به گزارش کردپرس، صالح ژاژاله یی، معاون رئیس مجمع عمومی جنبش تغییر (گوران) درباره تصدی منصب معاونت ریاست اقلیم کردستان از سوی این حزب، گفت: ریاست اقلیم کردستان دارای نایب باشد یا خیر، تغییری در اصل موضوع نخواهد کرد. شخصی که این منصب را تحویل بگیرد به کارمند و حقوق بگیری که فاقد اختیارات است تبدیل می شود. این منصب به جز "عنوان" چیز دیگری نیست و بهتر است گوران آن را در دست نگیرد.
وی تصریح کرد: ریاست اقلیم کردستان نزد پارتی است و تمامی اختیارات این منصب نیز به صورت متمرکز و انحصاری در دست این حزب می باشد. از سوی دیگر، در حالی که مسعود بارزانی در راس قدرت حضور دارد، احتمالا تکیه نچیروان بارزانی بر کرسی ریاست نیز امری ظاهری است. وی در منصب ریاست اقلیم، فاقد اهمیت و قدرت کافی می باشد. حال با این واقعیات ما کرسی معاونت وی را در دست بگیریم قادر به انجام چه کاری خواهیم بود و آیا می توانیم تصمیم گیری و اقدامی داشته باشیم؟
عضو رهبری گوران، تحویل معاونت ریاست اقلیم کردستان به یکیتی از سوی پارتی را بعید ندانست و گفت: به عقیده من اگر یکیتی بر تصدی معاونت ریاست اقلیم کردستان پافشاری کرد بهتر است گوران این درخواست را بپذیرد، زیرا این مشکل ما نیست. باید در تصمیمات منافع مردم و منطقه را لحاظ کرد. وجود معاون برای ریاست اقلیم کردستان چیزی از واقعیات موجود و آن هم انحصار تمامی قدرت در دست پارتی تغییر نخواهد داد.
صالح ژاژاله یی ضمن ابراز شک و تردید نسبت به تحقق اهداف و اجرایی شدن برنامه های دیگر احزاب به جز پارتی در انتخاب رئیس اقلیم کردستان از سوی پارلمان، گفت: هم اکنون پارتی موافق انتخاب رئیس اقلیم از سوی پارلمان است، اما آیا با این اقدام مطالبات پیشین اپوزیسیون در رابطه با نحوه انتخاب و اختیارات رئیس اقلیم کردستان محقق خواهد شد. احزابی که قبلا نقش مخالف را ایفا می کردند در مقطع کنونی، پارتی را راضی خواهند کرد و این در حالی است که هیچ چیزی خارج از منافع پارتی اجرایی نخواهد شد.
عضو رهبری جنبش تغییر، اظهار کرد: با تصویب قانون ریاست اقلیم کردستان و انتخاب رئیس اقلیم کردستان از سوی پارلمان، پارتی با یک تیر دو نشان را زده است، همزمان که گوران را راضی نگه داشته، از این امر اطمینان خاطر دارد که هیچ قانون و امری بدون آن ها تصویب و اجرایی نخواهد شد.
گوران بر اساس توافق با پارتی قرار است معاون رئیس اقلیم کردستان در امور نظامی را در دست بگیرد و این موضوع مخالفت یکیتی را به دنبال داشته است.
جعفر شیخ مصطفی فرمانده لشکر 70 نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان وابسته به یکیتی و عضو دفتر سیاسی این حزب در گفتگو با صدای آمریکا، اعلام کرده بود که تصدی چنین منصبی، تغییری در واقعیات قدرت در اقلیم کردستان و انحصار امور نظامی در دست دو حزب حاکم نخواهد داد.
وی افزود: اگر معاون رئیس اقلیم کردستان در امور نظامی به جنبش تغییر برسد، هیچ شخص و نهادی قائل به اجرایی کردن دستورات این معاونت نخواهد بود. هم اکنون پارتی و یکیتی دارای نیروی نظامی هستند؛ نیروهای پیشمرگ، نیروهای امنیتی و پلیس در دست این دو حزب هستند. به دلیل این که منصب معاون ریاست اقلیم کردستان به نیروهای نظامی و امنیتی ارتباط دارد، یا باید در دست پارتی باشد و یا یکیتی. سازماندهی و تشکیل نیروهای واحد از نیروهای نظامی و امنیتی و پلیس ضرورت این مهم را دو چندان می کند.
نظر شما