به گزارش کردپرس؛ رئیس دانشگاه پیام نور سقز در این سمینار گفت: براساس منشور حقوق شهروندی، باید دولت و مسئولان در مقابل مردم و تلاش برای تحقق خواسته های آنان پاسخگو بوده، همچنین شهروندان بعنوان کنشگرانی فعال و دارای مسئولیت و تکالیف محسوب شده اند.
دکتر علیرضا شریفی افزود: طبق مفاد منشور، حاکمیت خود را ملزم به رعایت حقوق و تحقق مطالبات شهروندان می داند و در قانون اساسی هم بر رعایت حقوق و آزادی های مشروع تاکید شده است.
وی خاطرشنان ساخت: رعایت حقوق شهروندی در رضایت و اعتماد مردم و ارتقای سطح کارآمدی ادارات موثر می باشد.
در ادامه یک حقوقدان و استاد دانشگاه پیام نور گفت: برخورداری عادلانه و تبعیض شهروندان از امتیازات، برخورد شایسته با شهروندان، حق شکایت آنان از برخی تصمیمات، رعایت حریم خصوصی، شفاف سازی امورات، آگاهی شهروندان از تصمیمات اداری، اداره شایسته و حکمرانی خوب و...از جمله حقوق شهروندی براساس منشور تدوین شده می باشد.
دکتر ناصر سرگران افزود: حفظ کرامت انسانی، دسترسی آسان به مقامات اداری، جبران خسارات آورده به شهروندان در اثر برخی تصمیمات، حق معلولین برای برخورداری از امتیازات قانونی، انجام کار مراجعین در موعد مقرر و کاهش بوروکراسی، حسن تدبیر در تصمیم گیری ها، تقویت دولت الکترونیک و تصمیمات شفاف، حق اظهارنظر آزاد و... از دیگر اصول حقوق شهروندی می باشد.
وی از روسای ادارات خواست پاسخگو رسانه ها باشند و موارد را اطلاع رسانی کنند و رسانه ها هم مطالبه گر باشند.
سرگران یادآور شد: راه اندازی میز خدمت، تقویت تشکل های مردمی حقوق شهروندی، تقویت ساز و کار فراسازمانی و مردمی، نظرسنجی از عملکرد ادارات، شفاف سازی و توسعه دولت الکترونیک و... باید مورد توجه قرار گیرد.
سپس رحیمی از قضات دادگستر به ضمانت های تحقق حقوق شهروندی اشاره و افزود: تعهد فردی، تعهد اجتماعی، اجرایی کردن قانون رسیدگی به تخلفات اداری، تدوین آیین نامه های اجرایی منشور و... ضروریست.
گفتنی است این سمینار توسط فرمانداری ویژه شهرستان و دانشگاه پیام نور برگزار شد.
در ابتدای سمینار علی رستمی گزارشی از فعالیت های کمیته حقوق شهروندی فرمانداری سقز ارائه داد و فاروق محمودی مدیر کمیته امداد هم با بیان بخشی از اقدامات این نهاد، خواستار پشتیبانی همگان از محرومان شد.
نظر شما