به گزارش کرد پرس, علی اکبر ورمقانی در جلسه ستاد فرش کردستان که با حضور فرحناز رافع رئیس مرکز ملی فرش کشور در بیجار برگزار شد, اظهار کرد: از سال 91 احداث موزه فرش در بیجار مورد بحث بود و طبق صحبت های اولیه تیمچه حاج شهباز به عنوان مکانی برای نگهداری فرش های نفیس بیجار انتخاب شده بود.
وی افزود: بعد از ثبت فرش های نفیس حسینیه بیجار در آثار ملی کشور مشخص شد که تیمچه حاج شهباز مکانی مناسب برای نگهداری این فرش ها نیست، زیرا این فرش ها به علت داشتن طول و عرض زیاد در خود محوطه تیمچه قابل چینش نبود.
فرماندار شهرستان بیجار ادامه داد: بر همین اساس قرار بود موزه فرش در بیجار در زمینی در میدان محمودآباد ابتدای کمربندی به متراژ 12 هزار متر مربع احداث شود که در سال 96 بعد از تملک زمین کار احداث این موزه آغاز شد.
ورمقانی با اشاره به تخصیص 10 میلیارد ریالی سال 97 جهت راه اندازی موزه فرش بیجار، یادآور شد: این اعتبارات اصلا جوابگوی ساخت ساز این پروژه بزرگ نیست.
فرماندار شهرستان بیجار علت اصلي اولويت احداث موزه فرش را وجود فرش هاي نقيس و تاريخي در بيجار اعلام كرد و گفت: علاوه بر آن صنعت و هنر فرش اين شهرستان داراي ويژگي هاي منحصر به فردي در طرح و نقشه است كه مي توان با ساخت موزه گامي در حفظ اصالت آن برداشت.
ورمقانی اظهار کرد: نمونه اي از اين قالي هاي نفيس و ظريف با قدمتي 130 ساله مربوط به دوران قاجار است كه در حسينيه بيجار نگهداري مي شود و توسط استادكاران بافنده زن در روستاي حلوايي و به دستور عليرضاخان امير تومان حاكم وقت بيجار بافته شده است.
نظر شما