تغییر فضای سیاسی برای کُردها در خاورمیانه

سرویس جهان- فیصل الیفایی معتقد است اکنون کردها به این نتیجه رسیده اند که بهترین راه برای حل مشکلات شان تعامل با دولت های مرکزی است.

به گزارش کردپرس، کردهای عراق پس از مواجه شدن با تبعات زیانبار برگزاری رفراندوم استقلال دوباره به آغوش بغداد باز گشته اند. از طرف دیگر، کردهای سوریه که از خروج آمریکا از این کشور نگران هستند تلاش می کنند با مذاکره با دولت مرکزی سوریه از طریق مسالمت آمیز به حقوق خود دست پیدا کنند. برخی شهرهای کردنشین ترکیه نیز که در انتخابات اخیر ترکیه به حزب حاکم عدالت و توسعه با وجود برخورد خصمانه آن با کردها در داخل ترکیه، سوریه و عراق، رای داده اند در گذشته به نامزدهای احزاب کردی مانند حزب دموکراتیک خلق ها رای می دادند.

فیصل الیفایی، پژوهشگر مسائل خاورمیانه موضوعات مورد اشاره را نشانه تغییر فضای سیاسی برای کردها و لزوم تعامل کردها با دولت های مرکزی برای حل مسائلشان دانسته است.

وی با اشاره به شکست حزب دموکراتیک خلق ها در انتخابات اخیر شهرداریهای ترکیه در برخی شهرهای اکثرا کردنشین، این مسئله را به درک کردها از فضای پیچیده موجود در خاورمیانه و این امر که کسب بیشترین دستاورد از طریق تعامل با دولت های مرکزی ممکن است، مرتبط دانسته است.

وی با اشاره به این که نیچروان بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق در مصاحبه با سایت المانیتور به کردهای سوریه توصیه کرده که با دمشق کنار بیایند و خود نیز با تعامل با دولت مرکزی عراق توانسته است از پیامدهای زیانبار رفراندوم بکاهد و ارتباط بهتری با بغداد برقرار کند، تاکید کرده است که کردها در صورت تعامل با دولت های مرکزی می توانند از طروق مسالمت آمیز به حقوق خود دست پیدا کنند.

الیفایی به اختلافات میان کردها و رویکرد متفاوت کردها و احزاب کرد با دولت های مرکزی نیز اشاره کرده و در مقاله خود در آسیا تایمز نوشته است که گاهی اوقات احزاب کرد رویکردهای سرسختانه برای به دست آوردن حقوق کردها در مقابل دولت های مرکزی در پیش گرفته اند در حالی که مردم عادی کُرد این رویکرد را نمی پذیرند. وی به عنوان نمونه به رای کردهای ترکیه به انتخاب نامزدهای حزب حاکم عدالت و توسعه در برخی شهرهای عمدتا کردنشین ترکیه در انتخابات اخیر اشاره کرده است.

کد خبرنگار:40101

کد خبر 108136

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha