رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بانه روز چهار شنبه در گفت و گو با خبرنگار کرد پرس با اشاره اینکه ایده اجرای کمپین نه به کاشت سبزه آری به کاشت نهال (بلوط) توسط انجمن مردمی پاژین طرح شده گفت: کمپین نه به سبزه آری به کاشت نهال در راستای حفظ منابع طبیعی و فرهنگ سازی در زمینه کاشت نهال و توسعه جنگل ها تشکیل شده است.
عثمان صالحزاده با اشاره کمبود سرانه فضای سبز و تخریب جنگل ها توسط برخی از سودجویان افزود: با اجرای این طرح سرانه فضای جنگل ها تا حدودی افزایش می یابد و همچنین فرهنگ کاشت نهال در جامعه شکل می گیرد.
وی اظهار داشت: این کمیپن با مشارکت و همکاری دوستداران طبیعت و انجمن محیط زیستی پاژین بانه با هدف حفظ طبیعت و جلوگیری از هدر رفتن بذر گیاهان مختلف تشکیل شده است.
صالحزاده گفت: امسال به مناسبت هفته منابع طبیعی هشت هزار 200 اصله نهال از انواع گونه های بومی و محلی در مناطق مختلف شهرستان بانه با همکاری همیاران طبیعت و سازمان های مردم نهاد در مکان های مختلف شهرستان غرس می شود.
رئیس هیات مدیره انجمن مردمی محیط زیست (پاژین) بانه روز چهار شنبه در گفت وگو با خبرنگار کرد پرس گفت:کمپین نه به سبزه آری به کاشت نهال (بلوط) از ابتدای اسفندماه امسال فعالیت خود را شروع کرده و اعضای انجمن پاژین در مدارس، مساجد و مکان های عمومی مردم را به کاشت نهال تشویق کردند.
جلال حسین پور افزود: این کمپین در شهرهای دیگر نیز تشکیل شده اما امسال برای نخستین بار در بانه فعالیت خود را آغاز کرد و تا پایان تعطیلات نوروزی فعالیت آن ادامه دارد و در روز طبیعت (سیزده بدر) نهال سفره هفت سین توسط همیاران طبیعت غرس می شود.
وی اظهار داشت: هر ساله بذر زیادی کشت می شود که بر اساس برآوردها بیش از 800 میلیارد ریال انواع بذر برای مدتی نگهداری می شود و بعداز آن دور ریز می شود که باعث ضرر اقتصادی به کشور و آلودگی محیط زیست می شود.
حسین پور افزود: دور ریز سبزه نوروزی باعث آلودگی آب، خاک و محیط زیست می شود که تشکیل این کمپین هم به اقتصاد کشور و از آلودگی محیط زیست جلوگیری می کند.
وی کاشت نهال را جایگزین مناسب برای سبزه های نوروزی عنوان کرد و اظهار داشت: کسانی که نهال می کارند بعد از پایان مراسم نوروزی در روز طبیعت(سیزده بدر) در جایی از طبیعت و جنگل های اطراف غرس کنند که با این روش هم از دور ریز بذرها جلوگیری می شود و هم صرفه اقتصادی دارد.
حسین پور اظهار داشت: در صورتی که مردم در اجرایی این طرح مشارکت کنند سالانه شاهد گسترش و توسعه جنگل ها در سطح وسیعی خواهیم بود و از جنگل های تخریب شده نیز احیا می شوند.
وی اضافه کرد: برای اجرای این طرح از همه انجمن های مردمی و فعالان فرهنگی و اجتماعی درخواست شده که در اجرای این طرح مشارکت کنند و همچنین بروشورهای با همین موضوع توزیع شده و بنرهای در میدان های اصلی شهر نصب شده و با همکاری شهرداری بانه ویدیوهای نیز در تلویزیون شهری پخش می شود.
رئیس هیات مدیره انجمن مردمی محیط زیستی پاژین بانه گفت: مستندی به عنوان مادر کشی با سفارش نهاد ریاست جمهموری و سازمان محیط زیست کشور ساخته شده به مشکل بحران آب در کشور می پردازد.
کمپین نه به سبزه آری به کاشت نهال از ابتدای اسفندماه با همکاری همیاران طبیعت و انجمن مردمی محیط زیست ( پاژین) بانه شروع شده و تا پایان تعطیلات نوروزی فعالیت آنها به صورت مستمر ادامه خواهد داشت.
سفره هفت سین معمولا قبل از تحویل سال نو به رسم ایرانیان قدیم در همه خانه چیده می شود که شامل سنجد، سمنو، سکه، سیب، سماق، سیر و سبزه است که هر کدام از سین های سفره هفت سیر نماد و سنبل است و معنای خاصی دارند سبزه سفره هفت سین نماد شادابیف سرسبزی و نشانگر زندگی بشر و پیوند او با طبیعت است.
در اجرای طرح نه به سبزه آری به کاشت نهال به جای سبزه دانه بلوط می کارند و بعد از زمان مشخص در نهال در مکانی غرس می شود که به توسعه جنگل ها کمک می کند.
هشت درصد مساحت کل کشور را جنگل تشکیل می دهد و براساس استاندارهای جهاین باید 10 درصد مساحت کل کشور را جنگل تشکیل دهد و برنامه در راستای افزایش سرانهئ جنگل های کشور است.
نظر شما