به گزارش کردپرس، دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا که تصمیم وی برای خروج فوری 2500 نیروی نظامی این کشور از سوریه انتقادهای داخلی و خارجی زیادی به دنبال داشت، اعلام کرد که حدود 400 نیروی نظامی خود را از سوریه خارج نمی کند. 200 نفر از آنها در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه در شمال این کشور مستقر می شوند.
البته رییس جمهور آمریکا از کشورهای اروپایی خواسته است حدود 1000 نیرو به سوریه اعزام کنند و با ایجاد منطقه حائل در مرز سوریه با ترکیه مانع حملات ترکیه شوند.
مایکل دوران، پژوهشگر مسائل خاورمیانه در موسسه هادسون به هفته نامه اهرام ویکلی گفته است که علت تغییر موضع ترامپ ترس وی از گرایش هرچه بیشتر کردهای سوریه به سمت روسیه است.
پژوهشگر هادسون معتقد است علت ماندن آمریکا در سوریه کسب اطمینان از این امر است که کردها همپیمانی خود را با آمریکا با اتحاد با روسیه جایگزین نمی کنند.
وی اشاره می کند که هم ترامپ و هم اوباما، رییس جمهور سابق آمریکا یک هدف مشترک در سوریه داشتند و آن درگیر نبودن در جنگ های آینده در خاورمیانه و در عین حال چنگ انداختن بر آن است اما استراتژی آنها متفاوت است.
از نظر این کارشناس مسائل خاورمیانه، باراک اوباما و دونالد ترامپ بر سر نحوه اداره بحران های منطقه با هم اختلاف دارند. اوباما می خواست این امر را در کنار همه بازیگران عمده از جمله ایران و روسیه انجام دهد در حالی که ترامپ ترجیح می دهد ایران را محدود کند.
این پژوهشگر معتقد است که دونالد ترامپ می خواهد برای رسیدن به اهداف خود در سوریه، با ترکیه توافق استراتژیک داشته باشد و سوریه را ترک کند اما مشکل این است که ترکیه نمی خواهد در مرزهای جنوبی خود شاهد شکل گرفتن یک کیان مستقل کُردی باشد. کردها متحد آمریکا هستند اما ترکیه آنها را تررویست می داند. این مشکل قابل حل نیست و مسئله کلیدی در اینجا ترکیه است.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما