قانونگذار موضوع انتخاب وکیل از یک لیست مشخص را باید حل کند/ استقلال کانون وکلاء به کمک استقرار عدالت در جامعه خواهد آمد

سرویس کردستان- رییس کانون وکلا کردستان در نشستی خبری به مناسبت 7 اسفند سالروز استقلال کانون وکلاء در سال 1331 در ایران گفت: استقلال کانون وکلا دادگستری در اصل یکی از ابزارهای مهم برای استقرار عدالت در جامعه است و این نهاد مدنی در این حوزه تلاش می کند.

به گزارش کرد پرس، محمدرئوف ادمن با بیان اینکه رسانه با حوزه وکلا وجه مشترکی دارند چرا که تلاش هر دو نهاد برقراری بیشتری عدالت در جامعه است، گفت: یکی از انتظارات ما از رسانه ها افزایش تولید محتوا در حوزه معرفی مسائل حوزه وکالت و افزایش تولید محتوا در زمینه فرهنگ سازی در جامعه در این زمینه است.

وی با اشاره به اینکه کانون وکلا از امکاناتی و اختیارات و وظایفی از جمله نظارت بر نحوه عملکرد وکلا و در اختیار قراردادن وکیل برای افراد مختلف در بسیاری از موارد به صورت رایگان در حوزه های مختلف است، افزود: کانون وکلا از اهرم‌های نظارتی مانند دادسرا و دادگاه انتظامی بهره‌مند است. چشم نظارتی کانون وکلا همیشه روی اقدامات و کارهای وکلا باز است و نظارت جدی می‌شود.

ادمن با بیان اینکه در حال حاضر384 وکیل پایه یک دادگستری با تحصیلات غالب در حد کارشناسی ارشد و دکتری عضو کانون وکلای کردستان هستند و یک سری از آنها استاد دانشگاه‌ها هستند، افزود: یکی از بخش‌هایی که نادیده گرفته شده حوزه معاضدت است اما کانون وکلا بدون اینکه ریالی بگیرد نزدیک به 2 هزار مشاوره رایگان ارائه کرده است.

رئیس کانون وکلای استان کردستان از اصحاب رسانه درخواست کرد افراد نیازمند به وکلای تسخیری را به کانون وکلا معرفی کنند.

قانوگذار باید در قانون انتخاب تسخیری وکیل تجدید نظر کند

وی در پاسخ به سوالی در مورد انتخاب یک لیست از وکلا از سوی قوه قضاییه گفت: من اطمینان دارم خود قضات هم از این قانون راضی نیستند و این اقدام مورد اعتراض همه وکلا قرار دارد.

ادمن با بیان اینکه هیچ امتیاز و تمیز خاصی برای انتخاب این لیست ها وجود ندارد و اساسا تهیه چنین لیستی را به هیچ وجه قبول نداریم گفت: اصلاح این قانون دست قانونگذار است و نه قوه قضاییه و امیدواریم وکلای ملت این اقدام را در دستور کار قرار دهند.

وی ادامه داد: سند راهبردی کانون وکلا، سوگند وکیل است که بر آن پایبند است و لذا وکیل در دفاع آزاد است. هرگونه محرومیت در دفاع نوعی ظلم به جامعه است چرا که وقتی جامعه وکیلی معرفی می‌کند باید بتواند بدون هیچ ترسی دفاع کند.

وی اضافه کرد: وکیل باید مستقل باشد و این آزادی به معنی عدول از قوانین و مقررات نیست، چرا که برای رعایت کامل این قانون سوگند یاد کرده است.

رئیس کانون وکلای استان کردستان اذعان کرد: همانطور که حق آزادی اطلاع‌رسانی و اطلاعات باید وجود داشته باشد این حق یک وکیل است که بتواند آزادانه دفاع کند و هیچ اهرم فشاری در مسیرش وجود نداشته باشد.

وی اضافه کرد: وکیل باید بدون هیچ ترس و واهمه‌ و اهرم فشار از حق موکل خود دفاع کند ولی نباید این نکته را نادیده بگیریم که وکیل تعهدی مبنی بر به نتیجه رساندن پرونده ندارد و اصلا چنین تعهدی تخلف است.

کانون وکلای کردستان امسال افزایش ظرفیت ندارد

رییس هیات مدیره کانون وکلای کردستان با اشاره به اینکه نیازسنجی تعداد پذیرش وکلا سالانه انجام می شود اظهار داشت: 32 نفر از این قبول شدگان سهمیه آزاد و 14 نفر سهمیه ایثارگران بودند.

وی یادآور شد: انتظار می رود در رابطه با مشاغل دیگری که مرتبط با حقوق از جمله دفاتر اسناد رسمی و مشاوره حقوقی ادارات در کنار وکالت سهمیه پذیرش افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه استقلال در انتخاب وکیل و موکل امر مهمی در حوزه وکالت است، افزود: ماده 187 که لیستی از وکلای مجاز برای وکالت تسخیری ارائه می دهد یکی از موارد کمرنگ کننده این استقلال است.

ادمن اضافه کرد: وکیلی که تمام مسیرهای قانونی برای وکالت را طی کرده دارای صلاحیت است و نباید آن را در انتخاب موکل محدود کرد.

کد خبر 105875

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha