعددی که با حضور وزیر کشور و سایر وزارتخانه‌ها از جمله صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد و ستاد مبارزه با قاچاق کالا تشکیل شد و نهایتاً بعد از تشکیل کارگروه ماده ۱۲ که وظیفه تعیین لیست کالاها متناسب با شرایط داخلی را دارد، این اقلام نهایی شد و این مورد نیز در ۲۴ بهمن ماه در دولت تصویب شد که در جدولی مشخص شده است.

مدیرکل امور مرزی کشور خاطرنشان کرد: این ۱۰۰ قلم کالا در چارچوب آئین نامه ساماندهی فعالیت بارازچه های غیررسمی و موقت مرزی و همچنین ورود کالا توسط ملوانان است، بنابراین این صد قلم معاف از پرداخت حق ورودی بوده البته شیوه برخورداری مردم مناطق مرزنشین در خصوص این ۱۰۰ قلم نسبت به ۴۸ قلم کالای قبلی متفاوت خواهد بود.

حیدری تاکید کرد که مسیر این اقلام مستقیماً توسط تجار از مبدأ به مقصد بازارچه‌های مرزی تعیین شده که ۱۵ بازارچه در ۱۳ شهرستان استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی، بوشهر، هرمزگان و به علاوه بخشی از استان‌های خوزستان است.

به گفته وی، در این راستا در ابتدا باید تجار کالاها را از مبدا به مقصد بازارچه‌ها انتقال دهند. بعد از دپو در بازارچه‌ها توسط گمرک و مرزنشینان اقلام مشخص می‌شود البته خروج آنها نیز تابع مقرراتی خواهد بود.

وی در این شیوه برای هر سرپرست خانوار در ماه دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معاف از سود بازرگانی است، ادامه داد: علاوه بر ۴۸ قلم کالا که معاف از ورودی بود، اقلام لیست جدید (۱۰۰ قلم) نیز معاف از سود بازرگانی است. بنابراین بخشی از این دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای تاجری است که کالا از مناطق مبدا به مقصد انتقال داده است و بقیه هم مستقیماً به حساب کارت الکترونیکی که در اختیار مرزنشینان است وارد می‌شود.

وی در ادامه گفت این موضوع در سرنوشت و معیشت مرزنشینان به دلیل برخورداری از این امتیاز بزرگ و مناسب اثرگذار خواهد بود.

حیدری با بیان اینکه هدف وزرات کشور تثبیت جمعیت در مناطق مرزی است، گفت: خوشبختانه با رصد وزارت کشور و همکاری برخی از سازمانها و نهادها دولتی این اهداف وزارت کشور به سرانجام رسید و از امروز مرزنشینان می‌توانند از این امتیازات برخوردار باشد. بنابراین از مردمان مرزنشین خواهش دارم که حتماً از این امتیاز که دولت برای آنها قائل شده صیانت کنند و از این امتیاز در شرایط امروز استفاده کنند. زیرا مستمر بوده و پشتوانه قانون دارد و مانند بخشی از آئین نامه‌ها نیست که تحت تأثیر مسائل مختلف قرار بگیرد.

کد خبر 105783

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha