به گزارش خبرگزاری کردپرس از مریوان، پیشینه شهرستان مریوان به بیش از یکصد سال قبل و به دوران ناصرالدین شاه قاجار بازمی گردد و هنوز هم بسیاری از آثار قدیمی این شهرستان به عنوان مکانی گردشگری مورد استفاده قرار می گیرد.
شهرستان مریوان با توجه به دارا بودن مرز رسمی و همچنین دارا بودن دریاچه آب شیرین زریبار یکی از بهترین مناطق گردشگری استان کردستان به شمار می آید و این فرصت را برای میهمانان به وجود آورده است که ضمن لذت بردن از آب و هوای مطبوع بتوانند از اجناس موجود در بازارچه های مرزی نیز دیدن به عمل آورند.
محصولات کشاورزی این شهرستان شامل توت فرنگی، گیلاس، آلبالو، گردو، زردآلو، انار، سیب، جو، گندم، بادام و غیره است و همچنین رونق صنایع دستی در این شهرستان نیز زبان زد عام و خاص است.
محورهای گردشگری شهرستان مریوان
دریاچه زریبار
این دریاچه در فاصله 2 کیلومتری شمالغربی شهر مریوان و در ارتفاع یک هزار و 250 متری از سطح دریا قرار گرفته است و وسعت آن نیز به دلیل تغییرات جوی و میزان بارندگی و نزولات آسمانی متغییر می باشد اما حداقل عمق آن حدود 2 متر و حداکثر آن نیز 6 متر گزارش شده است.
دریاچه زریبار با دارابودن نیزارهای اطراف و همچنین انواع گیاهان آبزی از جمله بارهنگ آبی، هزاران نی، نیلوفرآبی، نی، لویی، جگن، نعناع و گندمیان زیستگاه مناسبی برای انواع جانداران از جمله ماهیان، پرندگان و پستانداران و نیز در طول سال نیز شاهد حضور پرندگان مهاجر است.
آبشار گویله
یکی از جاذبه های دیگر گردشگری در مریوان وجود آبشار گویله در مسیر جاده مریوان به سقز است که این آبشار زیبا در فصل بهار یکی از جاذبه های گردشگری این شهرستان به شمار می آید.
پل تاریخی گاران
یکی از بناهای تاریخی و گردشگری شهرستان مریوان پل تاریخی گاران واقع در مسیر مریوان به سقز است که این پل روی رودخانه ای به همین نام بنا شده و یکی از جاذبه های گردشگری و تاریخی شهرستان مریوان است.
این پل دارای 2 دهنه 6 ضلعی است که در میان رودخانه و دو پایه متصل به ارتفاع طرفین رودخانه است که طول آن 42، عرض آن 9 و نیم متر و ارتفاع آن نیز بیش از 6 متر است که در ساخت آن از ملات، سنگ، ساروچ، آجر و سنگ های تراشیده استفاده شده است که متاسفانه در سال های اخیر بدلایلی تخریب شده و مورد مرمت قرار گرفت.
بازارچه مرزی باشماق مریوان
بازارچهي مرزی باشماق در مسیر و فاصله شانزده كيلومتري درياچه واقع شده كه تعداد زيادي تجار، بازرگان خارجي و داخلي و افراد پیله ور محلي و شركتهاي حمل و نقل ترانزيتي كالا در آن فعاليت دارند. اين محور در حال حاضر به دليل ايجاد ارتباط بين شهر مريوان با بازارچه داراي عملكرد ترانزيت كالا بوده و به جز استفادهي روستائيان ساكن اطراف درياچه به عنوان جاده دسترس مسافرين خارجي به مقصد كشور عراق، تجار، بازرگانان و گردشگران و نيز براي ديدن بازارچهي مرزي و آثار هشت سال دفاع مقدس از آن استفاده مينمايند.
دشت بیلو
دشت بيلو در 15 كيلومتري شهرمريوان قرار دارد. اين دشت با پوشش گياهي مناسب و چشمههاي آب و همچنين جنگلهاي اطراف آن پذيرايي تعداد زيادي از اهالي شهر و روستاهاي اطراف ميباشد. مردم در دامن طبيعت زيبا و سرسبز دشت بویژه درطول روز و ایام تعطیلات ساعتها وقت خود را به تفرج در آنجا سپري ميكنند. زمينهاي اطراف اين دشت در گذشته جهت برنجكاري استفاده ميشده است.
قمچيان
يكي ديگر از نقاط زیبا و دل انگیز، حواشی جاده مريوان ـ سقز و منطقهي تفريحي قمچيان است که هر مسافري راشيفتهي طبيعت زيبا و سرسبز خود می کند.در كنار جاده جوي بارهاي ، كوههاي سر به فلک کشیده ، درختان و طبيعت زيبا ديده ميشود كه جلوهاي خاص به اين محل بخشيده است. مكان تفريحي قمچيان نيز در حد فاصل جاده مريوان و سقز واقع شده . جايگاهي با صفا و سر سبز بوده که علاوه بر سرسبزي، گياهان خوراکی زيادي در فصل بهار مانند قارچ، پيچك، ريواس ميتوان يافت. ارتفاعات اطراف شهر مريوان از قبيل: چاوک، قلهي امام نيز هر هفته پذيراي تعداد زيادي جوانان و كوهنوردان شهر است.
ناوطاق گاران
ناوطاق گاران در 40 كيلومتري شهر مريوان و مابين بخشهاي سرشيو و مركزي قرار دارد. اين دشت در فصل بهار به واسطهي سرسبزي و طبيعت زيبا و چشمههاي آب، پذيراي گردشگران زيادي ميباشد. در اطراف اين دشت كوههاي بلندي سر به فلك كشيده اند و زيبايي خاصي به اين منطقه داده در اين محل علاوه بر گونه های مختلف ،گياهان خوراکی زيادي مانند ريواس، پيچك، كنگر، قارچ خوراكي وجود دارد كه در فصل بهار روزانه تعداد قابل ملاحظهاي از اهالي روستاهاي اطراف آنها را جمعآوري و در شهر به مشتريان عرضه مينمايند.
ملا قوبی
ملاقوبي در سه كيلومتري مريوان در شمال اراضي روستاهاي هجرت و جنوب شرقي روستاي برقلعه قرار گرفته و از قديمالايام تاكنون به عنوان زيارتگاه و تفريحگاه مردم منطقه بوده است . در اين مكان درختان جنگلي زيادي وجود دارد نام اين محل به واسطهي وجود زيارتگاه شخصي به نام ملاقوبي نامگذاري شده و علاوه بر آن وجود طبيعت سرسبز و چشمههاي آب و درختان جنگلي جزء مناطق دیدنی مريوان ميباشد.
جاده دور دریاچه
وجود روستاهاي قديمي با ساكنين بومي ويژگيهاي اجتماعي و فرهنگي و زباني و آئيني آنها، قابليت شکل گيري محور بسيار فعال از شمال (روستاي بردهرشه) تا جنوب (روستاي ني) را دارد، بسياري از خدمات مورد نياز گردشگران و به ويژه طرح كاشانه در روستاهاي هفتگانه غرب درياچه تقويت محور ارتباطي موجود در راستاي توسعهي فعاليتهاي تفريحي نظير پيادهروي، پيك نیک ،دوچرخهسواري، ديدار از روستاها، پاكسازي محيط روستاها از فضولات حيواني و زبالهها و جمعآوري سيستماتيك فاضلاب هاي روستايي، احياء معماري بومي و كلاً جذب گردشگران به محيطهاي روستائي و جلب مشاركت روستائيان در روند توسعهي گردشگري منطقه در طرح پيشبيني شده است.
از جاذبههاي دیگر گردشگري مريوان جاده دور درياچه ميباشد كه مثل حلقهاي دور درياچه كشيده شده است. مردم و مسافرين از اين جاده سياحتي جهت تفريحات خود استفاده ميكنند. در حاشيه اين جاده، 6 روستا قرار گرفته كه عبارتند از: روستاهاي بردهرشه، ينگيجه، كانيسپيكه، پيرصفا، درهتفي، كانيسانان و ني كه طبيعت بكر اين روستاها و همچنين سرسبزي و چشمههاي آب فراوان در كنار درياچه زيبايي خاصي را به آن بخشيده كه توجه هر رهگذري را به خود جلب ميكند. دراطراف اين جاده باغات و چمنزار های زیبایی وجود دارند.
علاوه بر محورهاي گردشگري عمومي براي امكان استفاده جوانان و ورزشكاران و بهرهگيري از طبيعت زيباي كوهستان زريوار، مجموعهاي از مسيرهاي پيادهروي و كوهپيمايي، سواركاري، دوچرخهسواري كوهستاني در ارتفاعات شرقي و غربي درياچه، طراحي شده است.
نظر شما