فشارخون بالا مشکل امروز کردستان است/ وضعیت شاخص های دهان و دندان در کردستان مناسب نیست

سرویس کردستان- رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان و معاونان او امروز در نشستی خبری با اصحاب رسانه استان، درباره عملکرد خود در سال 97 توضیحاتی را ارائه دادند.

به گزارش کرد پرس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در این نشست به تلفات ناشی از مصرف مشروبات الکلی دست ساز که سبب صرفه هزینه های پزشکی زیادی می شود، اشاره کرد و اظهار داشت: آمار مسمومان در شهر بانه تاکنون به 21 نفر رسیده است که یک نفر از آنها به دلیل وخامت حال، تحت مراقبت های ویژه قرار گرفته است و رسانه ها باید در زمینه ترویج فرهنگ سلامت در میان مردم کمک حال دانشگاه باشند.

سیامک واحدی ادامه داد: مشکل امروز جامعه ما بیماری های واگیر مانند سرخک و آبله نیست بلکه بیماری های غیرواگیر مانند چاقی و فشار خون است که باید با فرهنگ سازی رفتارهایی که با زندگی سالم تطابق ندارد را تغییر داد که این تغییر رفتار و فرهنگ سازی در حوزه سلامت باید رسالت خبرنگاران باشد.

او با اشاره به تحریم های دشمن و اینکه سال سختی در پیش داریم، گفت: در سال آینده دشمن دو حوزه بسیار مهم غذا و دارو را مورد هدف قرار داده چرا که می‌داند در این صورت می تواند به ملت ایران آسیب برساند لذا لازم است در این راستا تمام افراد جامعه با فرهنگ سازی در استفاده از دارو صرفه جویی کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه تأکید وزارت بهداشت بر سالمندان است، خاطر نشان کرد: حرمت سالمندان در جامعه باید نگهداشته شود و به آنها توجه شود.
او از الکترونیکی شدن 99 درصد مراحل انجام کار دانشگاه علوم پزشکی ظرف چند ماه آینده خبر داد.

دو آزمون جذب نیروی درمانی در کردستان در سال آینده برگزار می شود

کامبیزحسن زاده معاون توسعه مدیریت دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این نشست از بهره برداری از مرکز شیمی درمانی شهرستان های قروه و مریوان در سال آینده خبر داد و افتتاح ساختمان اتاق عمل قروه و احداث خانه بهداشت موچش را هم از برنامه های سال آینده اعلام کرد.
او به تاخیر در پرداختی های پرسنل بیمارستان ها اشاره کرد و گفت: کردستان از این لحاظ فاصله معناداری با استان های مجاور دارد و ما از آنها جلوتر هستیم که تا پایان سال حقوق تا پایان خرداد ماه ۹۷ با ۹ ماه تاخیر به پزشکان و پرسنل پرداخت می شود.
حسن زاده همچنین از برگزاری دو آزمون جذب نیرو در سال ۹۸ خبر داد که یکی برای نیروهای درمانی برگزار می شود و دیگری آزمون قراردادی برای واحد‌های ستادی است.

سال 98 زایمان سزارین در کردستان به زیر 30 درصد می رسد

هومن قصری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم یکی دیگر از سخنرانان این نشست بود که به ارایه عملکرد دانشگاه در سال ۹۷ پرداخت و افتتاح بیمارستان رازی بانه را که ۲۳ سال به طول انجامید از اقدامات بسیار مهم این دانشگاه عنوان کرد.
او همچنین به افتتاح مرکز غربالگری سرطان شهرستان های سنندج و سقز در سال ۹۷ اشاره کرد و با بیان اینکه تعداد زایمان های سزارین اکنون در استان به 33 درصد رسیده است گفت: بر اساس هدف گذاری که برای سال 98 در نظر گرفته شده قرار است این نوع زایمان به زیر 30 درصد برسد که در رتبه های اول کشوری قرار داریم.

قصری در ادامه به آمار تلفات چهارشنبه سوری اشاره کرد که کردستان بیشترین آمار را در سال های گذشته داشته است و افزود: تخصص های موردنیاز در این زمینه از ساعت 12 روز سه شنبه تا 12 شب در بیمارستان های سطح استان مستقر می شوند و برای ایام عید نوروز هم 50 درصد مراکز خصوصی درمانی فعال می شوند.

شائبه کمبود دارو سبب احتکار خانگی شد

بابک قطبی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این نشست اظهار داشت: شائبه کمبود دارو، فضایی روانی را در بین مردم ایجاد کرد و سبب شد به سمت کمبودی کاذب در این زمینه پیش برویم چرا که احتکار خانگی دارو را به دنبال داشت و مردم به تعداد زیاد خریداری می کردند و در خانه هایشان نگه می داشتند.

او تعداد شرکت های توزیع کننده دارو در استان را 19 و تعداد داروخانه ها را 170 اعلام کرد و گفت: تا پایان بهمن ماه امسال یک هزار و 100 مورد بازدید از این مراکز به عمل آمده است که بیش از 97 درصد داروخانه ها در نهایت سلامت و وجدان کاری فعالیت دارند اما 2 تا 3 درصد از آنها مشکل دارند که به تعزیرات حکومتی معرفی شده اند.

کردستان در زمینه شاخص های دهان و دندان وضعیت مناسبی ندارد

فرزام بیدارپور، معاون بهداشتی دانشگاه هم از وضعیت نامناسب شاخص های دهان و دندان استان کردستان ابراز نارضایتی کرد و گفت: کردستان در این شاخص رتبه خوبی در سطح کشور ندارد و راه حل آن وارنیش فلوراید در میان دانش آموزان است که در طول سال تحصیلی دو بار انجام داده می شود.

او افزود: کردستان از جمله اولین استان های داوطلب بر ای اجرای طرح پزشک خانواده بوده است اما تاکنون این امر میسر نشده است.

بیدارپور به طرح غربالگری کودکان اشاره کرد و در این باره توضیح داد: در سال گذشته 21 هزار و 800 کودک غربالگری شدند که 147 مورد کم کاری تیروئید داشتند و اگر غربالگری انجام نمی شد این تعداد عقب مانده ذهنی وارد جامعه می شد که از سال 84 تاکنون یک هزار و 700 کودک در کردستان از این بیماری نجات داده شده اند.

او همچنین به نمونه برداری سالانه از تمام منابع آبی استان اشاره کرد و گفت: در مناطقی مانند قروه و بیجار که ریسک بالاتری در وجود آرسنیک در منابع آبی خود دارند توجه ویژه تری وجود دارد که در طول سال گذشته 44 مورد منابع آبی روستایی دارای آرسنیک بوده اند که برای رفع آن اقداماتی انجام شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با ابراز نگرانی از رواج چاقی و بیماری های دیابت و فشارخون در استان کردستان گفت: به دلیل وجود رفتارهایی در استان که با زندگی سالم در تطابق ندارد که به نوع تغذیه و تحرک مربوط می شود متاسفانه بیماری فشارخون در استان بالاتر از میانگین کشوری است و سال آینده باید بر روی دیابت و فشار خون تمرکز شود.

دانشجوی خارجی در دانشگاه علوم پزشکی پذیرش می شود

ابراهیم قادری، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی از پذیرش دانشجوی خارجی در این دانشگاه خبر داد و گفت: زیرساخت های لازم برای پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام شده و در مهرماه سال آینده این مهم محقق خواهد شد.

خیرین برای ساخت خوابگاه های دانشجویی اهتمام ورزند

شعبان سپهر، معاون امور دانشجویی و فرهنگی دانشگاه هم در این نشست عاجزانه از رسانه ها درخواست کرد که از خیرین بخواهند که برای امر مهم ساخت خوابگاه های دانشجویی اهتمام ورزند که ثواب ساخت اینگونه مکان ها کمتر از ساخت مسجد نیست.

امدادهای نوروزی از 25 اسفند آغاز می شود

مصطفی فرامرزی، مدیر اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم به عنوان آخرین سخنران این نشست اظهار داشت: اورژانس 115 استان کردستان 391 نفر نیرو دارد که تعداد کل ماموریت های این اورژانس از ابتدای فروردین ماه امسال تا 18 اسفند ماه، چهار هزار و 424 مورد بوده است.

او تاریخ آغاز امداد نوروزی را از روز 25 اسفندماه اعلام کرد که تا تاریخ 17 فروردین ماه 98 ادامه دارد.

کد خبر 106969

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha